Guardians of the Galaxy Vol. 3 & Fast X arvio

19.05.2023 - 12:48

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2 katsomassa mutta tuossa vaiheessa olin sitten unohtanut.

En sitten oikein aktivoitunut katsomaan kunnolla mitä elokuvia keväällä edes tuli mutta pääsiäsenä tuli katsottua mitä elokuvia on tulossa aina kesään saakka. Silloin huomasin että ainakin toukokuusta kesään on tulossa leffoja mitä voisin mennä katsomaan. Näin ollen en pitänyt vielä mitään kiirettä lippujen suhteen kun minulla oli oletus että ne ovat voimassa 8 - 9kk ostohetkestä. Näin ei kuitenkaan oikeasti ollut mutta tämä oli oma kuvitelmani kun aina kun sarjalippuja olen ennen ostanut niin ne ovat olleet voimassa tuon 8 - 9kk.

No nyt sitten oli pakko aktivoitua käyttämään sarjalippuja mikä menevät vanhaksi ennen 1.6. Ensimmäinen elokuva minkä kävin katsomassa oli Guardians of the Galaxy Vol. 3 ja nyt eilen kävin katsomassa Fast XGuardians of the Galaxy Vol. 3 tapauksessa katsoin muutaman Youtube arvion mitä tuli vastaan niiltä kanavilta mitä seuraan mutta Fast X tapauksessa otin taas eri linjan etten katsonut tai lukenut mitään ennen. Fast X tapauksessa tämä oli lopulta vain hyvä asia ja suosittelen välttämään arvioita ennen Fast X katsomista.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 oli hyvä elokuva. En nähnyt Marvelin mitään elokuvaa sitten Endgame:n tai siis Spiderman 3 jälkeen. Endgame oli hyvä mutta jo Spiderman 3 oli trilogian heikoin osa mutta hyvä puoli oli se että siinä saatiin tarina pois yleisestä Marvel ympäristöstä omaansa. Minulla on kyllä Disney+ aktiivisena mutta syystä tai toisesta en ole vain jaksanut katsoa mitään Marveliin liittyvää sieltä kun ne eivät kyllä enää itseni kiinnosta. Kuitenkin halusin käydä katsomassa Guardians of the Galaxy Vol. 3:sen koska minua kiinnosti saada Guardians of the Galaxy tarina päätökseen.

Siinä missä Guardians of the Galaxy Vol 3 oli hyvä niin sitä ei voi sanoa Fast X:stä. Fast X on elokuvasarjan huonoin elokuva ylivoimaisesti kaikilla mittareilla. Tarina on heikko ja se hyppii paikasta toiseen todella vauhdikkaasti ja välillä tuntuu että kaikki on sekaisin. Hahmoja on aivan liikaa sillä jo entuudestaan hahmoja oli paljon ja elokuva tarjoaa vielä lisää uusia hahmoja.  Useat vain joko ovat turhan panttina elokuvassa koska kaikki hahmot on vain haluttu saada elokuvaan. Kamalasti ja liian paljosta CGI:stä nyt ei tarvitse puhua sen enempää sillä sitä on aivan liikaa ja se näyttää paikoitellen naurettavalta.

Brian O'Conner olisi pitänyt kirjoittaa elokuvasarjassa aivan toisella tapaa ulos kuin mitä se on nyt kirjoitettu. Ellei Brian O'Conner hahmo jotenkin palaa seuraavassa osassa niin on aivan käsittämätöntä miten elokuvissa viitata että Brian O'Conner on turvassa jossain kun kaikki muut hahmot kärsivät kokoajan. Fast elokuvasarjan mottohan on perhe mutta mikä se sellainen perhe on kun yksi piilossa turvassa ja muut kärsivät. Tämä myös näkyy naurettavalla tavalla Mia Toretto hahmossa mikä on alussa perheen ruokapöydässä ja lähtee tämän jälkeen vain katsomaan onko Brian O'Conner kunnossa eikä hahmosta kuulla tämän jälkeen mitään.

Kun katsoin Fast X elokuvaa niin minulle tuli mieleen köyhän miehen huono Endgame kopio. Toivottavasti seuraava Fast elokuva saa parannettua tasoaan ja sen jälkeen jopa Fast X elokuva voi olla eräällä tapaa parempi. Nyt kuitenkin Fast X tuntuu olevan vain välielokuva niin kuin oli Fast 4? Nämä kaksi Fast elokuvaa vain eivät ole minulle ja tuntuivat olevan vain pakkopullaa mutta ainakin onneksi Fast 5 olikin sitten sarjan paras osa?

Vielä loppuun on pakko vain tarinoida se kun olin katsomassa Guardians of the Galaxy Vol. 3 Ison Omenan Lounge salissa. Minun viereen tuli joku äijä juuri ja juuri kun elokuva oli alkamassa ja mitä hän teki koko elokuvan? Rämpäläsi puhelinta, katsoi useasti kelloaan ja lähti elokuvasta huvissä ajoin ennen sen päättymistä. Mitä järkeä maksaa Finnkinon Premium salin hintaa sille että rämplää puhelinta pari tuntia? No onneksi tuo ei haitannut minua sillä Lounge salissa istuinten välissä on väliä jolloin kännykän valo ei minua häirinnyt. Ihmettelin vain touhua että maksaa 20-30€ lipun jotta voi rämpälätä puhelinta. 

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen

Tämä oli odotettu asia, että Viaplayn hinta nousee kun Viaplay hankki Formula oikeudet. Sain tällä viikolla sähköpostia, että Viaplay Total hinta nousee 35€ aina 40€ asti. Hankin aikoinaan Viaplay:n ihan vain urheillun takia ja otin aina Viaplay Sport paketin minkä hinta oli 25€. Viaplay on ollut minulla lähinnä Valioliigan vuoksi ja kun televisiosarjat kuuluivat Sport pakettiin niin niitä tuli myöskin katsottua. Pidin Viaplayta aktiivisena aina Valioliigan

Netflixin hinta nouse jälleen kerran ja tällä kertaa 19,90$ kuussa ja se oli nyt itselleni raja ottaa Netflix pois käytöstä. Otin Netflixin käyttöön kymmenisen vuotta sitten 2012 aikaa ennen Suomen julkaisua. Tuolloin hinta oli 7,99$ minkä lisäksi piti tietenkin maksaa vpn yhteydestä millä pääsi käyttämään Usan Netflixiä. Vielä kun Suomessa julkaistiin Netflix niin käytin pääsääntöisesti Usan Netflixiä sillä tarjonta oli itselleni parempi. Suomen hintaa en

Kävin katsomassa puolitoista viikkoa sitten Fast & Furious 9 Finnkinossa kun varasin siihen heti lipun kun ne tulivat myyntiin. Minulla on vielä jäljellä Tammikuussa 2020 ostamiani lippuja ja yritän tässä nyt niitä käyttää kun Finnkino on mukavasti jatkanut niiden voimassa oloa. Fast & Furious elokuvasarja on minulle tuttu ensimmäisestä elokuvasta asti mutta ensimmäinen minkä kävin elokuvateatterissa katsomassa oli 2 Fast 2 Furious mihin sain ilmaiset liput. En