Ei vieläkään uutta boxi kyykky ennätystä 210kg plus ketjut

03.07.2023 - 10:53

Olikohan se neljä viikkoa sitten kun aloitin tekemään boxi kyykkyä pitkästä aikaa ihan extemporeen PTVGYM:llä ketjuilla. Tuolloin sain tehtyä 180kg, 190kg sekä 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa per paino. Seuraavalla viikolla viikolla tein viikon molemmat kyykky treenit boxi kyykkynä ja lauantaina PTVGYM:llä ollessani yritin saada uuden ennätyksen minkä myös sain. 205kg plus ketjut sain yhden toiston tehtyä mutta tässä treenissä jo 200kg plus ketjut tuntui olevan raskaampaa eli edellisellä viikolla olin paljon paremmassa kunnossa.

Tuon treenin jälkeen kun sain tehtyä 205kg plus ketju niin olen jahdannut PTVGYM:llä tehdyissä kyykky treeneissä boxi kyykyssä 210kg plus ketjut. Viikkojen toisessa kyykky treenissä puolestaan olen tehnyt ihan normaalia kyykkyä eli en ole jatkanut kahden boxi kyykky treenin viikkoja. Mielestäni boxi kyykyn tekeminen on taas kohentanut normaalia kyykkyä lähinnä siinä mihin kohtaan normaali kyykky pitää laskea ja tietenkin kohentanut etureisiä mihin boxi kyykky ottaa enemmän.

Se mitä sitten tulee nyt jo parin viikon metsästykseen saada 210kg plus ketjut niin on epäonnistunut. Pari viikkoa sitten huomasin jo hyvissä ajoin että tänään se ei tule. Pääsin kuitenkin 200kg plus ketjut painoihin joilla tein yhteensä viisi toistoa 1, 2 sekä 2 mikä on "ennätys" eli siinä mielessä pitää olla tuohon treeniin tyytyväinen. Se että tein ensiksi yhden toiston ja sen jälkeen kaksi kakkosta niin johtuu vain siitä että ensiksi katsoin miten tuo tulee ja olenko 210kg plus ketjut kunnossa. Kun huomasin etten ole niin lähdin hakemaan vain niin paljon toistoja 200kg plus ketjut kun vain sain.

Sitten eilinen treeni missä myös pääsuunnitelma oli saada 210kg plus ketjut niin lähtökohta ei ollut mikään paras mahdollinen sillä keskiviikon kyykky treeni oli aikas väsynyt. Halusin saada suhteellisen isoilla painoilla jotain sarjoja mutta päädyin tekemään 200kg painoilla pari viiden toiston sarjaa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki eli tuo oli ihan maksimi tuolle iltaa mutta toisaalta se ei yllättänyt. Olinhan edellisenä iltana ollut pari tuntia laskettelemalla non-stop minkä jälkeen palasin kotiin eli olin vajaa kolmisen tuntia ajamassa autoa.

Tälläkin kertaa 200kg plus ketjut niin tein aluksi yhden toiston mikä tuntui olevan taistelua. Tässä kohtaan tiesi ettei tänäänkään ole se 210kg plus ketjut päivä. Olin kyllä jo tuossa kohtaan ehtinyt miettimään miten tätä treeniä tulen jatkamaan. Minulla oli erilaisia suunnitelmia sen varalle miten treeniä jatkamaan saisin tai en tuon 210kg plus ketjut. Tuon 200kg plus ketjut yhden toiston jälkeen virittelinkin sitten vastustusnauhat kiinni räkkiin ja tarkoitus oli tehdä pidempiä sarjoja avustettuna. Ensimmäinen sarja vastustusnauhoilla oli epäonnistuminen sillä ne auttoivat liikaa. Sain tehtyä viisi toistoa ilman että tekeminen oikeasti tuntui oikealle niimpä virittelin vastustusnauhoja eri tavalla kiinni räkkiin. Olihan tämä nyt ensimmäinen kerta kun virittelin vastustusnauhoja räkkiin PTVGYM:llä.

Lopulta säädön jälkeen sain vastustusnauhat jotekin räkkiin eikä ne auttanut liikaa vaan ihan sopivasti. Sain tehtyä kaksi neljän toiston sarjaa 200kg plus ketjut painoilla mutta olisin halunnut tehdä viisi toistoa. Tuo neljä toistoa tuntui olevan vain tänään oma rajani minkä myös tunsin kropassa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki ja jo ensimmäisen sarjan jälkeen teki mieli lopettaa. Siitä huolimatta tein toisen neljän toiston sarjan minkä jälkeen vielä jatkoin jalkatreeniä hack-kyykyllä sekä vyökyykyllä mitä seurasi sitten vielä reisikoukistus sekä pohkeet.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.