Far cry 6 PS5 kokemuksia

03.07.2023 - 10:53

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin aikoinaan läpi myös mutta muistaakseni Far cry 2 taisi jäädä myös jonkin kohtaan kesken.

Minun oli tarkoitus jättää Far cry 6 hankkimatta ainakin siihen asti että jatkaisin Far cry 5 loppuun. Myös minun oli tarkoitus ostaa Far cry 6 pc:lle eikä konsolille. Kuitenkin jouluna olin käymässä maalla ja käydessäni Citymarketissa huomasin pelin olevan punaisella tarralla 15€. Tästä syystä hankin sitten pelin extemporeen Playstation 5:lle.

Far cry 6 oli nyt ensimmäinen kunnon fps-peli konsolille pitkään aikaan. Tämän myös huomasin kun aloin pelaamaan Far cry 6:sta Playstation 5:lla. Alkuun otti oman aikansa kun totuin tähtäämään ja ampumaan ohjaimella. Kyllä tuohon sitten tottui mutta kyllä siinä hieman aikaa meni. Myöskin tuohon piti toistamiseen totutella kun joulun jälkeen aina tähän pääsiaiseen olin pelaamatta Far cry 6:sta niin kuin Playstation 5 ylipäätänsä.

Yleisesti Far cry 6 oli kuin edelliset osat eli sen puoleen peli oli helppo aloittaa ja pelata. Tietenkin Far cry 6:ssa oli omat lisensä ja eronsa aikaisempii versioihin mutta niistä nyt en osaa sen paremmin sanoa mitä. Far cry 5 pelaamisesta on niin kauan aikaa ja peli jäi muutenkin kesken. Far cry 3 vai 4 muistan sen että jotain kukkia piti kerätä ja eläimiä metsästää. Kuitenkaan Far cry 6:ssa pärjää hyvin ilman metsästyksiä vaikkakin kalaa pitää onkia. Muuten kerättävää riittää ja jotain asioita pitääkin kerätä että saa päivitettyä aseita.

Minulla oli yksi suurempi ongelma Far cry 6:sen kanssa ja se oli sitäkin suurempi. Avoin maailma ja mitä tehdä seuraavaksi? Alussa juoni oli paremmin seurattavissa mutta jossain vaiheessa tekeminen meni enemmän tutkimiseen ja pyörimiseen. No tämä oli loppujen lopuksi hyvä asia siinä mielessä kun lopulta jatkoin tarinaa eteenpäin niin pääsin aina lähelle kun olin vallannut läheltä paikan mihin pystyi ”teleporttamaan” itsensä.

Yleisesti kerttävää ja aseita näytti olevan paljon tarjolla mutta hyvin varhaisessa vaiheessa tajusin pelata kiväärillä missä oli suhteellisen suuri tähtäin, kaikuluotain sekä panssari luodit. Ihan ok suurunen tähtäin oli siinä mielessä optimaali että se toimi hyvin lähelle ja kauas. Panssari luodit sitten auttoivat kaatamaan vartijoita joilla oli kypärät tai muuta varustetta. Kiväärin lisäksi minulla oli sitten vielä konekivääri lähitaistelua varten sekä ”tussari” / sinko tai lopuksi jousipyssy räjähtävillä nuolilla. Näillä hoitui sitten helikopterien alas ampuminen sekä ilmatorjunnan räjäyttäminen.

Far cry 6 tarjosi aikalailla sitä samaa kuin aiemmin eli ei se oikein pettänyt. Toisaalta peli ei tarjonnut oikeastaan mitään ihmeellistä aikaisempiin osiin verrattuna. Ainakin Playstation 5 versio toimi sulavasti ja hyvin mutta ajoittain kun laitoin konsolin rest-tilaan ja aukaisin sen uudestaan niin ilmeini joku ääni bugi. Osa äänistä kuului mutta osa ne tärkeimmät eivät esimerkiksi räjähdykset, ampumiset tai ajoneuvolla ajo. Yleisesti muuten peli toimi ilman sen ihmeellisempiä bugeja ja kaatuiluita. Pari kertaa kyllä peli kaatui sekä oli tilanteita joissa vartija ampui seinän läpi.

Yleisesti ihan hauska ja viihdyttävä peli 15€ hintaan. Sain Far cry 6 kulumaan aikaa ~50 tuntia mutta pelin juonen saa pelattua kyllä läpi nopeamminkin. Myöskin peliin saa vielä kulumaan enemmän aikaa sillä en kerännyt ja tehnyt kaikkia asioita mitä oli löhistöllä.

Eilen tuli vastaan Youtubessa Mad Max pelin video missä videon thumbnail kuvassa hehkutettiin peliä niimpä klikkasin sen auki. Kyseessä on vuodelta 2015 julkaistu Mad Max peli minkä olemassa olosta tiesin mutta mistä en ole ikinä katsonut yhtään arviota tai videota. Tuon videon nähtyäni menin sitten katsomaan olisiko peli tarjouksessa ja kyllähän se oli. Näin ollen päätin ostaa Mad Max pelin kun se näytti tuon videon perusteella sellaiselle pelille mikä minua kiinnostaa. Mad Max peli on tällä kirjoitus hetkellä Xbox storessa 7€ ja Playstation Storessa 5€. Ostin Mad Max pelin Xboxille sillä Playstation on tällä hetkellä Vammalassa ja halusin kokeilla sitä heti.

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black

Viikko sitten talvilomani aikana tuli vierailtua kaverilla ja siinä sain tietää, että Citymarketilla on Playstation 5 osto-oikeus arvonta. En ole milloinkaan tilannut Playstation 5 info uutiskirjeita tulevista myynneistä mutta olen tietoinen sivustosta sekä aina silloin tällöin kaverin toimesta saanut tietoa, että Playstation 5 on tullut myyntiin milloin mihinkin. Kun hankin Verkkokauppa.comin Black Friday tarjouksista uuden television Sony XR-75X93J niin sain