Garmin Venu 2 kokemuksia viikon käytön jälkeen

28.08.2021 - 12:53

Viikko sitten lauantaina hain Gigantista Garmin Venu 2 urheilukellon / älykellon. Garmin Venu 2 hankinta tuli itselleni ihan puskista ja tein ostopäätökset noin parin tunnin mietinnän ja tutkimisen jälkeen. Kaikki tämä lähti liikkeelle edellisenä päivänä kun äitini kysyi minulta älykelloista ja mikä kannattaisi ostaa? En osannut sanoa tuohon oikein mitään kun en ole seurannut vuosiin minkälaisia urheilukelloja sekä älykelloja on tullut markkinoille. Muutamia vuosia sitten olin lähes jo hankkimassa silloisen uusimman Apple Watch:in mitä en sitten hankkinut ja parempi niin.

Perjantain vaihtui lauantaihin ja siinä aamupäivällä aamulenkin jälkeen aamupalaa syödessäni sain ajatukset katsastaa tämänhetkisen urheilukello / älykello tilanteen jotta tiedän asiasta jotain ja voisin suositella jotain. Tämä katsastus lähti samantien sille linjalle, että aloin katsomaan itselleni sopivaa kelloa minkä jälkeen aloin miettimään kellon hankintaa. Oikeastaan itselleni ei ollut montaakaan vaihtoehtoa sillä osa oli liian kalliita, osa ei vain vaikuttanut olevan itselleni ja Apple Watchia en ole hankkimassa.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 1

Jossain vaiheessa minulle tuli sitten vastaan Garmin Venu 2 kello mitä aloin miettimään ja vertailemaan muihin vaihtoehtoihin. Tulin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että Garmin Venu 2 olisi minulle joten seuraava mietintä oli haenko kellon vai en? Katsoin, että lähi Gigantissa olisi kelloa hyllyssä joten päätin että joko menen sen nyt hakemaan tai sitten en osta kelloa nyt vähään aikaan. Päätin mennä hakemaan kellon lähes samantien ja samalla hain äitilleni Garmin Vivoactive 4s mikä näytti olevan tarjouksessa.

Garmin Venu 2 viikon käytön jälkeen

Hain Garmin Venu 2:n käytännössä parin tunnin tutkimisen jälkeen enkä siinä sitten ehtinyt ihan kaikkea tietoa lukemaan kellosta. Niimpä osa ominaisuuksista tuli minulle yllätyksenä kun olin ottanut Garmin Venu 2 käyttööni. Aikaisempi gps-kelloni oli myös Garmin niimpä perusominaisuudet ja kellon käyttö tuntui luontevalta. Näin ollen minulla oli jo entuudestaan Garmin-tili ja äppsi käytössä niin niihin minun ei tarvinnut tutustua. Myöskään Garmin Venu 2 ei ole monimutkainen eikä sillä ole tarkoitus tehdä mitään ihmeellistä niimpä käyttöönotto oli suhteellisen helppoa.

Garmin Venu 2 on helppo käyttöinen kello mikä oli todella helppo omaksua. Kellosta näkee halutun tiedon helposti ja nopeasti. Kellosta pääsee muokkaamaan asetuksia minkä lisäksi osaa asetuksia pääsee muokkaamaan puhelimen sovelluksella. Näihin asioihin en ole vielä ihan paneutunut kunnolla ja minun on vielä tarkoitus tyhjentää / siistiä kellon ominaisuuksia pois. Olen jo jotain ottanut pois kun en ole nähnyt niille tarvetta.

Asia mikä tuli itselleni yllätyksenä mitä en siis ehtinyt arvioista lukemaan oli puhelimen notifikaatiot. En tiennyt, että kello näyttää puhelimen notifikaatiot ja esimerkiksi puheluun voi vastata kellosta. Tietenkin kun itselläni on käytössä Iphone niin notifikaatioihin ei voi vastata kellosta ja kun esimerkiksi vastaan puheluun kellosta niin siinä on sitten kiire nostaa luuri korvalle tai laittaa kaiuttimelle.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 2

Yksi asia mitä vihaan ja mitä minun on tutkittava on kellon saavutukset ja tavoitteet. En tarvitse sellaisia ja kello ainakin näin alussa vibraa todella usein saavutetusta tavoitteesta. Oli kyseessä sitten askeleet, portaat tai ihan mikä tahansa muu tavoite niin kello alkaa vibraamaan ja näytölle tulee animaatio suoritetusta tavoitteesta. Tämä on omalta osaltani turhaa sillä en kaipaa tavoitteita ja ne tulevat kelloon yleensä kesken lenkin. Yleensä olen tottunut kellon vibratessa katsomaan menneen kilometrin tiedot mutta nyt välillä tuleekin animaatio saavutetusta tavoitteesta. Minun pitää jossain vaiheessa katsoa nuo tavoitteet pois.

Garmin Venu 2 antaa juuri sitä dataa mitä ajattelin saavani kellosta. Perus lenkin seuraaminen, kalorin kulutus, sykkeet sekä unen seuranta. Vanhasta Garmin 220 kellosta sain vain seurattua lenkin pituuden, ajan ja askeleet mutta nyt saan myös sykkeet sekä kulutetut kalorit. Varsinkin sykkeen seuranta tulee nyt olemaan tärkeämmässä roolissa sillä olen miettinyt juoksun uudelleen aloittamista ihan tosissani. Kun tämän tulen aloittamaan niin olen nyt ajatellut tekeväni sen järkevästi ja suunnitellusti. Garmin Venu 2 ansiosta voin alkaa tekemään lenkkejä myöskin sykkeiden mukaan sekä ylipäätänsä seuraamaan juoksun kehitystä sykkeillä.

Garmin Venu 2:ssa pystyn nyt valitsemaan treenin ennen treeniä minkä treenin olen tekemässä kun vanhassa Garmin 220:ssa tämä piti vaihtaa tehdyn treenin jälkeen puhelimen sovelluksesta. Näin ollen en noita oikein käynyt vaihtamassa vaan kaikki treenit menivät saman kategorian alle. Nyt siis saan valittua treenimuodon kun olen treeniä aloittamassa. 

DC Rainmakerin arvioista voi lukea tarkempia tietoja ja vertailuja muihin kelloihin. Olen luottanut jo vuosikausia hänen arvioihinsa sille ne ovat laajat ja hänellä on tietoa paljon.

https://www.dcrainmaker.com/2021/04/garmin-venu2-venu2s-smartwatch-review.html

Tästä on muutama viikko aikaa kun kävin yksi sunnuntai-ilta juoksemassa ilmeisesti 65m vetoja pesäpallokentällä. Tuona sunnuntaina en käynyt salilla niin päätin sitten käydä juoksemassa vetoja kentällä. Kävin juoksemassa vedot lähellä olevalla pesäpallokentällä missä on eräänlainen nurmimatto minkä päällä on hieman hiekkaa. Olen tässä viimeisien vuosien aikana kyseisellä kentällä käynyt monia kertoja juoksemassa mutta ikinä en ole oikein tiennyt mitä matkoja

Olen tässä viimeisen kuukauden aikana aktivoitunut käyttämään Garmin Venu2:sta päivittäin pitkästä aikaa. Kun aikoinaan hankin Garmin Venu2:sen niin alkuun kello oli kädessä lähes kokoajan paitsi kuntosalilla ollessa. Kuntosalilla kun käytän kaiken maailman remmejä sekä siteitä aktiivisesti niin kellon käyttäminen ei oikein niiden kanssa. Näin ollen en ole käyttänyt Garmin Venu2:sta kuntosalilla kuin pari kertaa jalkatreenissä ihan testi mielessä. En kyllä ole

Nyt oikeasti ollaan menossa jo kohti kolmannen viikon loppua mutta olen ollut nyt laiska kirjoittamaan dieetin toisesta viikosta. Toisella viikolla sain "pudotettua" painoa puolisen kiloa kun ensimmäisellä viikolla paino tippui parisen kiloa. Viimeksi 30 päivän "hc" dieetti tuotti toisella viikolla painoa alas parisen kiloa eli tuohon verrattuna 1.5 kiloa vähemmän. Toisaalta nyt paino oli siinä 108kg luokassa kun kesällä olin siinä 116kg luokassa. Myöskään en

En oikein sitä oikein muista ja tajua, että olen dieetillä kun se tuntuu tällä kertaa ainakin vielä niin normaalilta. Olen käynyt joka päivä pari kertaa päivässä tekemässä noin puolen tunnin kävelyn minkä lisäksi olen käynyt illalla tekemässä perus kuntosalitreenin. Mitä itse ruokavalioon tulee niin olen pysyttäytynyt ensimmäisen viikon aikalailla samoilla aterioilla päivästä toiseen. On ollut muutamia päiviä kun olen halunnut hieman vaihtelua ruokailuun niin

Aloitin maanantaina viimein dieetin mikä alunperin piti alkaa helmikuun alussa. Tuossa tammi - helmikuussa suunnitelmat menivät vain kokonaan uusiksi niistä ajatuksista joita ajattelin joulukuun puolella kun aloin miettimään koko dieetin aloittamista. Tämän alkaneen dieetin suunnitelma ja runko keskittyy viime kesän 30 päivän "hc" dieettiin milloin sain painoa pois 14kg seitsemässä viikossa. En kyllä nyt odota samankaltaista kehitystä sillä lähtökohdat ovat eri

Olen tässä jo hieman "pidempään" miettinyt kirjoittavani lisää Garmin Venu 2 kokemuksia kun Garmin Venu 2 kello on ollut minulla pian käytössä puolisen vuotta. Aikoinaan Garmin Venu 2 hankinta oli itselleni todellinen extempore hankinta vaikka olin jo pidempään miettinyt gps-kelloa mikä mittaisi ranteesta sykkeen. Kaikki lähti liikkeelle itselläni siitä kun perjantaina palasin töistä kotiin ja äitini soitti minulle ja kysyi minulta tiedänkö mitään älykelloista