Aloitin tekemään aamuisin aerobisia treenejä juoksulla sekä uinnilla

26.01.2017 - 15:26

Kolmen viikon jälkeen ensimmäinen kerta dietin aikana kun vaa'assa näkyy todella pienoisia muutoksia. Tänä aamuna vaaka näytti ensimmäistä kertaa hetkeen alle 100kg kun aamun paino oli 99,8kg. Luulen tämänkin olleen vain tämän yhden aamun "ihme" ja aamupainon nousevan takaisin siihen 100,5kg tuntumaan. Tämä on nyt ihan sama mutta toisaalta oli ihan hyvä nähdä jopa vaa'alla tapahtuvan jotain vaikka hyvinkin marginaalista. Oikeastaan paino oli nyt tippunut yhden kilon verran jos sitäkään eli käytännössä ei mitään. Toisaalta hyvä asia on ollut se, että paino ei ole vaihdellut niin aamulla kuin oikeastaan iltaisinkaan kun olen vilkaissut painoa. Tämä on mielestäni hyvä asia tai kertoo tilan olevan aikalailla "stabiili",

Se mitä tällä viikolla olen tehnyt erilailla verrattuna muihin viikkoihin on ollut aerobisen treenin lisääminen lähes olemattomasta. Maanantaiaamuna kävin juoksemassa, tiistaiaamuna kävin uimassa, keskiviikkoaamuna pidin vapaan ja torstaiaamuna kävin juoksemassa. Nämä parit juoksulenkit olivat vain 2.8km pituisia eli todella lyhyitä verrattuna siihen mitä itse olen tottunut juoksemaan. Tiistain uinti oli vartin verran ajallisesti ja matkasta ei mitään tietoa.

Näillä lyhyillä 2.8km aamulenkeillä onkin ollut vain tarkoitus pohjustaa tulevaa. En ole oikeastaan sitten viime kesän jälkeen juossut paljoakaan joten ajattelin aloittaa kevyemmin. Nämä 2.8km aamulenkit ovat silti tuntuneet jaloissa juoksun jälkeen. Torstain aamulenkki oli vielä siitä paha, että tiistain jalkatreeni painoi jaloissa minkä seurauksena jalat olivat "kohmeassa". Muutoinkaan juoksukeli ei ole ollut mikään ihanteellinen kun tiet ovat kuitenkin olleet enemmän tai vähemmän jäässä. Paikoitellen teillä on ollut yllättävän liukas minkä on kyllä tuntenut jalkojen alla. Tämä on tehnyt lenkeistä vieläkin raskaampia verrattuna kuivalla tiellä juoksemiseen.

Mikä vielä näissä lyhkäsemmissä aamulenkeissä on tuottanut vaikeuksia on ollut vaatetus. En tiedä kuinka kovaa ja hyvin pystyn aina juoksemaan niin en tiedä tai osaa arvioida paljonko minulta kuluu aikaa juosta kyseinen lenkki. Toisaalta 2.8km on juuri niin lyhyt matka, että juuri kun kroppa alkaa lämmetä niin matka loppuu kesken. Periaatteessa pitää siis miettiä ja päättää haluaako laittaa enemmän vaatetta päälle ja mahdollisesti loppuvaiheessa tulevan kuuma vai haluaako alussa olla "kylmissään". Lämpimällä vaatetuksella voi tehdä myöskin tietoisesti rauhallisemman lenkin sillä lenkin aikana ei tarvitse miettiä lämpötilasta vaan alusta asti on lämmin. Kun alussa on hieman viileämpi niin kyllä siinä melkein nostaa väkisinkin vauhtia, että kroppa alkaa lämmetä eikä pitää rauhallista vauhtia.

Itse olen nyt tehnyt nämä pari aamulenkkiä vaatetuksellisesti molemmilla tavoilla. Ensimmäinen meni kevyemmillä vaatetuksilla ja jälkimmäinen hieman enemmällä vaatetuksella. Ihan vain sen takia, että ajattelin juosta tuon jälkimmäisen lenkin hieman hitaammalla tahdilla. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan molempien aamulenkkien vauhti on ollut aikalailla sama. Sen kyllä huomasin, että jälkimmäisellä kerralla kun minulla oli enemmän vaatetta päällä niin loppuvaiheessa minun oli todellakin kuuma ja halusin kotiin päästyäni ottaa juoksuvaatteet nopeasti pois päältä.

Sen päätin jo viime viikon sunnuntaina kun mietin tämän viikon aamutreenejä, että en mene kuntosalille tekemään aerobisia treenejä toistaiseksi. En siis mene tamppaan juoksumattoa, crosstraineria tai kuntopyörää enkä mene tekemään vatsoja tai kylkiä aamulla. Haluan tehdä erilaista aerobista mitä kuntosalilla voi tehdä, mutta en poissulje tätä asiaa kuitenkaan kokonaan. Olen miettinyt meneväni tekemään maksimissaan kerran viikossa aerobisen treenin kuntosalille sillä menen salille kuitenkin melkein joka ilta niin miksi menisin sinne tekemään myös aamulla aerobisen treenin kun sen voi tehdä myöskin pihalla tai jossain muualla? Mielummin menen juoksemaan pihalle kun menen sotkemaan pyörää tai crosstraineriä kuntosalille vaikka ne ovatkin hyviä tapoja treenata. Haluan kuitenkin nyt parantaa jälleen juoksukuntoa takaisin siihen missä se oli vielä viime vuonna mikä ei onnistu salilla kuntopyörällä tai crosstrainerillä. Juoksu kunto paranee vain juostessa eikä minun ole nyt tarkoitus parantaa yleistä kuntoa. Jos ajattelisinkin pelkkää aerobista treenaamista ja kaloreiden polttamista niin sitten olisin varmaankin mennyt enemmin kuntosalille vetämään intervalli treenejä kuntopyörällä tai crosstrainerillä.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

En nyt tiedä mikä Espoolaisiin koiran omistajiin on tullut tänä vuonna? Ehkä ihmisiä ei vain niin kuin yleisesti enää kiinnosta tai ihmiset eivät vain kiinnitä huomioita asioihin. Varsinkin tämän vuoden tammikuun - maaliskuun aikana olen nähnyt ihan hirveästi koiran paskaa tiellä kun tiellä. Espoo on ollut aikaisemmin siinä mielessä ihmeellinen kaupunki käydä lenkillä että koiran paskoja ei hirveästi ole tullut näkyviin. Kuitenkin tänä vuonna tuohon on tullut poikkeus.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.