Habitare & Hifimessut 2023 kokemuksia

17.09.2023 - 12:15

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Hifimessut 2023

Jos aloitetaan Hifimessuista jotka ovat olleet minulle alkuperäinen syy mennä vuosia Habitare sekä Hifimessuille kun ne ovat olleet samaan aikaan. Vuosi toisensa jälkeen muistan ja tajuan vain sen asian että Habitare puoli on paljon parempi ja monipuolisempi kuin Hifimessut. Hifimessujen laatu itselleni sattuu vain osumaan jos siellä sattuu olemaan hyviä messutarjouksia joita ei ole vuosiin ollut tai koekuuntelussa jotkin sellaiset laitteet tai varsinkin kaiuttimet jotka oikeasti voisin ostaa. Näinkään ei ole ollut pariin viimeiseen vuoteen.

Hifimessut ovat ja olivat taas kerran Holiday Inn puolella hotellissa mikä merkitsee portaissa kävelyä, hikeä, ahtaita huoneita ja huonoa ilmaa. Tälläkin kertaa Hifimessujen puolella silloin kun siellä olin niin oli niin paljon väkeä että yleensä kaikki huoneet olivat ihan tupaten täynnä. Ei sinne mahtunut heti menemään ja kun kävin sitten kurkkaamassa mitä siellä oli niin valtaosa huoneista ei ollut odotuksen arvoista.

Messutarjouksia oli mutta ne eivät olleet minulle tällä kertaa ja valtaosa näytillä olevista tuotteista vaikutti muutenkin olevan ihan normaalilla hinnalla. Tähän asiaan ei yhtään edesauttanut sekään asia että juuri kesällä ostin NAD C298 päätevahvistimen eli käytännössä en ollut edes ostamassa tai hankkimassa mitään hifiä. Näin ollen minua ei niinkään oikein edes todella kiinnostanut mitä siellä olisi ollut messutarjouksissa.

Yksi ongelma oli myöskin se että messutarjoukset tuntuivat olevan kuunteluhuoneiden juuri siellä kohdassa minne oli vaikea mennä kun huoneet olivat täynnä. Osassa huoneista messutarjoukset tai informaatio mitä laitteita huoneesa oli niin ne olivat juuri siellä väen toisella puolella. Sinne olisi pitänyt joko odottaa ja mennä väkijoukon läpi. Ei siis monessakaan tapauksessa mitenkään kovin suunniteltu asia.

Yksi asia mitä näin tänä vuonna hieman enemmän mitä en ole nähnyt hirveästi oli koekuuntelussa olleiden laitteiden hinta. Osassa huoneissa olleissa kaiuttimissa ja laitteissa oli hintalaput kun yleensä mitään hintoja ei ole näkyvillä vaan ne pitää kysyä erikseen myyjiltä tai huoneen koekuuntelua pitävältä henkilöltä.

Mielestäni tämä viime vuosien Hifimessut formaatti Holiday Inn hotelillilla ei ole toiminut eikä toimi. Eri kerroksissa olevat huoneet ja siellä täällä hortoilu ei vain ole hyvästä. Myöskin kun katseli kun vanhat ja huonokuntoiset ihmiset tallustivat portaissa niin ei ollut mitenkään hieno mennä heidän perässään. Huoneet ripoteltu siellä ja täällä minkä lisäksi huoneet ovat ahtaita mihin ihmiset vain survovat edes sun takaisin niin ei oikein miellytä.

Habitare

Habitarelta jäi taas mieleen Iskun, Maskun, Tempur, Gigantin sekä Powerin isot myymälät minkä lisäksi siellä oli paljon muita erilaisia kylpyhuoneeseen, keittiöön eli remonttiin ja sisustukseen liittyviä isompia ja pienempiä kojuja. Itselleni siellä löytyi muutama kiinnostava koju ja mahdollisesti tulevaisuudessa minulle tulee tuon johdosta pieni projekti mistä ajattelin kirjoittaa sitten kun sen aika koittaa. Kuitenkin sain sieltä siis itse ideoita ja juurikin Habitare käynnin ansiosta tulen nyt tuon projektin aloittamaan.

Yleisesti kuitenkin kun minulla on ollu muutama vuosi sitten putkiremontti ja nyt pari vuotta sitten uusin keittiön niin ei ole oikein sellaista intoa suurimpaan osaan asioista mitä Habitaressa on tarjolla. Myöskin kun minulla ei ole omaa asuntoa tai mökkiä niin se karsii siihen liittyvät asiat ja esimerkiksi ulkoporeampeita sekä kiukaita siellä olisi ollut tarjolla.

Habitare on sellaiselle ihmiselle todella hyvä paikka kuka on miettimässä tai aloittamassa jonkin sortin remonttia tai tarvitsee huonekaluja sillä Habitaren puolelta löytyy hyviä messutarjouksia toisin kuin Hifimessujen

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan. 

Kirjoittelinkin tuossa jo ensimmäisen kirjoituksen uudesta päätevahvistimesta minkä ostin tämän viikon alussa ja mitä nyt tulin loppuviikoksi asentamaan ja kokeilemaan. Ensimmäinen ilta ja toisen päivän aamupäivä menikin tosiaan tuon NAD C298 päätevahtimen liittämiseen Denon x3600H kotiteatteri vahvistimeen. Kuten ensimmäisessä kirjoituksessa NAD C298 olen käynyt asiat jo läpi. Kuitenkin nyt viimein olen päässyt kuuntelemaan NAD C298 päätevahvistinta niin vinyyleiden, Node 2i, HBO Max:in sekä parin 4K bluray elokuvan kanssa.

Riaa-korjainta / phono päätettä olen miettinyt aina siitä asti kun päivitin levysoittimeksi Rega Planar 3:n viime kesänä. Tuon hankinnan jälkeen minun oli tarkoitus ostaa Regan oma Rega phono box mitä nytkin oli käytännössä tarkoitus hankkia. Kuitenkin minulle tarttui nyt käteen Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono pääte mikä ei kuitenkaan ollut minulle ihan tuntematon tapaus.

Tulin hankkineeksi tällä viikolla extemporeen NAD C298 päätevahvistimen minkä laitoin kiinni Denon x3600H vahvistimeeni. Kirjoittelin jo tuossa NAD C298 päätevahvistin kokemuksia että minulla oli kaiuttimien kanssa ongelmia kun laitoin NAD C298 päätevahvistimen kiinni. Kaiuttimista kuului huminaa ja särinää kun laitoin ne kiinni NAD C298 päätevahvistimeen. En meinannut alkuun mitenkään tajuta missä oli ongelma ja voiko sen korjata vai pitääkö minun palauttaa NAD C298 päätevahvistin takaisin?