Dieetti ei ole sujunut odotetulla tavalla mutta treenit ovat sujuneet

16.06.2019 - 08:00

Jos dieetti ei ole oikein kulkenut missään vaiheessa tätä vuotta niin treenit puolestaan ovat. Jos tämän vuoden treenejä vertaa viime vuoden puolella pidettyyn massakauteen niin ero dieetin / puhtaan syömisen eduksi. Voi myös olla, että asetin viime vuoden puolella treeneille liian kovat tavoitteet mutta tämän vuoden puolella olen kuitenkin tehnyt penkissä uuden ennätyksen sekä maastavedossa useita sarjaennätyksiä. Kuitenkaan en ole saanut kohotettua tästä huolimatta maastavedon tai kyykyn maksimiennätystä vaikka erilaisia sarjaennätyksiä onkin tullut tehtyä.

Kuitenkin kannattaa muistaa se asia, että puhtaasti syömisellä ja fiksummalla dieettaamisella nämä ennätykset ovat syntyneet. Kun alkaa karsimaan liikaa syömisestä kuten minä tällä viikolla tein niin tällöin ei ole lupa odottaa ainakaan mitään ennätyksiä. Energia ei ole vain yksinkertaisesti riittänyt suurempiin painoihin tai sitten suurempana ongelmana on myös saattanut olla vähäiset yöunet.

Myöskään se ei ole haitannut treenejä, että olen tehnyt peräkkäisinä päivinä penkkiä, maastavetoa tai kyykkyä. Kuitenkin olen saanut syötyä sen verran, että olen ehtinyt palautua treeneistä. Tästä johtuen olen syönyt ihan kunnolla treenin jälkeen sekä olen jatkanut treeneissä hyväksi todettuani tapaa. Keskityn tekemään ensimmäisen liikkeen suurilla painoilla kuten penkin, maastavedon tai kyykyn. Tämän jälkeen seuraavat liikkeet alan tekemään suhteessa pienemmillä painoilla mitä pidemmälle treeni etenee. Ensimmäisen liikkeen jälkeen saatan usein tehdä vielä seuraavan liikkeen suuriakin painoja käyttäen, mutta tämän jälkeen painot liikkuvat sellaisissa painoissa joilla jaksan tehdä 10 - 20 toistoa.

Tämänkaltainen treenitapa on auttanut minua palautumaan nopeammin treeneistä minkä lisäksi se on auttanut estämän loukkaantumisilta. Tietenkin aina välillä tulee pienempiä kipuja sinne tänne, mutta toistaiseksi olen taas pysynyt vailla suurempia kipuja jo pidempään ainakin sillä tasolla ettei mikään kipu ole estänyt minkään liikkeen tekemistä. Välillä kun esimerkiksi kiertäjässä on ollut jotain kipua niin se on estänyt osittain pystypunnerrusta ja lähes kokonaan pystysoudun tekemisen. Kiertäjä ongelmia minulla ei ole ollut nyt muistaakseni puoleen vuoteen ja viimeisimmät kivut / loukkaantumiset kohdistuivat pohkeisiin mitkä tulivat hack-kyykkyä tehdessä.

Mitä sitten iltapalaan tuleen olen nyt mennyt pidempään neljän munan munakkaalla minkä lisäksi olen juonut casein-proteiinijuoman. Välillä kun olen halunnut vaihtelua niin olen vaihtanut munakkaan kaurapuuroon minkä syön yleensä aamunapalana. Näin ollen jonain päivinä syön pari kaurapuuroa päivässä aamulla sekä illalla. Casein-proteiinia tulee taas joutua ihan vain sen takia, että muistin viimein saaneeni Fitnesstukusta yhden pussin ilmaiseksi tilauksen yhteyteen. Muutoinhan en ostele casein-proteiinia sillä se maistuu mielestäni aivan kamalalle. Ostin aikoinaan pussin vai pari pussia casein-proteiinia ja heti tuolloin huomasin sen olevan ihan kamalaa.

Casein proteiini on siis maito proteiini ja hitaampi proteiiniä kuin taas hera proteiinit ovat nopeampia proteiineja. Tämän johdosta ostin aikoinaan Casein proteiinia iltaproteiiniksi ihan testi muodossa ja nyt kun minulla sitä taas on niin sen takia sen näin iltasella juon. Vastaavasti usein vedin ihan perus hera proteiinia ja maltoa palatusjuomana treenien jälkeen illalla mutta olen ottanut ainakin toistaiseksi tämän pois päiväjärjestyksestä niin casein on hyvä vaihtoehto tässä tapauksessa. Heran ottaminen treenin jälkeen ja tämän jälkeen casein juoman ottaminen tunnin parin sisään olisi jo hieman liikaa minun mielestäni.  

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.