Flunssan jälkeen suosittelen suuria painoja ja lyhyitä sarjoja

03.07.2023 - 10:53

Viime viikon perjantaina iltapäivällä - iltana huomasin että olisinkohan tulossa kipeäksi? Viimeksi olin ollu kipeänä viime vuoden loka-marraskuun vaihteilla juurikin kun olin kyykännyt toiseksi parhaimman kyykkyni ikinä 245kg ja saanut sivuttua maastaveto ennätystäni 285kg. Juurikin tuon viikon jälkeen tulin kipeäksi ja tuolloin minulla oli jopa hieman lämpöä. No jokatapauksessa perjantaina menin ihan normaaliin tapaan PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. Maastaveto meni ihan muuten hyvin mutta lopulta huomasin alaselässä jotain minkä takia 260kg maastaveto sitten epäonnistui.

Muuten en huomannut mitään ihan niin erityistä kunnossa kun tein maastavetoa muuta kuin tuon alaselässä olleen ongelman takia. Kyllä siinä huomasi sen asian että hyvin helposti olin hiessä ja kroppa tuli nopeasti lämpimäksi. Kuitenkin mittasin lämpötilan ihan varmuuden vuoksi ennen PTVGYM:lle menoa ja missään vaiheessa ei mitään lämpöä ollut. Ei niin perjantaina kuin sitten seuraavana päivänä lauantainakaan.

Se mikä tuli huomattua ja lähes tiedettyä olikin sitten se kun siirryin bodaus puolelle jatkamaan selkätreeniä. Heti kun toiston - kolmen toiston tekeminen muuttui vähintään kymmeneksi toistoksi niin sen heti huomasi siinä että nyt ei olla kunnossa. Tein siinä muutaman sarjan ylätaljalaitetta mutta hyvin nopeasti huomasin että parempi lähteä vaan pois. Näin se on aina mennyt ja ollut kun ei ole kunnossa eli on tulossa tai on ollut kipeänä. Samalla sitten päätin että viikonloppuna en kyllä treenaa vaan on parempi levätä. Niin päätin tehdä myös maanantaina että parempi vain levätä ja katsoa Suomen pelin.

Tiistaina päätin sitten mennä salille kuten myös tein keskiviikkona. Tiistaina oli vuorossa rintatreeni ja keskiviikkona jalat. Molempien päivien suunnitelma oli tehdä isoilla painoilla lyhyitä sarjoja ja toistoa kun taas tehdä pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja. Kun kroppa ei ole kunnossa flunssan seurauksena niin olen sitä mieltä että parempi keskittyä voimaan ja lyhyempiin sarjoihin kuin pidempiin sarjoihin. Kroppa kuitenkin saa enemmän rasitusta pidemmistä sarjoista kun yhden toiston rykäisyistä. 

Penkissä en huomannut mitään ihmeellistä ja sain tehtyä jopa suuremmilla painoilla kun kuvittelin. Tein penkissä 205kg kolmen ykköstä spotterin pienoisella avustuksella. Penkin jälkeen tein hieman olkapäitä ja muita rintaliikkeitä mutta huomasin kyllä sen että penkissä ei mitään ongelmaa mutta muissa liikkeissä lämpöä ja hikeä alkoi vain enemmän ja enemmän puskemaan. Keskiviikkona oli vuorossa jalkatreeni mihin sotasuunnitelma oli sama kuin tiistain penkkiin. Isoja painoja ja pieniä toistomääriä. Tiesin kyllä etukäteen että vaikka tekisin lyhyitä sarjoja tai ykkösiä niin kyykky on kuitenkin raskaampi kropalle kuin penkki. Näin myös oli ja tunsin sen. Pääsin lopulta tekemään 230kg painoilla yhden toiston ja sen jälkeen lähdin pois. Tulin siihen tulokseen että mitä järkeä nyt jatkaa väkisin jalkatreeniä kun ei tässä olla vielä ihan 100% kunnossa?