Ensimmäinen "kunnon" treeni pienen flunssan & viikon tauon jälkeen

12.11.2022 - 16:04

Eilen perjantaina tein ensimmäinen "kunnon" treenin tällä viikolla kun maanantaista torstaihin säästelin treeneissä enkä ottanut mitään ihan täysillä. Minulla oli viikon tauko treeneistä sekä olin hieman palautumassa flunssasta. En säästellyt niinkään tauon jäljiltä vaan tuon flunssan sillä tunsin vielä maanantaina etten ole 100% kunnossa. En oikeastaan vieläkään ole ihan 100% kunnossa sillä saatan yskiä yksittäin päivän aikana sekä räkää tulee kun käy niistämässä. Muutoin muut oireet tai tuntemukset on kadonnut eli sen puoleen olen kunnossa.

Minun oli tarkoitus ottaa koko viikko kevyesti tällä viikolla mutta tuossa olotilan kohentuessa päätin että perjantai on se päivä kun yritän vetää kunnolla ilman että säästelen. Tietenkään kaikki voimat eivät olleet palautuneet sekä kroppa tarvitsee muutamia kovempia treenejä alle voimatasot alkavat taas löytyä. Tietenkin kun kroppa on levännyt niin silloin voimia normaalisti olisi mutta kun olin flussassa niin tämän johdosta kestää pidempään taas löytää voimat.

Perjantaina sain tehtyä penkissä 180kg pysäytyksellä mikä on ihan hyvä tulos ja varsinkin siihen nähden että tämä oli ensimmäinen "kova" treeni flunssan jäljiltä. Tämän jälkeen otin käyttöön slingshotin ja tein muutaman toiston 180kg, 200kg sekä 220kg painoilla. 200kg oli vielä ihan helppo mutta 220kg ei mennyt ihan niin kuin olisin halunnut ja ne oli myös painot joissa huomasin että en ole tehnyt aikoihin kyseisillä painoilla. En ole tuollaisia painoja käyttänyt taas vähään aikaan edes slingshottia käyttäen mutta tietenkin 220kg on paljon vaikka käyttäisikin slingshottia.

Mielestäni voimatreeniä on helpompi lähteä tekemään flunssan jälkeen kuin bodausta. Ihan vain sen takia kun voimat tuntuu nousevan helpommin normaaliin kuin kestävyys. Huomasin tämän alkuviikosta kun tein kevyempiä treenejä niin vaikka en tehnyt maksimi painoilla niin voimat tuntuivat olevan ok. Kuitenkin kun aloin tekemään muita liikkeitä joissa tein 10 - 20 toistoa niin se tuntui paljon raskaammalle vaikka käytössä olikin pienet painot. Saman asian huomasin aikoinaan kun korona tauon eli kolme - neljä viikkoa palasin takaisin salille. Voimat tuntuivat tulevan helpommin kuin kestävyys pidempiin sarjoihin.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan