CocoVi raakasuklaa noin 70% kaakaopitoisuudella

16.11.2016 - 12:06

Muutamia viikkoja sitten eksyin internetin maailmassa lukemaan asioita ja blogipostauksia koskien raakasuklaata sekä kaakaota. Yleisesti jäi vain mieleen raakasuklaan sekä kaakaon terveellinen vaikutus. Eipä mennyt kauaa kuin löysin itseni kaupasta ostamassa CocoVin raakasuklaata sekä kaakaota. Raakasuklaasta tuli aluksi ostettua appelsiinin ja mintun makuiset pienet sulkaalevyt. Näin jälkikäteen voi sanoa, että makuvalinnat osuivat hyvin ensioston yhteyteen sillä myöhemmin kun olen maistanut eri makuja niin appelsiini sekä minttu ovat olleet parhaimmat maut.

Luulin aluksi raakasulkaan olevan hieman väkevämpää eli maukkaampaa, mutta huomasin CocoVin raakasuklaan olevan mietoa ainakin omasta mielestäni. Tähän asiaan voi myös vaikuttaa se, että olen joka kerta syönyt "vain" kolme palaa eli yhden rivin neljästä. Pienen 12 palaisen levyn hinta kun on neljän ja viiden euron välissä niin tällöin en ole raskinut syödä paljoa kerralla. Samalla kun määrä on ollut kolme palaa per kerta niin tällöin en ole myöskään syönyt mitään suurta määrä jolloin makukin on jäänyt miedommaksi. Luulisin raakasuklaan kohdalla käyvän helposti siten, että liika määrän jälkeen maku tulee "yli".

Olen raakasuklaata syönyt yleisesti todella vähän ja harvoin joten en voi lähteä nyt vertaamaan CocoVi raakasuklaata muiden valmistajien vastaaviin. Eli en nyt osaa sanoa miltä muiden valmistajien raakasuklaat maistuvat. Tähän minun on tarkoitus jossain kohtaan tehdä poikkeus ja kokeilla jonkin toisen valmistajan raakasuklaata jotta saan vertailukohtia. Myöskin jokin halvempi ratkaisu olisi parempi tai ainakin jos löytäisi halvemman paikan ostaa CocoVin raakasuklaata.

    CocoVi SuperChoco raakasuklaa makuja:

    En ole nyt varma onko CocoVi raakasuklaasta saatavilla enempää kuin neljää eri makuja, mutta itse olen nähnyt ja ostanut neljää eri makua. Aluksi lähdin liikkeelle mintun sekä appelsiinin mauilla mitä seurasi goji marja ja myöhemmin kahvi.

    CocoVi SuperChoco Minttu

    Mintun maku oli ensimmäinen CocoVi raakasuklaan makutesti. En siis tiennyt mitä oikein odottaa raakasuklaalta sekä mintulta. Yleensä mintun makuiset tuotteet ovat omasta mielestäni hyviä kunhan minttu ei maistu liikaa. Liika mintun maistuminen puolestaan pilaa tuotteet hyvin helposti sillä silloin tuotteista tulee mielestäni liian makeita. Mieto minttu on siis hyvä, mutta liika on liian makea. Mielestäni CocoVin mintun maku on onnistunut eikä minttu maistu liikaa suklaan joukosta.

    CocoVi SuperChoco Appelsiini

    Appelsiini oli toinen ensimmäisellä kertaa ostamani maku ja toinen maistamani maku mintun jälkeen. Mielestäni appelsiini maistuu sulkaan seassa hyvin, mutta miedosti. Ei siis liikaa, mutta tuntee syövänsä appelsiinin makuista makua. Mielestäni appelsiini tekee samalla suklaasta hieman miedompaa ja virkistää suklaata hyvin. Pidin appelsiinin mausta heti ensimmäisellä kertaa eikä jälkeenpäin kumpikaan Goji tai kahvi ole pystynyt samaan. Appelsiini on siis mielestäni paras CocoVi maku.

    CocoVi SuperChoco Goji

    Itse olin aikaisemmin maistanut goji marjaa joten tiesin mitä odottaa. En oikein osaa selostaa goji marjan mausta sen enempää, mutta eipä se kamalasti miltään maistu. Käytännössä goji marjan raakasuklaa on miedompi suklaan pala minkä sisällä on ihan täysiä goji marjoja. Jos tykkää goji marjoista niin tykkää myöskin tästä. Muutoin goji marjan makuinen raakasuklaa ei ole kovin kummoinen. Kahviin verrattuna sulkaa on paljon miedompi mikä on hyvä asia. Sinällään sulkaapala maistuu suklaalle jossa on vain goji marja sisällä kun appelsiini ja minttu maistuvat itse suklaasa. Goji maku on mielestäni kolmanneksi paras tai siis toiseksi huonoin kahvin jälkeen. 

    CocoVi SuperChoco Kahvi

    Kahvin maku oli neljäs ja viimeisin maku mitä olen CocoVin raakasuklaista maistanut. Samalla kahvi oli myöskin näistä kaikista mauista tummin ja edottomasti maukkain. Omasta mielestäni kahvi on itselleni hieman liian vahva verrattuna muihin CocoVi makuihin.

    CocoVi ravintoarvot

    Cocovi suklaalevy painaa 60g ja sisältää vähintään 68% kaakaota.

    Ravintoarvot / 100g (appelsiini)

    • Energia 2519kJ / 606kcal
    • Rasva 46g
    • Hiilihydraatit 43g
    • Kuidut 25g
    • Proteiini 5,6g

    Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

    Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

    Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

    Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

    Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

    Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%