Boxi kyykkyä & kyykkyä ketjuilla Loaded:lla

16.08.2022 - 21:12

Perjantaina kävin tekemässä "normaaliin" tapaan selkätreenin Loaded:lla ja lauantaina oli vuorossa sitten jalkatreeni. Tämä trendi on nyt jatkunut kolmisen viikkoa ja treenitkin ovat menneet aikalailla samoin mutta kuitenkin eri. Kuten viime viikolla niin tälläkin kertaa en oikein tiennyt mitä odottaa. Alla painoi kuitenkin selkätreeni minkä jälkeen olin todella väsynyt kun olin nukahtanut television ääreen. En oikein tiennyt mitä odottaa ja kävisikö taas samalla tavalla kuin viimeksi, että edellisen päivän selkätreeni ei paina vaan tehdään jopa ennätyksiä?

Tämän viikon perjantaina sekä lauantaina Loaded:lla oli paljon enemmän väkeä kuin aikaisemmin. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut minuun juurikaan sillä lauantaina pääsin tekemään heti mitä tahansa jalkaprässiä kuin haluasin minkä jälkeen vapaapainoalue oli käytännössä tyhjä. Näin oli myös perjantaina vaikkakin silloin vapaapainoalueella olikin hieman väkeä eli en päässyt valitsemaan vapaasti mutta ihan sama se on mikä paikka kun puitteet ovat kuitenkin hyvät.

Niin perjantaina kuin lauantaina tuli taas huomattua se asia, että kun salilla oli enemmän väkeä kun tulin niin en oikeastaan nähnyt heistä sen enempää ketään. Ensinnäkin suuntasin todella nopeasti vapaapainoalueelle ja toisekseen kun tulin sieltä pois niin sillä välin ihmiset olivat vaihtuneet tai lähteneet. Valitettavasti kun vietän vapaapainoalueella niin paljon aikaa. Varsinkin lauantaina tulin sitten huomanneeksi, että salilta lähti paljon väkeä pois silloin kun tulin tekemään reisilaitteitta ketkä olivat tulleet ja reenanneet sinä aikana kun olin vapaapainoalueella. Sinällään huvittavaa.

No niin tai näin itse treeniin. Tarkoitus oli tällä kertaa tehdä boxi kyykkyä tai oikeastaan boxi kyykkkyä isoilla painoilla ketjujen kanssa. Tämä tietenkin sitten epäonnistui kun 160kg painot plus ketjut tuntui olevan ihan maksimi. Tein kahden toiston sarjoja ja kun tein 160g painoilla plus ketjut niin oikeastaan mikään toisto ei tuntunut tulevan hyvin. Joko lähtö penkiltä tuntui jämähtävän paikoilleen tai sitten kyykky "kaatui" eteenpäin. Tämän johdosta tein monia sarjoja 160kg painoilla plus ketjut enkä lähtenyt nostamaan painoja 180kg plus ketjut joilla oli tarkoitus tehdä.

Jos muistan oikein niin olen tehnyt 170kg painoilla plus ketjut boxi kyykkyä niin ajattelin tekeväni uuden ennätyksen 180kg plus ketjut. Voin tietenkin muistaa väärin ja olen tehnyt vain 160kg painoilla plus ketjut boxi kyykkyä kun edellisestä kerrasta on todella paljon aikaa. Tein kerran vai pari kertaa boxi kyykkyä ketjuilla kun aloin käymään aktiivisesti PTVGYM:llä tämän vuoden alussa. Muutenkaan en ole oikein boxi kyykkyä tehnyt nyt vähään aikaan mitä tein ennen enemmän niin voi myös johtua osittain siitä, että tekniikan kanssa tuntui olevan ongelmia. Olen kyllä aikoinaan tehnyt ainakin kolmen ja viiden toiston sarjoja 180kg painoilla boxi kyykkyä mutta tuostakin on hieman yli vuosi aikaa.

Kun huomasin ja tajusin etten pääse tavoitteeseeni boxi kyykyssä niin sen jälkeen mietin, että kokeilen vaihtaa normaaliin kyykkyyn. Mietin hetken aikaa pitäisikö minun hieman alentaa painoja ja katsoa miten kyykky sujuu ilman boxia ja nousta sen jälkeen suurempiin painoihin. On meinaan hieman eri tehdä aluksi boxi kyykkyä suurilla painoilla ja jatkaa siitä suoraan normaalia kyykkyä. Tuossa kun vaihtuu tekniikka enemmän tai vähemmän riippuen millaisella boxilla boxi kyykkyä tekee. Päätin lopulta jatkaa vain 160kg painoilla plus ketjut sillä olen nyt jo pidempään tehnyt kyykkyä treenistä toiseen 200kg painoilla tai lähelle sitä.

Normaali kyykky boxi kyykyn jälkeen 160kg painoilla plus ketjut tuntui olevan hieman hakemista tai enemmänkin arvellutti menikö kyykyt tarpeeksi alas? Kaikki sujui lopulta hyvin ja katsoin sarjat videolta heti kun ne olin tehnyt. Näin ollen näin suoraan miten kyykky tuli teknisesti minkä johdosta pystyi tekemään päätökset jatkamisesta ja tai painojen nostamisesta helpommin. Päädyin lopulta tekemään 180kg painoilla plus ketjut kolme kahden toiston sarjaa ja siihen olin sinällään tyytyväinen mutta kuitenkin hain vastaavaa boxi kyykyllä niin sinällään en ollut tyytyväinen.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.