Deficit maastavetoa ketjuilla Loaded:lla

14.08.2022 - 15:25

Perjantaina kun menin taas vaihteeksi Tampereen Loaded:lle treenaamaan niin minulla oli yksi tavoite suunniteltuna. Tehdä deficit maastavetoa 260kg painoilla plus ketjut ja vielä jopa sarjoja. Viimeksi viikko sitten Loaded:lla tein deficit maastavetoa 240kg painoilla plus ketjut pari kolmen toiston sarjaa mitä sitten seurasi pari hassua vastustusnauha rimpuilua. Sen jälkeen pari kyykky treeniä meni hyvin kun sain ensiksi tehtyä 205kg plus ketjut uudeksi ketjukyykky ennätyksekseni minkä jälkeen vuoden ensimmäiset 230kg kyykyt. Siinä sitten ajattelin että kun kerran kyykky kulkee niin miksi ei myös maastaveto?

Nyt kerrankin kun minulla oli "suunnitelma" tai oikeastaan halu tehdä deficit maastavetoa 260kg painoilla plus ketjut niin korotuksia piti hieman miettiä etukäteen. Normaalisti kun vain teen fiiliksen mukaan niin siinä tulee tehtyä korotus päätökset lennosta kun sitten kun taas on jokin ajatus niin korotukset ovat myöskin suunniteltuja. Tällä kertaa kun lopputulema oli 260kg plus ketjut niin tällöin 170kg jälkeen menin 200kg ja siitä sitten 230kg. Kussakin 2:lla alkavassa painoissa minulla oli jo käytössä ketjut paitsi ensiksi tein 200kg myös ilman ketjuja. Normaalisti menen 170kg jälkeen suoraan 220kg painoihin mutta kun en halunnut mennä 220kg suoraan 260kg ja katsoin ettei oli mitään järkeä mennä 260kg:neen 240kg jälkeen niin tein näin eli 200kg ja sitten 230kg.

Täytyy kyllä sanoa kun tein deficit maastavetoa 230kg painoilla plus ketjut niin ei se ihan niin kevyesti tullut kuin halusin. Tästä huolimatta pysyin suunnitelmassa vaikka mietin 250kg painoja plus ketjut. Tuo viime kertainen 240kg plus ketjut oli ensimmäinen treeni ikinä kun tein deficit maastavetoa ketjuilla niin jos olisin vain tehnyt tuolla 250kg plus ketjut niin se olisi kuitenkin ollut suurin paino millä olisin tehnyt. Kuitenkin menin suoraan 260kg painoihin suoraan 230kg jälkeen ja vaikka alku tuli hyvi niin maastavedon nosto jäi polviin enkä saanut sitä siitä ylös. En edes muista koska viimeksi minulla on jäänyt toisto polviin mutta näin on käynyt kyllä tänä vuonna jo kerran aikaisemmin. Harvemmin minulla on ikinä jäänyt maastaveto polviin sillä ne kerrat pystyisi laskeen yhden tai ehkä kahden käden sormilla.

Yleensä jos en saa nostettua maastavetoa ylös niin se ei lähde maasta edes ilmaan tai sitten muutaman sentin. Niin harvassa ovat nuo polviin jäännit että täytyy kyllä ihmetellä mitä tein nytkin. Toisaalta jos teen räkkivetoja niin että alkuasento on lähempänä polvea kuin säärtä niin se on minulle vaikeampaa ja siksi teenkin räkkivedot mielummin alempaa kuin ylempää. Tämä kyllä toistaalta laittaa minut miettimään pitäisikö minun alkaa tekemään myös räkkivetoja polvista? Esimerkiksi räkkivetotreeni missä teen kahdella eri tyylillä tai sitten joka toinen viikko alempaa ja joka toinen ylempää?

Tuon epäonnistumisen jälkeen aloin kyllä miettimään jospa kokeilen uudestaan? Tulin kuitenkin sellaiseen tulokseen että otan lätyn pois alta ja teen normaalilla tyylillä. Halusin kuitenkin tehdä 260kg plus ketjut painoilla kun olen saanut niillä tehtyä vain kerran aikaisemmin PTVGYM:llä nykyisen ketju maastaveto ennätykseni. Tuolloinkin kokeilin onnistuneen noston jälkeen tehdä toista mutta tuolloin en saanut kuin vain yhden onnistuneen noston. Sain lopulta kasattua itseni ja sain tehtyä normaalin toiston 260kg painoilla plus ketjut ja tuokin meinasi jäädä polviin mutta taistelin sen kuitenkin ylös.

Tuon onnistuneen 260kg plus ketjut noston jälkeen tein viime viikkoiseen tapaan vielä vastustusnauhojen kanssa. Viime viikolla tosin tein deficit maastavetoa mutta tällä kertaa ihan normaalilla tyylillä. Viime viikolla huomasin että olin kyllä jo aika uupunut enkä saanut tehtyä 220kg painoilla kuin yhden toiston niin nyt olin sen verran oppineempi niin tein 200kg painoilla minkä jälkeen se sai riittää.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.