Garmin Venu 2 kokemuksia viikon käytön jälkeen

28.08.2021 - 12:53

Viikko sitten lauantaina hain Gigantista Garmin Venu 2 urheilukellon / älykellon. Garmin Venu 2 hankinta tuli itselleni ihan puskista ja tein ostopäätökset noin parin tunnin mietinnän ja tutkimisen jälkeen. Kaikki tämä lähti liikkeelle edellisenä päivänä kun äitini kysyi minulta älykelloista ja mikä kannattaisi ostaa? En osannut sanoa tuohon oikein mitään kun en ole seurannut vuosiin minkälaisia urheilukelloja sekä älykelloja on tullut markkinoille. Muutamia vuosia sitten olin lähes jo hankkimassa silloisen uusimman Apple Watch:in mitä en sitten hankkinut ja parempi niin.

Perjantain vaihtui lauantaihin ja siinä aamupäivällä aamulenkin jälkeen aamupalaa syödessäni sain ajatukset katsastaa tämänhetkisen urheilukello / älykello tilanteen jotta tiedän asiasta jotain ja voisin suositella jotain. Tämä katsastus lähti samantien sille linjalle, että aloin katsomaan itselleni sopivaa kelloa minkä jälkeen aloin miettimään kellon hankintaa. Oikeastaan itselleni ei ollut montaakaan vaihtoehtoa sillä osa oli liian kalliita, osa ei vain vaikuttanut olevan itselleni ja Apple Watchia en ole hankkimassa.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 1

Jossain vaiheessa minulle tuli sitten vastaan Garmin Venu 2 kello mitä aloin miettimään ja vertailemaan muihin vaihtoehtoihin. Tulin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että Garmin Venu 2 olisi minulle joten seuraava mietintä oli haenko kellon vai en? Katsoin, että lähi Gigantissa olisi kelloa hyllyssä joten päätin että joko menen sen nyt hakemaan tai sitten en osta kelloa nyt vähään aikaan. Päätin mennä hakemaan kellon lähes samantien ja samalla hain äitilleni Garmin Vivoactive 4s mikä näytti olevan tarjouksessa.

Garmin Venu 2 viikon käytön jälkeen

Hain Garmin Venu 2:n käytännössä parin tunnin tutkimisen jälkeen enkä siinä sitten ehtinyt ihan kaikkea tietoa lukemaan kellosta. Niimpä osa ominaisuuksista tuli minulle yllätyksenä kun olin ottanut Garmin Venu 2 käyttööni. Aikaisempi gps-kelloni oli myös Garmin niimpä perusominaisuudet ja kellon käyttö tuntui luontevalta. Näin ollen minulla oli jo entuudestaan Garmin-tili ja äppsi käytössä niin niihin minun ei tarvinnut tutustua. Myöskään Garmin Venu 2 ei ole monimutkainen eikä sillä ole tarkoitus tehdä mitään ihmeellistä niimpä käyttöönotto oli suhteellisen helppoa.

Garmin Venu 2 on helppo käyttöinen kello mikä oli todella helppo omaksua. Kellosta näkee halutun tiedon helposti ja nopeasti. Kellosta pääsee muokkaamaan asetuksia minkä lisäksi osaa asetuksia pääsee muokkaamaan puhelimen sovelluksella. Näihin asioihin en ole vielä ihan paneutunut kunnolla ja minun on vielä tarkoitus tyhjentää / siistiä kellon ominaisuuksia pois. Olen jo jotain ottanut pois kun en ole nähnyt niille tarvetta.

Asia mikä tuli itselleni yllätyksenä mitä en siis ehtinyt arvioista lukemaan oli puhelimen notifikaatiot. En tiennyt, että kello näyttää puhelimen notifikaatiot ja esimerkiksi puheluun voi vastata kellosta. Tietenkin kun itselläni on käytössä Iphone niin notifikaatioihin ei voi vastata kellosta ja kun esimerkiksi vastaan puheluun kellosta niin siinä on sitten kiire nostaa luuri korvalle tai laittaa kaiuttimelle.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 2

Yksi asia mitä vihaan ja mitä minun on tutkittava on kellon saavutukset ja tavoitteet. En tarvitse sellaisia ja kello ainakin näin alussa vibraa todella usein saavutetusta tavoitteesta. Oli kyseessä sitten askeleet, portaat tai ihan mikä tahansa muu tavoite niin kello alkaa vibraamaan ja näytölle tulee animaatio suoritetusta tavoitteesta. Tämä on omalta osaltani turhaa sillä en kaipaa tavoitteita ja ne tulevat kelloon yleensä kesken lenkin. Yleensä olen tottunut kellon vibratessa katsomaan menneen kilometrin tiedot mutta nyt välillä tuleekin animaatio saavutetusta tavoitteesta. Minun pitää jossain vaiheessa katsoa nuo tavoitteet pois.

Garmin Venu 2 antaa juuri sitä dataa mitä ajattelin saavani kellosta. Perus lenkin seuraaminen, kalorin kulutus, sykkeet sekä unen seuranta. Vanhasta Garmin 220 kellosta sain vain seurattua lenkin pituuden, ajan ja askeleet mutta nyt saan myös sykkeet sekä kulutetut kalorit. Varsinkin sykkeen seuranta tulee nyt olemaan tärkeämmässä roolissa sillä olen miettinyt juoksun uudelleen aloittamista ihan tosissani. Kun tämän tulen aloittamaan niin olen nyt ajatellut tekeväni sen järkevästi ja suunnitellusti. Garmin Venu 2 ansiosta voin alkaa tekemään lenkkejä myöskin sykkeiden mukaan sekä ylipäätänsä seuraamaan juoksun kehitystä sykkeillä.

Garmin Venu 2:ssa pystyn nyt valitsemaan treenin ennen treeniä minkä treenin olen tekemässä kun vanhassa Garmin 220:ssa tämä piti vaihtaa tehdyn treenin jälkeen puhelimen sovelluksesta. Näin ollen en noita oikein käynyt vaihtamassa vaan kaikki treenit menivät saman kategorian alle. Nyt siis saan valittua treenimuodon kun olen treeniä aloittamassa. 

DC Rainmakerin arvioista voi lukea tarkempia tietoja ja vertailuja muihin kelloihin. Olen luottanut jo vuosikausia hänen arvioihinsa sille ne ovat laajat ja hänellä on tietoa paljon.

https://www.dcrainmaker.com/2021/04/garmin-venu2-venu2s-smartwatch-review.html

Kirjoittelin tuossa juuri kuinka kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen. Tuon juoksun jälkeen katsoin kyseisen juoksun tietoja ja huomasin sen asian mikä ei minua tosiaankaan yllättänyt. Lähes koko juoksulenkki meni sykealueelle 5 mutta se tosiaan ei yllätä sillä en ole juossut enää aikoihin. Myöskin vaikka olen käynyt aktiivisesti kävelemässä sekä uimassa niin nuo kaksi asiaa ovat ihan eri asia kuin juokseminen niin se ei paljoakaan auta. Uinnissa olen mennyt käytännössä sykealueella 2 ja 3 sekä kävelyssä sykealueelle 1. Kävely ja uinti on auttanut siinä mielessä että tuo juokseminen oli edes noinkin hyvä kuin ilman että olisin käynyt kävelemässä tai uimassa.

Viime viikon sunnuntaina ajattelin aluksi pitäväni ihan täyden lepopäivän ja niin se näyttikin menevän aina iltaan saakka. En meinaan jaksanut edes lähteä päivällä tekemään normaalia päiväkävelyä minkä vähintään olen sunnuntaisin tehnyt. Tämä saattoi myöskin johtua siitä että aloin tekemään sununtaina aamupäivällä extemporeen paikkojen järjestelyä sekä siivousta. Sinällään tämä ei ollut ihan niin extempore sillä kävin hakemassa perjantaina Laajalahden JYSK:stä uuden kirjahyllyn kun olin matkalla PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. 

Viime viikolla kun julkaistiin Hullut Päivät tarjoukset ja kun huomasin että siellä olisi Apple Watch Ultra tarjouksessa niin aloin miettimään pitäisikö minun ostaa Apple Watch Ultra? En muista mikä versio silloin oli Apple Watchista menossa kun mietin sen ostamista oikeasti kunnolla ja kävin niitä liikkeessäkin katsomassa. Tuon silloisen innostuksen jälkeen en Apple Watchia ole miettinyt hankkivani ja elokuussa 2021 hankin tämän nykyisen Garmin Venu 2:sen. Kuitenkin kun näin Apple Watch Ultra Hullut Päivät tarjouksen niin sen jälkeen asiaa aloin miettimään ja mitä lähemmäksi Hullut Päivät tuli niin sitä enemmän asiaa mietin.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

En nyt tiedä mikä Espoolaisiin koiran omistajiin on tullut tänä vuonna? Ehkä ihmisiä ei vain niin kuin yleisesti enää kiinnosta tai ihmiset eivät vain kiinnitä huomioita asioihin. Varsinkin tämän vuoden tammikuun - maaliskuun aikana olen nähnyt ihan hirveästi koiran paskaa tiellä kun tiellä. Espoo on ollut aikaisemmin siinä mielessä ihmeellinen kaupunki käydä lenkillä että koiran paskoja ei hirveästi ole tullut näkyviin. Kuitenkin tänä vuonna tuohon on tullut poikkeus.

Juoksu- ja kävelykenkiin ei ole tullut viime vuosina enää tullut panostettua niin kuin "aktiivi" juoksu aikana. Minulla oli ennen kuin nyt pari viikkoa sitten ostin uudet kengät niin käytössäni kahdet parit Asics Pulse 5 kenkiä mitkä tuli ostettua kauan sitten. Kyseiset kengät on tullu ostettua ennen viimeisintä puolimaratonia mikä sekin tapahtui 2015 joten siitä on aika. Myös kenkien malli Asics Pulse 5 kertoo että kengät ovat vanhat sillä Asics Pulse kengät menevät nyt Asics Pulse 14 numerossa.