Fast & Furious 9 & Fast & Furious elokuvat

11.07.2021 - 14:36

Kävin katsomassa puolitoista viikkoa sitten Fast & Furious 9 Finnkinossa kun varasin siihen heti lipun kun ne tulivat myyntiin. Minulla on vielä jäljellä Tammikuussa 2020 ostamiani lippuja ja yritän tässä nyt niitä käyttää kun Finnkino on mukavasti jatkanut niiden voimassa oloa. Fast & Furious elokuvasarja on minulle tuttu ensimmäisestä elokuvasta asti mutta ensimmäinen minkä kävin elokuvateatterissa katsomassa oli 2 Fast 2 Furious mihin sain ilmaiset liput. En katsonut mitään traileria tai lukenut mitään arvioita ennen kuin menin katsomaan Fast & Furious 9 Finnkinoon, mutta ohi mennen liittyvissä Youtube videoissa sen sanottiin olevan huono.

No Fast & Furious elokuvasarja on minulle vain sellainen, että uusi elokuva on pakko mennä katsomaan elokuvateatteriin kun se on vähän niin kuin jo perinne. Täytyy sanoa ettei Fast & Furious 9 ollut niin huono kun aloin pelkäämään. Tietenkin elokuvassa on omat juttunsa ja suurempi tarina muunnos. Fast & Furious 9 katsottuani sainkin idean katsoa kaikki Fast & Furious elokuvat bluray:ltä kun ne satun omistamaan. En ollut näköjään vielä edes katsonut Fast & Furious 7 sekä Fast & Furious 8 entuudestaan bluray:ltä sillä ne olivat vielä muoveissa.

Nyt kun sain katsottua kaikki läpi suhteellisen nopeassa ajassa niin huomasin tarinan kulkeneen ihan hyvin elokuvasta elokuvaan ja nyt myös huomasin muutamia pienempiä asioita. Samalla nyt ajattelin kirjoittaa ja listata oman näkemykseni Fast & Furious elokuvisa.

Fast & Furious elokuvat huonoimmasta parhaimpaan.

Fast & Furious

Sarjan neljäs osa tuo takaisin tutut hahmot mutta elokuva tuntuu jotenkin "välielokuvalta". Elokuvassa on muutamia hyviä puolia, mutta mielestäni tämän elokuvan suurin heikkous on surkeasti tehdyt luolakohtaukset. Liiallista cgi käyttöä ja ainakin itse en saanut välillä selvää asioista sillä cgi oli myöskin hirveän näköistä.  

2 Fast 2 Furious

Hyviä ajokohtauksia ja tuo sarjaan uusi hahmoja mutta jotenkin tämä vain tuntuu liian irralliselta verrattuna muihin elokuvasarjan elokuviin paitsi Tokyo drift.

Fast & Furious 8

Tämän elokuvan suurin heikkous on mielestäni juoni ja loppu. Elokuvassa on hyviä puolia ja varsinkin alku on mielestäni loistava mutta sen jälkeen taso putoaa.

Fast & Furious 7

Olen ollut pitkää suuri Jason Statham fani mutta jotenkin tämä elokuva ei vain toimi itselleni ja varsinkin loppu ei ole tehty minulle. Ehkä suurin syy voi olla elokuvan uudelleen kirjoitukset? 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Odotin tältä elokuvalta enemmän. Jason Statham, Dwayne Johnson sekä Idris Elba yhdessä mikä voisi mennä pieleen? Ehkä itselleni oli liian kovat odotukset. Minulle elokuvan heikointa antia oli liiallinen cgi:n käyttö ja ehdottomasti se yksi tehdas ajokohtaus.

Fast & Furious 9

Itse pidin tästä elokuvasta vaikka siinä on puutteensa. Elokuva tuo ja kertoo enemmän lapsuudesta eikä tässä ollut mielestäni ainakaan niin huonoa cgi:tä verrattuna joihin toisiin.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Pidän elokuvan soundtrackistä sekä siitä, että tässä elokuvassa oikeasti ajetaan. Tietenkin elokuvassa ei ole ainakaan tässä vaiheessa nähtyjä tuttuja hahmoja mutta se tuo uusia vaikkakin hieman vähemmän käytettyjä. Kuitenkin elokuva keskittyy oleelliseen ainakin vielä tässä vaiheessa elokuvasarjaa.

The Fast and the Furious

Kaikki alkavat aina jostain ja mielestäni elokuvassa kerrotaan hyvin tarina mitä viedään eteenpäin.

Fast & Furious 5

Pidän ryöstöelokuvista ja kun tämän elokuvan pääteema on ryöstö niin siksi tämä on myöskin korkealla. Lisäksi tässä elokuvassa ajetaan ja käytetään vähemmän huonoa cgi:tä.

Fast & Furious 6

En odottanut tämän olevan listan kärjesssä mutta jostain syystä pidin tästä enemmän kuin Fast & Furious 5 niin tämän on silloin oltava ensimmäinen.

Pitch Black 4K blu-ray julkaisu on siitä asti kiinnostanut kun Arrow Films julkaisi listan sen ensimmäisistä 4K bluray julkaisuista. Pitch Black elokuva on vuonna 2000 julkaistu pienen budjetin scifi elokuva minkä pääosassa oli vielä silloin tuntematon Vin Diesel. Olen joskus kauan sitten katsonut Pitch Black elokuvan kertaalleen enkä muista siitä oikein mitään. En myöskään omista Pitch Black elokuvaa missään muodossa mutta sen jatko-osan The Chronicles of

Lista omistamistani 4K bluray & 4K iTunes elokuvista

AVForumsiin oli tullut keskiviikkona Flash Gordon 4K Blu-ray arvio minkä johdosta kävin googlettamassa onko vielä muita arvioita saatavilla. Highdefdigest:stä myöskin löysin toisen Flash Gordon 4K Blu-ray arvion mikä sai aikalailla samat arviot kuin AVForumsin arvio eli näin ollen voi sanoa Flash Gordon 4K Blu-ray:n olevan hyvä julkaisu. En ole ikinä nähnyt Flash Gordon elokuvaa mutta nyt kun se ilmestyy 4K bluray:na ja on sinällään ajankohtainen niin elokuva

Aikoinaan kun näin ensimmäisen trailerin Knives Out elokuvasta niin olin myyty. Agatha Christien Hercule Poirot tapainen salapoliisi jännityselokuva jonka pääosassa on Daniel Craig. Mitä muuta hyvä elokuva tarvitsee? Jos on nähnyt Daniel Craig muita elokuvia kuin James Bondit niin tietää kuinka hyvä näyttelijä hän oikeasti on. Esimerkiksi Logan Lucky elokuvassa Daniel Craig oli mielestäni aivan loistava kuten muutoinkin koko elokuva. Mitä sitten Hercule Poirot

Bad Boys for Life 4K on juuri tällä hetkellä Itunesissa tarjouksessa 8€ hintaan. Bad Boys for Life Itunes 4K versio pitää sisällään Dolby Visionin sekä Dolby Atmos ääniraidan. Kun huomasin Bad Boys for Life olevan tarjouksessa 8€ hintaan niin en miettinyt kauaa ostaisinko sen vai en sillä ostin sen käytännössä samantien. Hetken miettimisen jälkeen laitoin elokuvan päälle ja katsoin sen samantien. Bad Boys for Life 4K julkaisu Dolby Visionilla sekä Dolby Atmos

Jossain vaiheessa kesäkuun loppua käydessäni katsomassa mitä uutta lukemista AVForums:lla olisi niin huomasin Netflixin Wasp Network arvion. AVForums antoi elokuvalle 7 arvion minkä johdosta päättelin ettei elokuva ole ihan niin huono kuin mitä Netflixin nykyinen tuotanto on. Kun Netflix alkoi aikoinaan tuottaa omaa tuotantoaan niin silloin laatu oli yleensä ihan katseltavaa mutta nykyisin se ei ole edes sitä. Tietenkin välillä mutta nykyään vain todella