Henkisesti vahvempaa kyykkäämistä

26.11.2023 - 17:14

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.

Jos viikosta täytyy jotain nostaa esiin oli erityisesti kummatkin kyykky treenit ja maastaveto treeniä mitkä nousivat vain positiivisessa muodossa esille. Penkki treeni olikin sitten vähän mitä oli ja se meni aikalailla miten ne normaalisti voisivat mennä hyvänä tai huonona päivänä mutta varsinkin kummatkin kyykky treenit niin niihin olin todella tyytyväinen ja eräällä tapaa voisi sanoa että ne olivat yksiä parhaimpia kyykky treenejä ikinä. Maastavedon puolella voi vain todeta että sain helpon oloisen kahden toiston sarjan tehtyä 260kg painoilla minkä jälkeen en edes lähtenyt hakemaan lisää mitä normaalisti olisin tehnyt.

Täytyy myös sanoa että minulle tuli joku henkinen vaikeus kyykkyyn muutamia viikkoa ennen tuota puolen toista viikon taukoa treenaamisesta. Se vähän ihmetytti minua sillä kesällä ja kesän jälkeen kyykky suorastaan loisti ja sain tehtyä esimerkiksi ensimmäistä kertaa ikinä 10 toistoa 200kg painoilla. Tämän lisäksi sain tehtyä 20 toistoa 140kg painoilla minkä lisäksi tein kasan erilaisia sarjaennätyksiä. Yhtäkkiä tuo hyvä henkinen kyykky meininki vähisi johonkin enkä nyt oikein tiedä mihin?

Kyykky ja jalkatreenit ovat kyllä kulkeneet ihan ok mutta ei mitään sellaista tykitystä mitä viikkoja sitten. Kuitenkin vain jotenkin aina kun lähdin tekemään kyykky toistoa oli painoja sitten vähän tai paljon niin se oli henkisesti vaikeaa vain lähteä viemään toistoa alas. Samalla huomasin kyllä että normaaliin kyykky asentoon meneminenkin tuntui vaikealta mutta tähän löytyi kyllä selitystäkin kun lopulta sain aikaiseksi mennä hierontaan.

Ensin hierottiin etureidet ja sääret mitkä kummatkin olivat todella tiukat. Ihmeellistä kyllä jotenkin säärien ja etureisien kanssa tuntui menevän kireydet ristiin sillä toisen jalan etureisi oli kireämpi kuin toisen ja sitten säären osalta tiukkuus meni juurikin toisin päin. Sen jalan minkä sääri oli enemmän jumissa niin etureisi oli vähemmän jumissa ja toisin päin. Näin siis tunnistin asian itse hieronta hetkellä. Varsinkin kun säären kohtaan hierottiin niin tunsin todella paljon "kihelmöintiä" ja kramppaamista jalkapohjassa mihin se sitten heijastui todella paljon. Hieronnan aikana jalkani siis kramppailivat todella paljon.

Toisella kerralla olikin sitten vuorossa takareidet ja pohkeet eikä tilanne ollut yhtään sen parempi. Kummatkin takareidet pohkeineen olivat ihan jumissa ja kireänä. Ei siis ihme että jo kyykkyyn pääsy teki vaikeuksia kun jalat olivat niin jumalattoman kireänä että niihin piti ihan oikeasti ottaa kovaa käsittelyä. Vaikka olinkin ampunut ahkerasti etureisiä ja takareisiä hierontapyssyllä niin ne olivat silti todella kireät. Missä kunnossa ne olisivatkaan olleet ilman hierontapyssyä?

Olen nyt viime viikkoina ahkeroitunut jälleen venyttelemään ja tekemään vieläkin enemmän liikkuvuusharjoitteita niin aamuin kuin illoin. Olen aktiivisesti muutamia venyttely- sekä liikkuvuusharjoitteita tehnyt aktiivisesti päivittäin mutta nyt lisäsin muutaman liikkeen kumpaakin sillä kyllä enemmän on parempi. Itse vain tiedän sen että jos teen liian pitkän harjoitteen niin se jää kyllä tekemättä pidemmällä juoksulla. Näin ollen olen pitänyt kiinni siitä että teen mielummin vähän aktiivisesti jokaisena päivänä kun en mitään.

No jotenkin nämä kaikki nyt toimivat tälle viikolla tultaessa sillä tämän viikon kummatkin kyykky treenit menivät todella hyvin. Keskityin jopa pitämään pieniä pitoja ala-asennossa sekä oikeasit keskityin menemään alas asti. Tämä automaattisesti tarkoitti pienempiä painoja millä olen nyt pidempään tehnyt. Kuitenkin olen huomannut eron hyvän ja heikomman päivän välillä liian helposti sillä että kyllä saan painoja tankoon mutta kyykyt alkavat jäämään liian korkealle. Tällä hetkellä varsinkin puolentoista viikon tauon jälkeen oli helpompi keskittyviä kontrolliin kuin painoihin.

Viikon ensimmäisessä kyykky treenissä tein ihan normaaleilla painoilla kontrolloituja kyykkyä kun taas viikon toisessa PTVGYM:llä tein vähän vastaavaa ketjuja käyttäen. Myöskin kun huomasin että kymmenen toiston sarjojen ottavan todella kovaa kroppaan ja olotilaan niin viikon toisessa treenissä keskityin enemmänkin hieman suurempiin painoihin ja pienempiin toistomääriin. Kuitenkin viimeisessä sarjassa tein hieman pidemmän sarjan seitsemän toistoa. Samalla myös tunnustelin että en tee ihan loppuun saakka mutta lähes loppuun saakka. Halusin jättää hieman varastoon sillä keskiviikon huono olo oli muistissa.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?