Call of Duty: Black Ops 4 Blackout nopeatempoisempi ja sulavampi kuin PUBG

16.09.2018 - 11:35

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout teaser trailer ei vakuuttanut itseäni sillä teasereistä saa actionilla ja leikkauksilla tehtyä vaikka mitä ja kun varsinaista gameplay:tä ei näkynyt niin en oikein tiennyt mitä odottaa. Heti kun PS4:n Call of Duty: Black Ops 4 Betasta alkoivat striimit ja itse gameplaytä alkoi tulla niin Call of Duty: Black Ops 4 alkoi vakuuttaa. Oikeastaan aloin jo odottaa Call of Duty: Black Ops 4 Open Betaa pc:lle näkemäni gameplayn perusteella vaikka kyseessä olikin vasta PS4 versio. Oikeastaan olisin voinut laittaa laittaa Call of Duty: Black Ops 4 ennakkotilaukseen pelkästään nähdyn gameplayn perusteella.

Lauantaiaamuna pääsin itse kokeilemaan Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Open Betaa pc:llä ja olin heti pelissä mukana ilman suurempaa hakemista. Peli muistutti mielestäni niin paljon PUBG:ta kuin vain voi. Tietenkin peleissä on eroja mutta jos vertaan Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Open Betaa Battlefield V Open Betaan niin Battlefield V oli enemmän hakemista. Battlefield V oli mielestäni kankeampi pelattavuudeltaan sekä hidastempoisempi kuin Call of Duty: Black Ops 4.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Open Betassa pelattiin battleground pelimuotoa ja Battlefield V:ssa Grand Operations & Conquest pelimuotoja. Muutoinkin Battlefield:ssä on mielestäni suuremmat kentät sekä ajoneuvoja joten pelit eroavat siinäkin mielessä toisistaan. Call of Duty: Black Ops 4 kiinnostaa itseäni juurikin Blackout pelimuodon takia ja yleisellä tasolla Battlefield V on mielestäni kiinnostavampi. Battlefield V:ssa tulee olemaan battleground pelimuoto mutta kun siitä ei ole sen enempää tietoa tai gameplayta niin on vaikea sanoa onko se toimiva. Jos pelattavuus on samanlaista kuin Open Betassa niin tällöin Call of Duty: Black Ops 4 versio on mielestäni toimivampi.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout toimiva PUBG

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout gameplay näytti jo hyvälle mutta kun sitä pääse itse kokeilemaan niin peliin uppoutui. Call of Duty: Black Ops 4 Blackout on kuin PUBG mutta nopeampi ja sulavampi. Yleisesti Call of Duty: Black Ops 4 Blackout:ssa pelit ovat ajallisesti nopeampia ja sisältävät paljon enemmän actionia heti alusta asti. Mielestäni Call of Duty: Black Ops 4 Blackout sisältää vähemmän istuskelua ja enemmän toimintaa loppuun saakka. Tähän vaikuttaa mielestäni se, että aseita ja tavaraa on saatavilla enemmän ja helpommin kuin PUBG:ssa.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout:ssa on myös omat pienet ongelmansa ja vikansa mutta yleisesti Beta on toiminut ilman suurempia ongelmia. Välillä itse pelin aloittamisessa kestää todella pitkään vaikka kaikki pelaajat ovat jo pelissä sisällä. Pieniä lageja on ollut havaittavissa missä vastustaja alkaa hieman warppia eikä osumisesta tule näin ollen mitään. Yleisellä tasolla mitään ihmeellisiä yhteysongelmia ei ole tullut vastaan kuin muutamia kertoja. Koko peli on lagannut kaikilla pelaajilla, pari kertaa peli on potkinut minut pihalle kun palvelin on katkennut ja yhden kerran sain fatal errorin kun peli kaatui ja sen joutui sulkemaan tehtävien hallinnan kautta.

Itse pelistä varmaan suurin asia mistä en oikein pidä on tavaroiden nostaminen maasta sekä niiden hallinta. Tämä ominaisuus on tehtyä ihan selvästi konsoleita ajatellen mutta eikö pc:lle voisi tehdä toisin? Itse pidän PUBG:in vastaavaa parempana ja varsinkin kun hiirellä on mahdollisuus nostaa tavaraa maasta hyvinkin nopeasti ja itse käytän tätä tapaa paljon enemmän kuin suoraan painikkeella käytettävää.

Suurin kysymys on kuitenkin se, että onko Call of Duty: Black Ops 4 50 - 60€ arvoinen? Lähinnä minua mietityttää se, että tuleeko Blackout pelimuotoon päivityksiä ja uutta sisältöä ja mikä on pelin ja itse pelimuodon tulevaisuus? Vuoden päästä pitää ostaa uusi Call Of Duty vai jääkö tuki vuoden mittaiseksi? Tulenko pelaamaan Call of Duty: Black Ops 4:ssa muita pelimuotoja vai onko Blackout ainoa syy ostaa Call of Duty: Black Ops 4? Ainakin Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Beta on ollut hauska ja mukaansa tempaava mutta jaksaako sitä pidemmän jää vain nähtäväksi mutta ainakin näillä näkymin Call of Duty: Black Ops 4 menee hankintaan.

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että

Itse hankin Xbox Series X:n todella nopealla extempore päätöksellä missä en oikein miettinyt hirveästi mitään. Uusin konsoli mikä minulla on nyt ollu pc:n ohella on Nintendo Switch. Tätä ennen viimeisin konsoli hankinta taisi olla Playstation 3 minkä hankin lähinnä bluray-soittimeksi sillä olin hankkinut aikaisemmin Xbox 360 millä sitten pelasin. Ainoat pelit mitkä ostin Playstation 3:lle taisi olla Uncharted trilogia, The Last of Us sekä Beyond: Two Souls