Diieeti lähti uudestaan käyntiin ja aloitin tekemään cardiota

07.01.2018 - 13:03

Dieetti lähti päälle heti keskiviikkona kun palasin niin sanotusti "arkeen". Keskiviikkona palasin kotiin Vammalan reissulta ja heti lähti dieetti päälle ja illalla olin salilla tekemässä ihan normaalin selkätreenin. Päivä meni käytännössä matkustamisessa sekä muutamien asioiden hoitamisella mutta tuo ei niinkään näkynyt illalla treenissä. Yleensä matkustuspäivät ovat treenien kannalta huonoja treenipäiviä sillä matkustus vie vain voimia vaikka se yleensä onkin vain istumista. Kuitenkin kun matkustukseen liittyy paljon muitakin asioita jotka vain tekevät matkustamisesta raskasta.

Se mitä puolestaan käytännössä aloitin tekemään dieetillä verrattaessa viime vuoden puolella ennen varsinkin ennen joulua oli se, että aloitin tekemään cardiota sekä olen ottanut hieman erilaisen lähestymistavan aterioihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aloitin dieetin uudestaan mutta periaatteessa jatkan dieettiäni minkä aloitin viime vuoden puolella. Sen olen kyllä huomannut, että puolentoista viikon vapaa dieetistä teki vain hyvää vaikkakin otin siinä samalla takapakkia itse dieetistä. Tämä oli kyllä ihan tiedostettu asia ja tiesin mitä tulee tapahtumaan. Se oliko minun nyt järkevää heti keskiviikkona aloittaa suoraan dieetti kaikilla aterioilla niin oli toinen asia. Puolentoista viikon jälkeen ihan yhtäkkiä kaikki ateriat uusiksi ei välttämättä ole ihan hyvä asia.

Kun dieetti jatkui ja aloitin cardion niin treenit taisivat hieman palata "normaaliin" noiden puolentoista viikon takaisesta. Olen nyt kyllä käyttänyt hieman samoja asioita joita tein noina puolentoista viikon aikana eli voisiko sanoa, että olen hieman yhdistellyt? Olen käytännössä jatkanut siitä mihin ennen reissua jäin mutta mihin olen hieman liittänyt asioita joita tein reissun aikana. Tämä nyt oli kyllä oli tiedossa, että tulen tekemään treeneihin joitakin muutoksia mutta mitä niin se ei ollut tiedossa eikä myöskään se tuleeko nämä muutokset olemaan nyt näitä mitä olen alkanut tekemään vai ei?

Asioita on nyt muuttunut dieetillä eli muuttuuko myöskin dieetin tulokset? En ole ollut dieettini tuloksiin tyytyväinen ennen joulua oikein missään vaiheessa ja minun on ollut tarkoitus tehdä muutoksia dieettiin ja nämä ovat hieman niitä. Itse ruokailuun joitakin muutoksia plus cardion aloittaminen pitäisi auttaa tässä asiassa mutta se jää nähtäväksi.

Cardion olen aloittanut maltillisesti sillä cardio on ollut joko pelkkää kävelyä tai "kevyttä" hiit-treeniä mitä olen tehnyt jo ennenkin. Yleisesti tämä minun hiit-treeni on minuutti kävelyä ja kaksi minuuttia juoksua mitä olen tehnyt 10 - 20 minuuttia. Tätä voi hyvinkin tehdä juoksumatolla, kuntopyörällä. Mielestäni vain crosstrainerillä tämä on vaikeinta juurikin nopeiden osuuksien kohdalla sillä mielestäni juurikin crosstrainerillä on vaikeaa vetää oikesti kovaa ja hallitusti. Toisaalta juoksumatollakaan kaikki ei ole ihan ideaalista tai helpointa mutta paljon kätevämpää kuin crosstrainerillä. Kuntopyörällä tämä saattaa olla kaikista helpointa ja turvallisinta.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.