Höpöhöpö jumppa on jatkunut salin puolella aamulenkkien ohessa mutta tällä tavalla juoksun ja salin voi helpommin yhdistää

06.04.2017 - 14:32

Tämän viikon trendi salitreeneissä on ollut sama kuin viime viikolla eli "höpöhöpö" jumppa. Pienemmillä painolla ja vielä sillä tavalla, että välillä jopa itse mietin pitäisikö tässä oikeasti alkaa "treenaan". Varsinkin käsitreeni missä tuli tehtyä hauis sekä ojentajat ja olkapäätreeni ovat olleet tällä viikolla sivusta katsottua ja tietoisesti myöskin "kevyitä". Kevyitä siinä mielessä, että olen miettinyt sarjojen välissä pitäiskö tässä oikeasti lisätä painoja vai jatkaa vain tätä samaa. Muutoin vaikka painot ovat olleet pienet niin toistomäärät ovat olleet vastaavasti sitten suurempia ja sarjoja on tullut tehtyä enemmän. Myöskin sarjojen välillä olevat palautukset ovat olleet lyhyitä tai niitä ei ole ollut. Välillä olen tehnyt supersarjoja vaikka en ole oikeasti niitä ihan suunnitellut vaan enemmänkin tehnyt toisen liikkeen heti toisen perään.

Muutoin tällä viikolla on tullut tehtyä myöskin rintatreeni mikä meni myöskin samalla kaavalla vaikka siihen hain kyllä isompia painoja ja tämä treeni kyllä poikkeasi kahdesta muusta treenistä siinä, että ne olivat kyllä "intensiivisempiä". Tämä johtui sinällään painoista jotka olivat suhteessa suuremmat kuin käsitreenissä tai olkapäätreenissä, mutta painot eivät kuitenkaan olleet niinkään suuria jos niitä vertaa ihan maksimi painoihin. Kuitenkin maanantain rintatreeni tuntui ja oli kylläkin erilainen kuin tiistain käsitreeni ja keskiviikon olkapäätreeni.

Näiden "höpöhöpö" treenien lisäksi olen käynyt nyt aamulenkeillä maanantaina, tiistaina sekä torstaina. Keskiviikkona jätin aamulenkin jostain ihmeellisestä syystä väliin vaikka heräsin kyllä hieman tätä varten. Kuitenkin jostain syystä halusin nyt hieman palautua ja jättää aamulla treenin väliin. Oikeastaan aamun aamulenkit ovat olleet suoraan verrattavissa illan kuntosalitreeneihin. Molemmat treenit ovat olleet itselleni enemmän "höpöhöpöä" kuin varsinaista kunnon treenausta ihan siinä mielessä, että kummassakin olen hieman "säästellyt".

Oikeastaan tämä on ollut nyt hyvä asia, että olen hieman säästellyt niin aamulenkkien kanssa kuin kuntosalilla. Aamulenkkien kanssa siinä mielessä, että aamun juokseminen ei ole haitannut illan kuntosalitreeniä negatiivisesti ja illan kuntosalitreeneissä olen hieman säästellyt kroppaa. Näin ollen kumpikin treenaus on säästellyt kroppaa siinä mielessä, että pian voi alkaa sitten tekemään treenejä jälleen hieman raskaammin ja muutoinkin erilaisella ajatuksella. Ei se jatkuva täysillä meneminen ole kuitenkaan hyväksi vaan välillä on parempi ottaa hieman rauhallisemmin mitä ihme ja kyllä olen nyt ottanut. 

Ei siinä kuitenkaan mitään vaikka treenit tuntuvat "höpöhöpö" tekemiseltä sillä illalla kuntosalitreenien jälkeen kropassa on kyllä tuntunut treeni. Lauantaina jalkatreeni tuntui jaloissa minkä lisäksi jalkoja alkoi särkeä. Toisaalta tämä höpöhöpö treenaaminen on ainakin jalkojen puolella edesauttanut sitä, että olen pystynyt menemään aamulenkeille hyvin ilman kipuja. Myöskin lenkille meneminen jalat kunnossa kuin jumissa on ollut vain hyvä asia ja varsinkaan polvissa ei ole tuntunut mitään ihmeellistä kun ei ole vetänyt kunnolla jalkaprässiä jollain 400kg painoilla.

Toisaalta illalla "kevyemmin" tehdyt kuntosalitreenit ovat auttaneet palautumaan paremmin aamuksi jolloin juokseminen on ollut helpompaa. Kun olen nyt alkuun tehnyt lyhyitä ja kevyitä aamulenkkejä niin illalla kuntosalillakaan ei ole mitään ongelmia. Sinällään tälläinen on yleisesti hyväksi kun käy juoksemassa sekä kuntosalilla, että ei vedä kummassakaan ihan niin täysillä kuin pystyisi. Minulla on kyllä vuosien saatossa tuostakin kokemuksia, että aamulenkit on vedettyä "täysillä" minkä lisäksi illalla on vedetty maksimi painoilla kuntosalitreeniä. Tuon seurauksena on vain vaikeampi palautua ja pidempään tehtynä tuo alkaa vain vaikuttamaan negatiivisesti kaikkiin tuloksiin. Ensiksi voi laskea juoksukunto minkä jälkeen alkaa painot laskemaan kuntosalilla tai sitten tämä tapahtuu toisinpäin.

Olen tämän tekstin jo käytännössä kirjoittanut kun kirjoitin Garmin Venu 2 kokemuksia puolen vuoden käytön jälkeen. Minulla on ollut Garmin Venu 2 taas aktiivisessa käytössä parisen viikkoa aina siitä lähtien kun aloin miettimään uuden gps- / älykellon hankkmista. Kaikki tuo lähti liikkeelle siitä kun huomasin Hulluilla Päivillä olevan Apple Watch Ultra tarjouksessa. Tuostakin olen kirjoittanut pari kirjoitusta jo mutta tuolloin myös aktivoiduin käyttämään taas kerran Garmin Venu 2:sta aktiivisesti päivittäin.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Kirjoittelin tuossa juuri kuinka kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen. Tuon juoksun jälkeen katsoin kyseisen juoksun tietoja ja huomasin sen asian mikä ei minua tosiaankaan yllättänyt. Lähes koko juoksulenkki meni sykealueelle 5 mutta se tosiaan ei yllätä sillä en ole juossut enää aikoihin. Myöskin vaikka olen käynyt aktiivisesti kävelemässä sekä uimassa niin nuo kaksi asiaa ovat ihan eri asia kuin juokseminen niin se ei paljoakaan auta. Uinnissa olen mennyt käytännössä sykealueella 2 ja 3 sekä kävelyssä sykealueelle 1. Kävely ja uinti on auttanut siinä mielessä että tuo juokseminen oli edes noinkin hyvä kuin ilman että olisin käynyt kävelemässä tai uimassa.

Viime viikon sunnuntaina ajattelin aluksi pitäväni ihan täyden lepopäivän ja niin se näyttikin menevän aina iltaan saakka. En meinaan jaksanut edes lähteä päivällä tekemään normaalia päiväkävelyä minkä vähintään olen sunnuntaisin tehnyt. Tämä saattoi myöskin johtua siitä että aloin tekemään sununtaina aamupäivällä extemporeen paikkojen järjestelyä sekä siivousta. Sinällään tämä ei ollut ihan niin extempore sillä kävin hakemassa perjantaina Laajalahden JYSK:stä uuden kirjahyllyn kun olin matkalla PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. 

Viime viikolla kun julkaistiin Hullut Päivät tarjoukset ja kun huomasin että siellä olisi Apple Watch Ultra tarjouksessa niin aloin miettimään pitäisikö minun ostaa Apple Watch Ultra? En muista mikä versio silloin oli Apple Watchista menossa kun mietin sen ostamista oikeasti kunnolla ja kävin niitä liikkeessäkin katsomassa. Tuon silloisen innostuksen jälkeen en Apple Watchia ole miettinyt hankkivani ja elokuussa 2021 hankin tämän nykyisen Garmin Venu 2:sen. Kuitenkin kun näin Apple Watch Ultra Hullut Päivät tarjouksen niin sen jälkeen asiaa aloin miettimään ja mitä lähemmäksi Hullut Päivät tuli niin sitä enemmän asiaa mietin.