Ensimmäinen viikko vain PTVGYM:llä treenejä alkaa olemaan takana

18.08.2023 - 09:24

Eilen illalla kun olin saanut rinta- & olkapäätreenin tehtyä niin suuntasin poikkeuksellisesti wc:n kautta suihkuun kun nyt tuntui sille että oikeasti parempi käydä siellä wc:ssä. Olen nyt pidempään yrittänyt välttää käymästä PTVGYM:in wc:ssä ja onneksi taas muistin ennen wc:hen menemistä kurkkaamaan ensiksi sisään. Ennen kuin astuin jalallakaan wc:hen puolelle niin laitoin wc:hen valot päälle vain huomataksekseni kuinka kusi lainehti oikean puoleisen wc:hen lattialla. Tämän jälkeen laitoin wc:n valon pois ja kävin kurkkaamassa voiko vasemman puoleiseen wc:hen mennä? Sielläkin vähän lainehti mutta kuitenkin siinä oli sellainen tila että pystyin wc:ssä asioimaaan.

PTVGYM:in wc:t ovat niin liian saastaiset että sinne viitsisi aina mennä. Kusi virtaa lattioilla niin se ei oikein miellytä käymään wc:ssä minkä johdosta olen yrittänyt vain sitten pidättää wc:hen käyntiä aina kotiin asti jos vain mahdollista. Ihan sama asia on ollut Espoon puolella lähisaleilla että siellä en oikein viitsi sinne wc:hen mennä kun joko kusi virtaa lattialla tai lattia on vain tahmea kusesta.

Tuo yksi asia onkin erittäin ärsyttävää Helsingin ja Espoon kuntosaleilla kun wc:ssä ei oikein viitsi edes käydä. Normaalisti tuossa pärjää ihan hyvin sillä pääsen suhteellisen nopeasti lähisaleilta sekä myöskin Pitäjänmäen PTVGYM:ltä kotiin. Toisaalta ei ole kyllä kiva lähteä salilta pidättäen ajamaan kohti kotia ihan vain sen takia ettei saasteiseen wc:hen viitisi mennä.

Jos nyt saastaiset wc:t unohdetaan niin tämä on ollut nyt ensimmäinen "normaali" viikko kun olen käynyt treenaamassa vain PTVGYM:llä. Tänään perjantaina en ole vielä varma käynkö treenaamassa vai en eli tuosta en vielä tiedä ja huomenna lauantaina olisi tarkoitus käydä vetämässä toiseksi viimeinen treeni kymmenen kerran kortista Vantaan Loaded:lla. Tulevat seuraava pari viikkoa tulevat oelmaan samanlaisia eli käyn päivittäin PTVGYM:llä treenaamassa ja sitten vielä toinen Vantaan Loaded keikka.

Olin jotenkin osannut katsoa kalenteria väärin jo varhaisessa vaiheessa kun luulin että kesän loman loputtua tätä kuukautta olisi jäljellä pari viikkoa eli kun palasin lomilta niin treenaisin pari viikkoa vain PTVGYM:llä. Tuossa tällä viikolla sitten tajusin että hetkinen tätä kuukautta onkin vielä tämän viikon jälkeen pari viikkoa jäljellä. Näin ollen tästä ajasta tulee nyt sitten yhteensä kolme viikkoa kun treenaan vain PTVGYM:llä.

Ensimmäisen viikon tullessa nyt päätökseen niin täytyy kyllä sanoa että toistaiseksi en kaipaa lähisaleille ja mitä vuosien saatossa muistelen lomilta paluita niin lähisaleille paluu on ollut vähän sellaista masentavaa. Vaikka Vammalassa kuntosali ei ole ihan maailman paras ja puutteita on niin kuitenkin puitteet ovat sellaiset että siellä voi hyvin treenata sekä ilmapiiri on hyvä. Näin ei oikein voi sanoa lähisaleista joiden ilmapiiri ei ole oikein itselleni se parhain. Lähinnä se minkälaisia treenaajia siellä käy niin kuin pääsääntöisesti tai sitten ne kohdistuvat vain muutamiin aktiivisiin ihmisiin joita syystä tai toisesta en oikein siedä tai tykkää.

No toisaalta ei tuo Pitäjänmäen PTVGYM mikään paras sali sekään ole sillä se on huonoin niistä kaikista PTVGYM:stä joilla olen käynyt. Toivonkin että tuleva Pitäjänmäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee olemaan sellainen että Pitäjänmäen PTVGYM:stä saadaa edes vähän enemmän irti eikä se erotu niin paljon muista. Erityisesti toivoisin että maastavetoalustat myös vaihdettaisiin sillä ne eivät ole tasaisia sekä myöskin lattia kaipaisi remonttia sillä sekään ei ole ihan tasainen. Tietyissä kyykkyräkeissä kyllä tuntuu ettei lattia ole ihan 100% tasainen. Nuo nyt ovat suurimmat ongelmat että treenipaikat eivät ole tasaisia.

Pääsääntöisesti olen käynyt PTVGYM:llä torstaisin - lauantaisin mutta myös muut päivät on tässä ajan saatossa tullut jo tutuksi. Näin ollen tällä viikolla kuinkaan mikään päivä ei ollut ensimmäinen sillä olen kuitenkin käynyt viikon jokaisena päivänä jo PTVGYM:llä. Kuitenkin nyt kun olen käynyt päivittäin PTVGYM:llä niin jotain asioita huomaa mitä silloin ei kun käy vain tiettyinä päivinä paria kertaa viikossa. En vielä tiedä vaikuttaako kesän ollessa vielä sillä vai onko tämä jo "normaalia" sillä mielestäni mitään ihan niin ruuhkaa ei ole ollut. Tai ainakaan niinä päivinä niissä paikoissa joissa itse teen treeniä. Tietenkin mitä nyt olen katsonut niin käsipainoalue on jokaisena päivänä ollut ihan tukossa.

Yksi mielenkiintoisimmista havainnoista oli keskiviikko mikä mielestäni oli viikon hiljaisin päivä. Tähän kun vielä lisää sen että tuolloin satoi vettä niin se varsinkin teki asiasta todella mielenkiintoisen. Lähisalit ovat yleensä keskiviikkona täynnä eli keskiviikko on yksi ruuhkaisimmista päivistä. Siihen kun vielä lisätään vesisade niin tällöin lähisalit ovat täynnä. Se ei ole päivästä kiinni mutta jos ulkona sataa vettä niin silloin tuntuu että kaikki ovat kuntosalilla. Näin siis tässä minun lähellä nuo lähisalit.

Vielä tässä ei ole mitään kaipuuta että voisin edes harkita menemistä lähisaleilla vaan tähän on jo niin sanotusti tottunut että kun menen treenaamaan niin lähden PTVGYM:lle. Ainakin vielä kun toistaiseksi en ole itse joutunut ruuhkaan ja varsinkaan kun vielä ei ole talvi ja huonot ajokelit. Pääsenhän vielä tässä kuitenkin myös pari kertaa käymään myös Vantaan Loaded:lla niin saan sitten hieman myös vaihtelua. Tuo Vantaan Loaded:n 10-kerran kortti umpeutuu muistaakseni ensi kuun loppuun mennessä mutta ajattelin nyt kuitenkin kuluttaa sen loppuun niin pian kuin mahdollista. Kuitenkin Vantaalle on pidempi matka eikä se sinällään uhku intoa menemään sinne kun Vantaan Loaded ei ole sama asia kuin oikea Tampereen Loaded.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.