Aloitin jälleen kerran dieetin viime viikolla mutta jo toisella viikolla menin liian äärirajoille

15.10.2019 - 23:14

Aloitin viime viikolla jälleen yhden dieetin mitä olin jo suunnitellut muutamia viikkoja. Tuossa viikko takaperin vain olin työmatkalla Ródoksella niin päätin aloittaa dieetin tuon viikon jälkeen. Viime viikolla menin aikalailla samalla kaavalla kuin aikaisemmissa dieeteissä. Aerobista treeniä en vielä aloittanut viime viikolla sillä otin kevyemmän paluun normaaliin arkeen. Jo viime viikon ensimmäiset treenit olivat raskaita ja vasta loppuviikon treenit alkoivat tuntumaan normaalille. Tämän takia päätin aloittaa aerobiset treenit tällä viikolla sillä en halunnut kaikkea heti ensimmäiselle viikolle.

Tällä viikolla asiat etenivät sitten aikalailla ääripäähän viime viikosta. Kaikki lähti liikkeelle viime viikon perjantaina jolloin treenin aikana päätin siirtyä salaattilinjalle tälle viikolle. Tämä taas johti siten siihen, että en ehtinyt suunnitella oikeastaan mitään vain heti perjantain treenin jälkeen kun menin kauppaan ostin viikonlopun ruokien lisäksi tämän viikon salaattiainekset. Tästä tuli pienempi ongelma siinä mielessä, että päätin ainekset kaupassa minkä johdosta olin suhteellisen kauan kaupassa. Suurempi ongelma tuli nähtäville heti maanantaina sillä huomasin ruokailun olevan liian vähäistä varsinkin tähän vaiheeseen dieettiä.

Tällä hetkellä minulla on oikeasti suunnitelmia tämän dieetin etenemiseen. Dieetin alussa Ródos viikon jälkeen vaaka näytti sellaista 119kg luokkaa eli aikalailla sellaisia lukuja missä ne ovat olleet kesäloman jäljiltä. Ennen kesälomaa paino taisi olla siinä 113 - 115kg luokkaa. Kesäloman jälkeen paino oli muuttunut siihen 118 - 119kg luokkaan mutta toisin kuin talvella niin kehonkoostumus tuntui erilaiselta. Vuoden vaihteessa paino oli kanssa siinä 118 - 119kg luokkaa mistä sain sen tiputettua hieman alle 115kg ennen kesälomaa. Tuolloin vuoden alusta kun painoin sen 118 - 119kg niin jouduin löysentämään salivyötä. Nyt kun paino on ollut samaa luokkaa niin salivyön kanssa ei ole ollut samaa ongelmaa mikä puoltaa sitä asiaa, että kehonkoostumus on eri vaikka paino on sama.

Kun paino oli siinä 119kg luokkaa tämän dieetin alussa niin heitin sellaisen lukeman kuin 95kg ensimmäiseksi tavoitteeksi. Tietenkin että tuo 95kg on utopiaa sillä tämä tarkoittaisi 25kg saamista pois mikä on omalla dieetti historialla mahdotonta. Enemmän realistinen tavoite on aluksi päästä alle 115kg minkä jälkeen siihen johonkin alle 110kg. Vastaavasti dieetille olen antanut 8kk aikaa eli ensi kesäksi mikä on vain päästä heitetty aika. Tiedän 8kk olevan todella pitkä aika dieetille ja oma pisin dieettini taitaa olla 4kk tai 5kk siis yhtäjaksoista dieetti millä olen oikeasti pysynyt. Yhdessä vaiheessa vuosia sitten sain kyllä karsittua parin vuoden aikana paljon painoa pois mutta tuolloin tein pysyviä ruokavalio muutoksia enkä ollut dieetillä niin sitä ei voi laskea.

Juurikin tuohon "suunniteltuun" 8kk aikaan nähden tämä viikko on ollut liian ankara. Tämän johdosta alan nyt syömään keskiviikosta eteenpäin enemmän sillä jos jatkaisin näiden parin päivän tavalla niin en jaksa pian treenata enkä jaksa muutoinkaan olla. Oikeastaan en ole laskenut kaloreita mutta päivän ruokavalio on sisältänyt vain pari salaattia, rahkan sekä iltapalaksi pari pientä erilaista ateriaa joita olen vaihdellut. Näiden kaikkien aterioiden ja välipaljon yhteenlaskettu kalorimäärä ei voi olla enempää kuin 1500 ellei jopa alle.

Tällä viikolla kun olen karsinut ruokavalion salaattilinjalle niin olen myöskin aloittanut aamuaerobisen treenaamisen mistä tulen kirjoittamaan oman juttunsa sillä kokeilen nyt vallan uutta asiaa. Ennen Ródos viikkoa kävin kyllä aktiivisesti uimassa aamuisin ja söin suhteellisen puhtaasti. Näin ollen tuo aika vaikutti eräällä tapaa dieetille mutta en ollut dieetillä sillä syöminen ei ollut ihan suunniteltua. Kuitenkin söin puhtaasti sekä kävin aamuisin uimassa mutta tuo ei näyttänyt tuovan ihan sitä mitä tältä dieetiltä tulen hakemaan. Voi myös olla että aikaväli oli liian pieni jotta olisin nähnyt tuloksia sekä syöminen ei ollut puhdasta koko aikaa vaan se sisälsi myöskin muuta joten dieetti se ei varsinaisesti ollut vaikka sille se välillä vaikutti.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.