GoPro 10 ensikokemukset osa 2: Kokemuksia viikon käytön jälkeen

26.09.2021 - 15:47

Nyt on kulunut tasan viikko siitä kun hain GoPro 10:n Verkkokauppa.comista niin ajattelin kirjoittaa kokemuksiani viikon käytön jälkeen. Tämä koko GoPro 10 hankinta oli enemmän tai vähemmän säätöä mutta loppujen lopuksi kaikki on sujunut hyvin ja ollen ollut tyytyväinen GoPro 10 hankintaan. En ole edes vielä varma miksi ja mistä sain oikeasti idean hankkia GoPro 10:nen Sony AS200V tilalle. Aikoinaan oli hieman samaa ja mietin todella pitkään action kameran hankintaa kunnes kävin lopulta hakemassa Sony AS200V:n Rajala Pro Shop:sta. 

Tuolloin mietin ja vertailin silloisen GoPro:n uusimman mallin ja Sony AS200V väliltä. Tuolloin päädyin Sony AS200V:hen lähinnä hinnan takia mikä oli lähes puolet halvempi ja oli kuvanlaadulta tasoissa tai parempi kuin GoPro:n vastaava. Sony AS200V on palvellut minua vuosien saatossa yleisellä tasolla hyvin vaikka ongelmiakin on tullut matkalla jonkun verran. Nämä pienet ongelmat, puutteelliset kiinnitys mahdollisuudet, hieman hidas käyttöliittymä sekä muutamien uusien ominaisuuksien puuttuminen on laittanut minut aina välillä miettimään kameran päivittämistä.Gopro Hero 10

En ole seurannut eikä minulle ole tullut Youtubessakaan video ehdotuksia GoPro kameroista niin minulle tuli yllätyksenä kun puolitoista viikkoa sitten julkaistiin GoPro 10. Kävin tämän johdosta hieman katsomassa vertailu videoita GoPro 10 ja GoPro 9 väliltä, että kumpi kamera kannattaisi hankkia? Onko GoPro 10 kalliimman hinnan arvoisempi vai kannattaisiko hankkia GoPro 9 halvemmalla hinnalla? Tulin nopeasti siihen tulokseen että minun on parempi vain hankkia uudempi GoPro 10 sillä se on nopeampi ja siinä on paremmat kuvaus ominaisuudet vaikka tuskin niitä itse tulen tarvitsemaan ainakaan useasti.

Lauantaina päätin sitten ihan extemporeen hakea GoPro 10 Gigantista mistä sen sitten ostinkin mutta kun en sitä lopulta saanut niin peruutin kaupat sillä halusin GoPro 10:n heti mukaani. Kirjoitin tästä huonosta kokemuksesta Gigantissa kokemuksia niin ei tuosta sen enempää. Seuraavana päivänä kävin hakemassa GoPro 10:n Verkkokauppa.comista mistä sain sen samantien mukaani. Olin tuolloin lauantaina menossa treenaamaan Tampereelle Loaded Gymille ja ilmeisesti jotenkin siinä sain nopeasti ajatuksen hakea uuden kameran. Gigantista kun en sitä saanut ja tuossa reissussa meni muutoinkin niin kauan aikaa niin en kerinnyt hakemaan sitä Verkkokauppa.comista ennen matkaa.

Näin jälkeenpäin voisi sanoa, että onneksi en saanut ostettua GoPro 10:ta tuolloin lauantaina sillä en olisi ehtinyt saamaan sitä toiminta kuntoon ennen reissua. Minulla oli hirveästi vaikeuksia saada ladattua ja asennettua pakollista päivitystä GoPro 10:neen mistä olenkin jo kirjoitellut GoPro 10 ensikokemukset osa 1: Varoituksen sana. Kun lopulta sain asennettua pakollisen päivityksen GoPro 10:neen niin sen jälkeen kaikki on sujunut hyvin ja ollen ollut todella tyytyväinen GoPro 10:neen. GoPro 10 on kaikin puolin nopea silllä GoPro 10 aukeaa nopeasti minkä lisäksi kosketus näyttö toimii ilman viivettä. Vertailu vanhaan Sony AS200V:hen on ihan eri planeetalta. GoPro 10 on näin ollen helppo ja nopea käyttää kun kameran valikot toimivat ilman viivettä ja kaikki toiminnot toivat nopeasti.

Youtube on täynnä erilaisia GoPro 10 arvioita ja vertailuja GoPro 9:ään joten sieltä kannattaa käytä katsomassa ja tutkimassa kannattaako sinun hankkia GoPro 10 vai GoPro 9. Itse olen kuitenkin hyvin tyytyväinen GoPro 10 ja varsinkin sen nopeuteen mikä on ilmeisesti paljon nopeampi ja sujuvampi kuin GoPro 9. Se onkin yksi suurempi ero GoPro 9 verrattuna minkä lisäksi muutama uusi kuvaus ominaisuus. Kuitenkin nämä eivät välttämättä ole tarpeellisia asioita juuri sinulle joten GoPro 9 on harkitsemisen arvoinen.

Yksi asia minkä olen huomannut on se, että GoPro:n Quik App millä hallinnoidaan GoPro:ta on ihan kamala. Quik App on ollut alusta asti minulle murheenkryyni heti pakollisesta päivityksestä asti mitä en saanut edes päivitettyä Quik Appin kautta. Quik App on hidas ja kankea käyttää mutta sitä on vain pakko käyttää. Onneksi ei nyt niin paljon mutta aina kun käytän sitä niin sen kankeus vain näkyy ja tuntuu.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/43125/rcbjd/GoPro-HERO10-Black

https://www.gigantti.fi/product/kamerat/action-kamerat/350459/gopro-hero-10-black-actionkamera

Minulla on ollut käytössä GoPro 10 viikon verran mitä olen myös kokeillut web kamerana. Olen tänä vuonna käyttänyt Iphonea web kamerana EpocCam äppsiä käyttämällä. Olen käyttänyt Iphonea web kamerana Macbook Pro:lla sekä pc:llä kun olen hieman yrittänyt striimata Twitchiin. EpocCam äpps on yleisesti toiminut hyvin ja parantanut etäpalaverien laatua parantamalla omaa kuvanlaatua. Olen kuitenkin huomannut EpocCam muutamia ongelmia ja varsinkin jos EpocCam käyttää

Minun oli tarkoitus käydä ostamassa GoPro 10 lauantaina Gigantista extempore hankintana. Näin teinkin ja ostin GoPro 10 Gigantista mutta en saanutkaan sitä heti mukaani vaikka sitä oli varastossa kun Gigantti ei pystynyt antamaa minulle GoPro 10. Tämän vuoksi peruin ostoksen ja sanoin hakevani GoPro 10 muualta kun en saa sitä täältä. Sunnuntaina kävin sitten Verkkokauppa.comista hakemassa GoPro 10:n, GoPro Tripodin sekä GoPro Shorty -minijalustan. Kun pääsin

Gigantti ei ole ollut minulle ikinä se parhain liike mutta viime aikoina asiointi Gigantissa on sujunut kunnes nyt tuli huonoin tai huonoimpia kokemuksia ikinä. Kun tuotteen saa heti käteen liikkeestä niin silloin ei ole mitään hätään ja kaikki menee usein miten hyvin. Tuolloin ainoa suurempi ongelma saattaa olla myyjän saaminen minkä kanssa vain voi mennä pitkään. Jos ja kun tuote pitää noutaa oston jälkeen noutotiskiltä niin silloin asiat menevät väkisinkin