Ensimmäinen viikko vain PTVGYM:llä treenejä alkaa olemaan takana

18.08.2023 - 09:24

Eilen illalla kun olin saanut rinta- & olkapäätreenin tehtyä niin suuntasin poikkeuksellisesti wc:n kautta suihkuun kun nyt tuntui sille että oikeasti parempi käydä siellä wc:ssä. Olen nyt pidempään yrittänyt välttää käymästä PTVGYM:in wc:ssä ja onneksi taas muistin ennen wc:hen menemistä kurkkaamaan ensiksi sisään. Ennen kuin astuin jalallakaan wc:hen puolelle niin laitoin wc:hen valot päälle vain huomataksekseni kuinka kusi lainehti oikean puoleisen wc:hen lattialla. Tämän jälkeen laitoin wc:n valon pois ja kävin kurkkaamassa voiko vasemman puoleiseen wc:hen mennä? Sielläkin vähän lainehti mutta kuitenkin siinä oli sellainen tila että pystyin wc:ssä asioimaaan.

PTVGYM:in wc:t ovat niin liian saastaiset että sinne viitsisi aina mennä. Kusi virtaa lattioilla niin se ei oikein miellytä käymään wc:ssä minkä johdosta olen yrittänyt vain sitten pidättää wc:hen käyntiä aina kotiin asti jos vain mahdollista. Ihan sama asia on ollut Espoon puolella lähisaleilla että siellä en oikein viitsi sinne wc:hen mennä kun joko kusi virtaa lattialla tai lattia on vain tahmea kusesta.

Tuo yksi asia onkin erittäin ärsyttävää Helsingin ja Espoon kuntosaleilla kun wc:ssä ei oikein viitsi edes käydä. Normaalisti tuossa pärjää ihan hyvin sillä pääsen suhteellisen nopeasti lähisaleilta sekä myöskin Pitäjänmäen PTVGYM:ltä kotiin. Toisaalta ei ole kyllä kiva lähteä salilta pidättäen ajamaan kohti kotia ihan vain sen takia ettei saasteiseen wc:hen viitisi mennä.

Jos nyt saastaiset wc:t unohdetaan niin tämä on ollut nyt ensimmäinen "normaali" viikko kun olen käynyt treenaamassa vain PTVGYM:llä. Tänään perjantaina en ole vielä varma käynkö treenaamassa vai en eli tuosta en vielä tiedä ja huomenna lauantaina olisi tarkoitus käydä vetämässä toiseksi viimeinen treeni kymmenen kerran kortista Vantaan Loaded:lla. Tulevat seuraava pari viikkoa tulevat oelmaan samanlaisia eli käyn päivittäin PTVGYM:llä treenaamassa ja sitten vielä toinen Vantaan Loaded keikka.

Olin jotenkin osannut katsoa kalenteria väärin jo varhaisessa vaiheessa kun luulin että kesän loman loputtua tätä kuukautta olisi jäljellä pari viikkoa eli kun palasin lomilta niin treenaisin pari viikkoa vain PTVGYM:llä. Tuossa tällä viikolla sitten tajusin että hetkinen tätä kuukautta onkin vielä tämän viikon jälkeen pari viikkoa jäljellä. Näin ollen tästä ajasta tulee nyt sitten yhteensä kolme viikkoa kun treenaan vain PTVGYM:llä.

Ensimmäisen viikon tullessa nyt päätökseen niin täytyy kyllä sanoa että toistaiseksi en kaipaa lähisaleille ja mitä vuosien saatossa muistelen lomilta paluita niin lähisaleille paluu on ollut vähän sellaista masentavaa. Vaikka Vammalassa kuntosali ei ole ihan maailman paras ja puutteita on niin kuitenkin puitteet ovat sellaiset että siellä voi hyvin treenata sekä ilmapiiri on hyvä. Näin ei oikein voi sanoa lähisaleista joiden ilmapiiri ei ole oikein itselleni se parhain. Lähinnä se minkälaisia treenaajia siellä käy niin kuin pääsääntöisesti tai sitten ne kohdistuvat vain muutamiin aktiivisiin ihmisiin joita syystä tai toisesta en oikein siedä tai tykkää.

No toisaalta ei tuo Pitäjänmäen PTVGYM mikään paras sali sekään ole sillä se on huonoin niistä kaikista PTVGYM:stä joilla olen käynyt. Toivonkin että tuleva Pitäjänmäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee olemaan sellainen että Pitäjänmäen PTVGYM:stä saadaa edes vähän enemmän irti eikä se erotu niin paljon muista. Erityisesti toivoisin että maastavetoalustat myös vaihdettaisiin sillä ne eivät ole tasaisia sekä myöskin lattia kaipaisi remonttia sillä sekään ei ole ihan tasainen. Tietyissä kyykkyräkeissä kyllä tuntuu ettei lattia ole ihan 100% tasainen. Nuo nyt ovat suurimmat ongelmat että treenipaikat eivät ole tasaisia.

Pääsääntöisesti olen käynyt PTVGYM:llä torstaisin - lauantaisin mutta myös muut päivät on tässä ajan saatossa tullut jo tutuksi. Näin ollen tällä viikolla kuinkaan mikään päivä ei ollut ensimmäinen sillä olen kuitenkin käynyt viikon jokaisena päivänä jo PTVGYM:llä. Kuitenkin nyt kun olen käynyt päivittäin PTVGYM:llä niin jotain asioita huomaa mitä silloin ei kun käy vain tiettyinä päivinä paria kertaa viikossa. En vielä tiedä vaikuttaako kesän ollessa vielä sillä vai onko tämä jo "normaalia" sillä mielestäni mitään ihan niin ruuhkaa ei ole ollut. Tai ainakaan niinä päivinä niissä paikoissa joissa itse teen treeniä. Tietenkin mitä nyt olen katsonut niin käsipainoalue on jokaisena päivänä ollut ihan tukossa.

Yksi mielenkiintoisimmista havainnoista oli keskiviikko mikä mielestäni oli viikon hiljaisin päivä. Tähän kun vielä lisää sen että tuolloin satoi vettä niin se varsinkin teki asiasta todella mielenkiintoisen. Lähisalit ovat yleensä keskiviikkona täynnä eli keskiviikko on yksi ruuhkaisimmista päivistä. Siihen kun vielä lisätään vesisade niin tällöin lähisalit ovat täynnä. Se ei ole päivästä kiinni mutta jos ulkona sataa vettä niin silloin tuntuu että kaikki ovat kuntosalilla. Näin siis tässä minun lähellä nuo lähisalit.

Vielä tässä ei ole mitään kaipuuta että voisin edes harkita menemistä lähisaleilla vaan tähän on jo niin sanotusti tottunut että kun menen treenaamaan niin lähden PTVGYM:lle. Ainakin vielä kun toistaiseksi en ole itse joutunut ruuhkaan ja varsinkaan kun vielä ei ole talvi ja huonot ajokelit. Pääsenhän vielä tässä kuitenkin myös pari kertaa käymään myös Vantaan Loaded:lla niin saan sitten hieman myös vaihtelua. Tuo Vantaan Loaded:n 10-kerran kortti umpeutuu muistaakseni ensi kuun loppuun mennessä mutta ajattelin nyt kuitenkin kuluttaa sen loppuun niin pian kuin mahdollista. Kuitenkin Vantaalle on pidempi matka eikä se sinällään uhku intoa menemään sinne kun Vantaan Loaded ei ole sama asia kuin oikea Tampereen Loaded.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.