Alkuviikosta epäonnistumisia PTVGYM:llä

27.03.2024 - 15:27

Nyt eletään keskiviikossa ja olen käynyt poikkeuksellisesti jo kaksi kertaa PTVGYM:llä tekemässä maastaveto- / selkätreenin sekä penkki / rinta- & olkapäätreenin. Normaalisti olen nyt käynyt tämän vuoden puolella PTVGYM:llä perjantaisin ja lauantaisin. En ole ottanut vielä käyttööni torstain käyntejä joita usein tein viime vuonna. Pitäjänmäen PTVGYM on ollut minulle "pako paikka" perjantaille sekä lauantaille ja ajoittain myöskin torstaille.

On kyllä ollut ajankohtia ja yksittäisiä päiviä kun olen "eksynyt" PTVGYM:lle myöskin maanantaina, tiistai tai keskiviikkona. Kuitenkin ne päivät kun olen käynyt PTVGYM:llä treenaamassa maanantaina, tiistai ja tai keskiviikkona ovat olleet pokkeuksia kuten nyt tämä viikko. Olen tässä nyt pari viikkoa lomalla ja päätin hyvissä vaihein että olen nyt muutamia päiviä myöskin kotona lomalla enkä suuntaa kotoa pois heti sinä viikonloppuna kun loma on alkamassa. Yleisesti olen lähtenyt loman viettoon pois kotoa heti perjantaina tai viimeistään sunnuntaina.

Se miksi nyt menin ja onneksi meninkin PTVGYM:lle treenaamaan heti maanantaina oli että yleisesti olen käynyt toimistolla maanantaisin niin en ole sen jälkeen enään jaksanut tai viitsinyt lähteä Pitäjänmäen PTVGYM:lle kun minulle tuli näin ollen tuplamäärä ajamista. Kun en kuitenkaan tykkää mennä salille heti töistä sillä haluan hieman hengähtää työasioista enkä myöskään tykkää mennä ruuhka-aikaan salille. Näin ollen hyvin harvoin menen PTVGYM:lle niinä päivinä kun olen mennyt toimistolle vaikkakin Pasilasta olisi todella kätevä mennä suoraan Pitäjänmäen PTVGYM:lle.

Vaikka lopulta epäonnistuin niin maanantaina maastavedossa kuin tiistaina penkissä niin yleisesti tunsin ja huomasin kuinka paljon paremmin treeni meni varsinkin henkisesti. Juuri siksi nyt meninkin alkuviikosta heti PTVGYM:lle kun halusin saada henkisesti parempia treenejä. Lähiketjusalilla on kyllä hyvä treenata mutta jos motivaatio ja varsinkin henkinen puoli ei ole ihan 100% mukana niin ne kännykän rämplääjät siinä vieressä ei kyllä yhtään auta asiaa. Päin vastoin kun menen lähiketjusalille treenaamaan ja minulla on henkisesti heikompi päivä tai motivaatio tehdä treeniä niin kännykän rämplääjät vain pahentavat asiaa ja halua lähteä salilta mahdollisimman nopeasti pois.

Maanantain tein aika normaalisti maastavetoa minun normaaleilla korotuksilla. Siinä kun pääsin 260kg niin tein sillä ihan hyvän kahden toiston sarjan. Se ei tullut ihan niin helposti kuin olisin sen halunnut tulevan muitta ei myöskään niin heikosti kun hieman pelkäsin että olisi voinut tulla. Siinä jo ennen 260kg tekemistä mietin painoja mihin menisin tässä treenissä. Aluksi mietin että kokeilen tehdä tänään 280kg painoilla mutta siinä sitten lopulta kun olin tehnyt 260kg painoilla niin päädyin tekemään 275kg painoilla. 260kg ei tullut ihan niin kevyesti kuin halusin ja ajattelin että miksi en tekisi 275kg painoilla kun niillä ei nyt muutenkaan tule tehtyä ihan jokapäivä?

No eipä se sitten tullut vaan jämähti polviin. Sen jälkeen siinä sitten mietin syntyjä syviä ja tulin siihen tulokseen että paskat. Yritän toisen kerran 275kg. Kun kerran jo kerran epäonnistuin niin ei se toinen kerta nyt pahenna asiaa. Toinen kerta olikin sitten paljon heikompi yritys kun se ei edes noussut maasta. Huomasin ja tajusin teknisiä ja varsinkin henkisiä ongelmia 275kg nostosssa ja se saattoi olla yksi syy epäonnistumiseen. Kuitenkin 275kg on vain 10kg ennätyksestä ja en muutenkaan ole tuolla painoilla useasti tehnyt. Se että lähdin tekemään hyvää yritystä niin oli henkinen voitto minulle vaikka fyysinen epäonnistuminen se olikin.

Tiistaina olikin sitten vuorossa penkki treeni. En oikein sitten tiennyt mitä odottaa kun olinhan juuri perjantaina käynyt penkkaamassa 200kg Mayors Gym:llä. En ollut ihan varma miten tuosta olin palautunut ja mitä odottaa? Päätin hyvissä ajoin että nyt keskityn tekemään ketjuilla ja slingshottia käyttäen. Siinä kyllä kaveri sanoi että miksi en nyt penkkaisi 200kg raakana kun kerran se perjantainakin tuli? Päätin kuitenkin että ei ole nyt mitään järkeä tehdä sitä samaa mitä olin jo perjantaina tehnyt. Muutenkin olen ottanut Pitäjänmäen PTVGYM:llä 200kg raakana penkistä niin ei se minulle oli mitenkään erityinen asia.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.