Deficit maastavetoa ketjuilla sekä lohko maastavetoa 300kg:lla jälleen kerran

07.05.2023 - 10:09

Torstaina tuli tehtyä decifit maastavetoa ketjuilla pitkästä aikaa ja samalla tein maastavetoa ketjuilla pitkästä aikaa. Minulla ei ole ollut nyt mahdollisuuksia tehdä maastavetoa ketjuilla pitkään aikaan ja silloin kun on ollut mahdollisuus niin olen päätynyt tekemään normaalia decifit maastavetoa ilman ketjuja. Kuitenkin olen nyt tehnyt maastaveto treenejä ilman normaalia maastavetoa jo pidemmän aikaa. Olen vain tullut siihen tulokseen että nyt on parempi keskittyä hiomaan ongelma kohtia kuin hakata päätäseinään sen takia että treenistä toiseen hakkaan samoja painoja.

Maastaveto on yleisesti kuten myös kyykky niin pyörinyt samoissa painoissa treenistä toiseen riippuen tietenkin päivän kunnosta. Tästä johtuen olen pidempään tehnyt erilaisia maastaveto treenejä ihan vain sen takia että en hakkaisi päätäseinään treenistä toiseen kun painot ovat samoja tai ehkä kymmenen kilon erolla. Tästä johtuen aloin tekemään torstain treeniä deficit tyylillä ja aluksi ehkä ajattelin siirtyväni normaaliin tyyliin 220kg painojen jälkeen. Ajattelin aluksi tekeväni deficit maastavetoa "lämmittelyksi" ja siirtyväni sen jälkeen normaaliin maastavetoon ketjujen kanssa.

Päädyinkin jatkamaan deficit maastavetoa ketjuilla sillä tulin siihen tulokseen että miksi tekisin taas asiat niin kuin olen niitä useasti tehnyt? Miksi en keskittyisi ongelma kohtiin nyt? Näin päädyin jatkamaan deficit maastavetoa ketjuilla mutta päätin samalla ettei tässä treenissä haeta mitään ennätyksiä vaan katsotaan rauhassa päivän kunto. Tietenkin hieman peilasin treeniä viime aikaisiin treeneihin mutta toisaalta ketjuilla tehtyä treeniä ei niinkään voi verrata ilman ketjuja tehtyyn treeniin kun painot eivät mene yksi yhteen.

Teinkin treeniä rauhassa "normaaleilla" nousuilla mitä olen tehnyt ja yritin samalla katsastaa mikä voisi olla päivän kunto. Tämän johdosta jo tiesin 240kg plus ketjujen kohdalla että 260kg on turha edes kokeilla mutta 250kg olisi hyvinkin mahdollinen. Näin lähdinkin nostamaan painot 250kg plus ketjut millä lähdin hakemaan kahta toistoa mutta jo ensimmäinen toisto oli niin raskas että oli vain parempi jättää treeni siihen. En edes lähtenyt hakemaan toista yhden toiston toistoa 250kg plus ketjut vaikka aluksi sitä mietinkin. Tulin siihen tulokseen että parempi nyt jättää tekemättä ja alkaa keskittymään lohko maastavetoon.

Tämä olikin loppujen lopuksi oikea ratkaisu sillä lohko maastaveto tuntui alusta loppuun saakka raskaalle. Lohko maastaveto ei missään vaiheessa tuntunut hyvälle tai helpolle. Siitä huolimatta jatkoin lohko maastavetoa niinkuin normaalisti sitä olen nyt tehnyt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Yleensä menen lohko maastavedossa 50kg korotuksilla eli 120kg, 170kg, 220kg ja 270kg minkä jälkeen joko lopetan tai teen 280kg - 300kg painoilla riippuen miltä on tuntunut. Tällä kertaa taas kerran niin kuin viimeksi Tampereen Loaded:lla lohko maastaveto 270kg tuntui niin raskaalle että huh huh. Tästä huolimatta kuitenkin päätin nousta Loaded treenin tapaan 300kg ja rykäistä sen ylös niin kun tein.

En yhtään tiedä kun en ole ikinä kokeillut miltä block deadlift aka lohko maastaveto tuntuisi ja tulisi jos tekisin sen ilman mitään maastavetoa pohjalla. Aina kun olen tehnyt lohko maastavetoa niin olen tehnyt jonkin maastavedon pohjalle tai jopa useammalla variaatiolla. Tämän johdosta olen aina enemmän tai vähemmän rasittunut kun aloitan tekemään lohko maastavetoa. Toisaalta itseäni ei ole kiinnostanut lähteä tekemään lohko maastavetoa pääliikkeenä sekä jos menen Loaded:lle tai PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin haluan kyllä tehdä normaalia maastavetoa tai sen variaatiota. Lähisaleilla olen kyllä tehnyt "lohko maastavetoa" pääliikkeenä mutta sitä ei voi kyllä sanoa lohko maastavedoksi kun ATX-lohkojen sijaan joutuu käyttämään levypainoja "lohkoina". Levypainot kun eivät ole taisaisia niin tuosta treenistä ei saa samaa kuin oikeilla lohkoilla.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan