Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kokemuksia kesän jälkeen

25.09.2022 - 12:17

Ostin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuulettimen huhti - toukokuun vaihteessa kesää varten. Viime vuonna hain Gigantista extemporeen Dyson Pure Cool Me tuulettimen kun asuntoni alkoi olemaan lämmin päivästä toiseen enkä tuolloin raaskinut maksamaan kalliimmasta Dyson tuulettimesta. Tuossa edellisen kesän ja tämän menneen kesän välissä kyllä mietin viilennys pumppua mutta en olisi saanut sitä paikkaan mihin olisin sen halunnut ilman suurempia muutoksia. Tämän vuoksi käännyin Dyson:in puoleen vaikka tiesinkin ettei se ihmeisiin pystyisi.

Ostin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro mallin kahdesta syystä: formaldehydin sekä ulkonäkö. Formaldehydin ei sanonut itselleni juurikaan mitään mutta kun tutkin asiaa niin en ollut yhtään varma tarvitsenko kyseistä ominaisuutta vai en mutta hinnassa ei ollut juurikaan eroja niin ajattelin että mikä ettei. Näin ollen suurin syy tämän mallin valitsemiseen oli ulkonäkö mikä oli mielestäni paremman näköinen juurikin tuolla kultaisella ala osalla.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kun on suhteellisen iso vaikka ei nyt niin iso mutta Dyson on kuitenkin esillä ja näkyvillä kun tuuletinta käytän. Myöskään minulla ei ole mitään "virallista" paikkaa Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro:lle vaan olen pitänyt sitä siellä täällä missä sitä olen tarvinnut. Tämän vuoksi laitteen ulkoasulla on merkitystä kun se on esillä useasti ja avoimena. Näin ollen sitä ei tarvitse piilotella tai käyttää enemmän huomaamattomissa paikoissa.

Mitä itse laitteeseen tulee niin eihän se ihmeitä tee kesän lämpimillä sillä laite puhaltaa kuitenkin sitä samaa sisäilmaa. Myöskään laite ei kerää ja poista kosteutta mikä taitaa olla se suurempi ongelma mitä Dysonin tarjoamaan dataa tulkitsin. Jos vertaan Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuuletinta halvempaan viime vuonna ostamaani Dyson Pure Cool Me tuulettimeen niin ainakin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro on parempi sekä käytettävämpi laite ylipäätänsä.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro:ta voi hallita helposti ja ilman ongelmia Dyson appsin kautta minkä lisäksi ilmanlaadun tiedon näkee helposti ja nopeasti. Appsista näkee myös suodattimen tilan minkä lisäksi tuulettimeen saa laitettua automaattisia ajastuksia. Heti alkuun tuuletinta käyttäessä huomasin etten tarvinnut formaldehydin ominaisuutta ja muutenkin asunnon ilmanlaatu oli normaalisti normaali. Ainoa asia mikä "yllätti" oli se, että kun teen ruokaa niin ilmanlaatu laskee todella paljon mutta pitämällä Dysonia päällä ruokaa tehdessä niin asunnon ilmanlaatu palaa normaaliksi nopeammin.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro on myöskin paljon hiljaisempi kuin Dyson Pure Cool Me tuuletin mutta mitä tehokkaammalle laitteen laittaa niin sitä enemmän ääntä se päästää. Jos siis pidän laitetta täysillä niin kyllä sen kuulee ja jos katselen televisiota, kuuntelen musiikkia tai teen töitä niin ääni häiritsee. Näin ollen en pidä laitetta 10 voimakkuudella useasti vaan yleisesti menen 2 - 5 väliltä ja muutenkin käytän automaattista voimakkuutta minkä laite määrittää ilmanlaadun & lämpötilan mukaan automaattisesti. Tuo automaattinen voimakkuus toimii paremmin ilmanlaadun kanssa kuin lämpötilan sillä lämpötilan kanssa laite pysyy alhaisilla voimakkuuksilla ja ilmanlaadun kanssa laite menee helpommin kovemmalle.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ei tee ihmeitä kesän lämpötilan viilennyksen kanssa mutta helpottaa viilentämään asuntoa. Suurin apu on ollut tuo ilmanlaadun puhdistus ja varsikin kun tekee ruokaa. Siksi laitankin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro:n päälle yhtä aikaa liesituulettimen kanssa käytännössä joka kerta. 

Toukokuussa tuli hankittua kesää varten ennakkoon Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuuletin kun se oli tarjouksessa sekä niitä tuli juuri varastoon. Kirjoittelin jo jotain Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ilmanpuhdistin ensikokemuksia enkä oikeastaan muista mitä kirjoitin, enkä jaksa sitä lähteä nyt lukemaan. Kuitenkin kirjoitus taisi olla enemmänkin miksi päädyin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuulettimeen sekä ensimmäisien päivien

Tuntuu että nyt tulee päällekkäin jälleen hankintoja mutta osa oli hieman "pakkohankkia" kuten Playstation 5 sekä myöskin Dyson ilmanpuhdistin & tuuletin. Playstation 5 ihan vain sen takia, että voitin Playstation 5 osto-oikeuden mikä oli voimassa tietyn aikaa ja ties koska olisin saanut toisen mahdollisuuden ja Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kanssa oli hieman se asia, että kun kesä lähenee niin tuulettimien saatavuus heikentyy merkittävästi. Nyt

Tilasin tuossa viikko sitten Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ilmanpuhdistimen Gigantista minkä laitoin noudettavaksi Gigantin myymälään mistä hain sen nyt perjantaina. Jos olisin tilannut Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro päivää aikaisemmin niin olisin saanut ilmaisen toimituksen mutta tuo ei sinällään haitannut sillä olisin muutoinkin hakenut sen noudettavaksi Gigantista. Ajattelin sen olevan paljon helpompi ratkaisu kuin hakea kyseinen