Ensimmäinen viikko vain PTVGYM:llä treenejä alkaa olemaan takana

18.08.2023 - 09:24

Eilen illalla kun olin saanut rinta- & olkapäätreenin tehtyä niin suuntasin poikkeuksellisesti wc:n kautta suihkuun kun nyt tuntui sille että oikeasti parempi käydä siellä wc:ssä. Olen nyt pidempään yrittänyt välttää käymästä PTVGYM:in wc:ssä ja onneksi taas muistin ennen wc:hen menemistä kurkkaamaan ensiksi sisään. Ennen kuin astuin jalallakaan wc:hen puolelle niin laitoin wc:hen valot päälle vain huomataksekseni kuinka kusi lainehti oikean puoleisen wc:hen lattialla. Tämän jälkeen laitoin wc:n valon pois ja kävin kurkkaamassa voiko vasemman puoleiseen wc:hen mennä? Sielläkin vähän lainehti mutta kuitenkin siinä oli sellainen tila että pystyin wc:ssä asioimaaan.

PTVGYM:in wc:t ovat niin liian saastaiset että sinne viitsisi aina mennä. Kusi virtaa lattioilla niin se ei oikein miellytä käymään wc:ssä minkä johdosta olen yrittänyt vain sitten pidättää wc:hen käyntiä aina kotiin asti jos vain mahdollista. Ihan sama asia on ollut Espoon puolella lähisaleilla että siellä en oikein viitsi sinne wc:hen mennä kun joko kusi virtaa lattialla tai lattia on vain tahmea kusesta.

Tuo yksi asia onkin erittäin ärsyttävää Helsingin ja Espoon kuntosaleilla kun wc:ssä ei oikein viitsi edes käydä. Normaalisti tuossa pärjää ihan hyvin sillä pääsen suhteellisen nopeasti lähisaleilta sekä myöskin Pitäjänmäen PTVGYM:ltä kotiin. Toisaalta ei ole kyllä kiva lähteä salilta pidättäen ajamaan kohti kotia ihan vain sen takia ettei saasteiseen wc:hen viitisi mennä.

Jos nyt saastaiset wc:t unohdetaan niin tämä on ollut nyt ensimmäinen "normaali" viikko kun olen käynyt treenaamassa vain PTVGYM:llä. Tänään perjantaina en ole vielä varma käynkö treenaamassa vai en eli tuosta en vielä tiedä ja huomenna lauantaina olisi tarkoitus käydä vetämässä toiseksi viimeinen treeni kymmenen kerran kortista Vantaan Loaded:lla. Tulevat seuraava pari viikkoa tulevat oelmaan samanlaisia eli käyn päivittäin PTVGYM:llä treenaamassa ja sitten vielä toinen Vantaan Loaded keikka.

Olin jotenkin osannut katsoa kalenteria väärin jo varhaisessa vaiheessa kun luulin että kesän loman loputtua tätä kuukautta olisi jäljellä pari viikkoa eli kun palasin lomilta niin treenaisin pari viikkoa vain PTVGYM:llä. Tuossa tällä viikolla sitten tajusin että hetkinen tätä kuukautta onkin vielä tämän viikon jälkeen pari viikkoa jäljellä. Näin ollen tästä ajasta tulee nyt sitten yhteensä kolme viikkoa kun treenaan vain PTVGYM:llä.

Ensimmäisen viikon tullessa nyt päätökseen niin täytyy kyllä sanoa että toistaiseksi en kaipaa lähisaleille ja mitä vuosien saatossa muistelen lomilta paluita niin lähisaleille paluu on ollut vähän sellaista masentavaa. Vaikka Vammalassa kuntosali ei ole ihan maailman paras ja puutteita on niin kuitenkin puitteet ovat sellaiset että siellä voi hyvin treenata sekä ilmapiiri on hyvä. Näin ei oikein voi sanoa lähisaleista joiden ilmapiiri ei ole oikein itselleni se parhain. Lähinnä se minkälaisia treenaajia siellä käy niin kuin pääsääntöisesti tai sitten ne kohdistuvat vain muutamiin aktiivisiin ihmisiin joita syystä tai toisesta en oikein siedä tai tykkää.

No toisaalta ei tuo Pitäjänmäen PTVGYM mikään paras sali sekään ole sillä se on huonoin niistä kaikista PTVGYM:stä joilla olen käynyt. Toivonkin että tuleva Pitäjänmäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee olemaan sellainen että Pitäjänmäen PTVGYM:stä saadaa edes vähän enemmän irti eikä se erotu niin paljon muista. Erityisesti toivoisin että maastavetoalustat myös vaihdettaisiin sillä ne eivät ole tasaisia sekä myöskin lattia kaipaisi remonttia sillä sekään ei ole ihan tasainen. Tietyissä kyykkyräkeissä kyllä tuntuu ettei lattia ole ihan 100% tasainen. Nuo nyt ovat suurimmat ongelmat että treenipaikat eivät ole tasaisia.

Pääsääntöisesti olen käynyt PTVGYM:llä torstaisin - lauantaisin mutta myös muut päivät on tässä ajan saatossa tullut jo tutuksi. Näin ollen tällä viikolla kuinkaan mikään päivä ei ollut ensimmäinen sillä olen kuitenkin käynyt viikon jokaisena päivänä jo PTVGYM:llä. Kuitenkin nyt kun olen käynyt päivittäin PTVGYM:llä niin jotain asioita huomaa mitä silloin ei kun käy vain tiettyinä päivinä paria kertaa viikossa. En vielä tiedä vaikuttaako kesän ollessa vielä sillä vai onko tämä jo "normaalia" sillä mielestäni mitään ihan niin ruuhkaa ei ole ollut. Tai ainakaan niinä päivinä niissä paikoissa joissa itse teen treeniä. Tietenkin mitä nyt olen katsonut niin käsipainoalue on jokaisena päivänä ollut ihan tukossa.

Yksi mielenkiintoisimmista havainnoista oli keskiviikko mikä mielestäni oli viikon hiljaisin päivä. Tähän kun vielä lisää sen että tuolloin satoi vettä niin se varsinkin teki asiasta todella mielenkiintoisen. Lähisalit ovat yleensä keskiviikkona täynnä eli keskiviikko on yksi ruuhkaisimmista päivistä. Siihen kun vielä lisätään vesisade niin tällöin lähisalit ovat täynnä. Se ei ole päivästä kiinni mutta jos ulkona sataa vettä niin silloin tuntuu että kaikki ovat kuntosalilla. Näin siis tässä minun lähellä nuo lähisalit.

Vielä tässä ei ole mitään kaipuuta että voisin edes harkita menemistä lähisaleilla vaan tähän on jo niin sanotusti tottunut että kun menen treenaamaan niin lähden PTVGYM:lle. Ainakin vielä kun toistaiseksi en ole itse joutunut ruuhkaan ja varsinkaan kun vielä ei ole talvi ja huonot ajokelit. Pääsenhän vielä tässä kuitenkin myös pari kertaa käymään myös Vantaan Loaded:lla niin saan sitten hieman myös vaihtelua. Tuo Vantaan Loaded:n 10-kerran kortti umpeutuu muistaakseni ensi kuun loppuun mennessä mutta ajattelin nyt kuitenkin kuluttaa sen loppuun niin pian kuin mahdollista. Kuitenkin Vantaalle on pidempi matka eikä se sinällään uhku intoa menemään sinne kun Vantaan Loaded ei ole sama asia kuin oikea Tampereen Loaded.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.