GoPro 10 ensikokemukset osa 4: Striimaus

02.10.2021 - 11:03

Viimeksi kirjoittelin GoPro 10 web kamerana ja olenkin käyttänyt GoPro 10 päivittäin web kamerana. Käytän GoPro 10:ta web kamerana töissä Macbook Pro:n kanssa sekä kun jaksan laittaa Twitch striimin päälle niin pc:llä. Tästä pääsenkin seuraavaan aiheeseen eli GoPro striimauksessa sillä GoPro:lla voi striimata suoraan mm. GoProhon, Facebook:iin, Youtubeen sekä Twitchiin. Itse olen kokeillut GoPro striimausta muutaman kerran Twitchiin kun olen käynyt lenkillä ja omat kokemukseni eivät ole mitään parhaimpia sillä minulla on ollut erilaisia ongelmia jokaisella kerralla.

GoPron striimaus tapahtuu GoPro:n Quik äppsillä mistä löytyy striimaus kohta. Seuraavaksi valitaan palvelu mihin halutaan striimata ja tämän jälkeen ensimmäisellä kerralla tehdään kirjautuminen. Kun kirjautuminen on tehty niin tämän jälkeen valitaan verkko mistä GoPro saa internet yhteyden ja tästä on alkanut omat ongelmani. Jokaikinen kerta kun olen aloittamassa striimausta GoPro:sta niin minulla on vaikeuksia löytää Iphonen verkkoa tai jos verkko on löytynyt niin yhdistäminen Iphonen wlaniin on tuottanut ongelmia.

Aluksi GoPro ei meinaa löytää millään Iphonen verkkoa vaikka Iphonesta on laitettu verkon jakaminen päälle. Tämän jälkeen kun verkko löytyy niin alkavat yleensä yhteys ongelmat ettei GoPro pysty yhdistämään Iphoneen. Veikkaan ongelmien johtuvan enemmän Iphonesta kuin GoPro:sta sillä minulla on myöskin vaikeuksia yhdistää Nintendo Switchiä Iphonen verkkoon. Kolmesta striimaus testauksesta ensimmäinen katkesi kesken kaiken enkä ollut huomannut sitä heti. Tämän jälkeen yritin saada striimiä päälle mahdollisimman nopeasti mutta en pystynyt sillä en saanut yhdistettyä GoPro:ta Iphonen verkkoon.

GoPro striimaukseni ovat olleet 30 - 45 minuutin striimauksia kun olen käynyt tekemässä lenkkiä. Näin ollen olen ollut liikkeessä niin avoimella alueella kuin metsässä joten eroavaisuuksia on ollut yhteyksien suhteen mutta yleisesti ottaen hyvällä verkkoyhteys alueella. Tästä huolimatta minulla on ollut yhteyksien kanssa ongelmia ja striimauskin on loppunut. Itse näen ja koen striimauksen toimivan mutta tietyin varauksin. Ainakin kun itselläni on ollut erilaisia ongelmia aina kun olen tehnyt näitä striimaus tetauksia.

GoPro striimaus mahdollisuus on minulle vain plussaa sillä se mahdollistaa "helpon" striimauksen GoPro:sta. Tiedostan nyt ongelma kohdat, mutta vaikka ne tiedän niin silti se ottaa vain päähän sillä puolen tunnin striimauksen takia 15 minuutin säätäminen ennen aloittamista ei vain tunnu palkitsevalta. Ehkä silloin jos oikeasti tekisi striimausta kunnollla ja striimit olisivat pidempiä. Kuitenkin tässä pitää ottaa huomioon myös sitten GoPro:n akun kesto mikä ei tule kestämään ikuisuutta. Onkohan minulla mennyt 15 minuutin alkusäädön plus puolen tunnin striimauksen aikana noin 40% akkua? Näin ollen tuo tarkottaisi sitä, että GoPro:lla voi striimata hieman yli tunnin?

https://gopro.com/en/us/news/how-to-live-stream-on-gopro