Goodlife proteiinipatukka vertailu

16.11.2016 - 12:06

Edellisten Quest Bar tilausten patukka varastot olivat alkaneet olla melkein loppu. Olin ajatellut jättää proteiinipatukat toistaiseksi väliin ja olin ajatellut miettiväni jotain millä korvata käyttämäni Quest Bar proteiinipatukat. Quest Bar patukat kun ovat toimineet hyvin välipalana. Quest Bar patukoita en ole hirveästi ihan omana itsenään pitänyt välipalana vaan olen aina ottanut siihen jotain kylkeen. Tämä on tietenkin ollut sitten hieman pienempi ruoka tai annos. Välillä olen käyttänyt myöskin Quest Bar patukkaa ainoa välipalana johonkin väliin sillä se todella kätevä ja varsinkin jos on liikenteessä tai muuten tarvitsee helpon välipalan niin proteiinipatukka on ollut sellainen. Esimerkiksi muutaman kerran kun olen käynyt katsomassa elokuvissa elokuvan niin mukanani on ollut Quest Bar.

Olin siis ajatellut nyt jättäväni proteiinipatukoiden oston väliin sillä olen hieman katsonut niiden olevan yleisellä tasolla hintavia. Yksittäin ostettuna aina silloin tällöin ne menee vaikkakin yksittäishinta on korkeampi kuin ostaisi samantien muutaman kappaleen laatikon. Ostaessani aikoinaan Quest Bar proteiinipatukoita nämä molemmat kerrat kun patukoita ostin niin tulin käyttäneeksi jonkin tarjouksen jonka avulla sain Quest Bar proteiinipatukat edullisesti.

Cdoniin tuli "hyvään" aikaan Goodlife proteiinipatukka tarjous jossa 15kpl paketille tuli hintaa hieman alle 12€. Minulla oli muutamista Goodlife proteiinipatukoista hieman kokemusta joten tiesin suurinpiirtein minkälaisia maistamani maut olivat. Vielä kun minulla oli Cdoniin kymmenen euron lahjakortti mikä olisi kuitenkin umpeutunut juuri ennen Black Friday tarjouksia niin päätin tilata Goodlife proteiinipatukoita. En oikein miettinyt ennen tilausta mitä olisin tilannut. Valittavana oli yhdeksän makua joista tulin lopuksi valinneeksi kuusi ja melkein seitsemän, mutta aloin tässä kohtaan jo miettimään patukoiden yhteismäärää. Kuusi laatikkoa tarkoitti 90 kpl proteiinipatukoita ja seitsemäs laatikko olisi tarkoittanut jo 120 kpl proteiinipatukoita. Päädyin lopulta valitsemaan kuusi makua yhdeksästä mahdollisesta ja mikä oli parasta niin Cdonin näytti riveillään ostoskorista aina tilausvahvistukseen asti rivit vain Goodlife. Tämän johdosta en sitten muistanut enään hetken päästä mitä olinkaan tilannut ja periaatteessa huomasin vasta paketin tultua mitä sitä tuli tilattua.

Goodlife proteiinipatukan yksittäishinta on 1.55€ kpl ja Fitnesstukusta 15 kpl laatikon saa normaalisti hintaan 23.25€ mikä on siellä nyt kirjoitushetkellä -20% 18.50€. Normaalisti kun Goodlife proteiinipatukka maksaa 1.55€ kpl niin Cdonin tarjouksen sekä oman kymmenen euron lahjakortin jälkeen 90 kpl Goodlife proteiinipatukoita tuli maksamaan minulle 0.66 snt kpl. Juuri tämä oli minulle hyvä syy lähteä nyt ostamaan sillä katsoin tämän olevan todella edullinen tarjous. Jopa Quest Bar proteiinipatukoiden kappalehinta oli paljon korkeampi hinnan ollessa 1.50€ - 2€ välillä. Tietenkin tässä täytyy huomioida myöskin se, että Quest Bar on normaalisti puolet kalliimpi proteiinipatukka kuin Goodlife. Quest Bar proteiinipatukan yksittäinen myyntihinta on yleisesti 2.95€ kpl, mutta kymmenen kappaleen laatikon ostaessa yksittäinen hinta tippuu hieman. Quest Bar puolella siis laatikon ostaessa saa hieman alennusta toisin kuin Goodlifen.

Goodlife ravintoarvot

Coconut Dream

  • Energiaa 867 kJ/ 206,5 kcal
  • Rasvaa 8 g
  • Hiilihydraatteja 19,4 g
  • Proteiinia 14,6 g

Salty Liquorice

  • Energiaa 807,5 kJ/ 191,5 kcal
  • Rasvaa 5,5 g
  • Hiilihydraatteja 19,9 g
  • Proteiinia 16,5 g

Crispy Gingerbread

  • Energiaa 810,5 kJ/192,5 kcal
  • Rasvaa 5,1 g
  • Hiilihydraatteja 20,4 g
  • Proteiinia 16,7 g

Nutty Peanut

  • Energiaa 825,5 kJ/ 196 kcal
  • Rasvaa 5,7 g
  • Hiilihydraatteja 20,2 g
  • Proteiinia 16,5 g

Caramel Coco

  • Energiaa 814,5 kJ/ 193,5 kcal
  • Rasvaa 5,5 g
  • Hiilihydraatteja 20,0 g
  • Proteiinia 16,5 g

Mint Temptation

  • Energiaa 803,5 kJ/ 191 kcal
  • Rasvaa 5,5 g
  • Hiilihydraatteja 19,55 g
  • Proteiinia 16 g

Chocolate Banana Bliss

  • Energiaa 824,5 kJ/ 196 kcal
  • Rasvaa 5,9 g
  • Hiilihydraatteja 21,2 g
  • Proteiinia 15,2 g

Chocolate Fantasy

  • Energiaa 806 kJ/ 191.5 kcal
  • Rasvaa 5,5 g
  • Hiilihydraatteja 19,9 g
  • Proteiinia 15,9 g
 

Goodlife makuvertailu

Coconut Dream

Maistuu suklaapatukalle joka sisältää kookosta. Mielestäni kookos ei maistu niin kokonaisvaltaisesti makuna kuten Crispy Gingerbread patukassa piparkakku.

Salty Liquorice

Salmiakki makuna ei ole mielestäni kuulu makeimpien makujen joukkoon. Patukassa maistuu "voimakkaasti" salmiakki joten tietää syövänsä salmiakin makuista patukkaa.

Crispy Gingerbread

Piparkakun makuinen patukka mikä maistuu vahvasti piparkakulle. Mielestäni maku on voimakas ja tuntuu että söisi makeaa piparkakkua.

Nutty Peanut

Pähkinän makuinen patukka mikä on myöskin suhteellisen makea. Ensimmäinen maku mitä olen maistanut myöskin Quest Bar patukoissa. Quest Bar patukan pähkinä oli selvästi "kuivempi" sekä ei niin makea kuin Goodlifen Nutty Peanut.

Caramel Coco

Toffeelle maistuva patukka mikä on kokonaisvaltaisesti toffeen makuinen. Vaikka patukka oli makea niin mielestäni makeus toimi tässä paremmin kuin muissa patukoissa.

Mint Temptation

Mintun makuinen patukka seuraa Goodlifen makeaa linjaa. Patukusta tuli mieleen mintun makuinen sulkaapatukka.

Chocolate Banana Bliss

Sukaapatukan makuinen patukka missä maistuu hyvin banaani. Patukka samaa linjaa kuin Chocolate Fantasy eli patukka ei ole niin makea kuin aikaisemmat.

Chocolate Fantasy

Suklaan makuinen patukka mikä ei ole liian makea. Mielestäni Goodlifen parhaimmistoa juurikin sen takia, että patukka ei ole makea.

 

Goodlife vs Quest Bar

Nyt osaan hyvin vertailla Goodlife ja Quest Bar patukoiden eroja kun olen maistanut kuutta Goodlife patukkaa sekä seitsemää Quest Bar patukkaa. Ensimmäinen ja huomattava ero Goodlife patukan ja Quest Bar patukan välillä huomasin jo ensimmäisellä puraisulla. Goodlife patukat muistuttavat kuten mitä tahansa suklaapatukkaa kun Quest Bar patukat maistuvat enemmän jollekkin välipalalle. Tähän vaikuttaa se, että Goodlife sisältää hieman enemmän sokeria ja rasvaa patukkaa kohden ja toinen asia on patukoiden maut jotka ovat Quest Barilla paljon erilaisempia. Goodlifen patukoiden maut ovat enemmänkin "perus" makuja kun taas Quest Bar patukoissa on "normaalia" poikkeavia makuja kuten kekseihin perustuvia sekä omenapiirakkaan.

Vertaillessa yleisesti Goodlifen ja Quest Bar patukoiden muita ravintoarvoja niin ne ovat hyvin lähelle toisiaan. Hiilihydraatit sekä proteiini ovat melkein samat riippuen patukan mausta mikä määrittelee ravintoarvoissa eroja patukoiden välillä. Sokerissa ja rasvassa on sitten suurempi ero vaikka gramma määräisesti se ei ole kovinkaan iso.

Mielestäni kaksi asiaa tekee eron Goodlifen ja Quest Bar patukoiden välillä ja ne ovat hinta sekä makuvalikoima. Goodlife on käytännössä puolet halvempi mutta makuvalikoima on enemmänkin perusmakuja sekä patukat maistuvat enemmänkin suklaapatukan tapaiselta. Quest bar ollessa kalliimpi mutta makuvalikoima on erilaisempi siinä mielessä, että sieltä löytyy muista patukoista poikkeavia tapauksia sekä patukat maistuvat vähemmän sulkaapatukalta.

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%