Alkuviikon aamutreenit tuntuivat tylsiltä treeneiltä

23.11.2016 - 15:52

Maanantain sekä tiistaiaamun treenit tuntuivat diipa daalpa. Tuntui ihan sille, että menin salille mutta toisaalta en oikeasti tehnyt mitään. Menin salille missä olin puolituntia - neljäkymmentä minuuttia ja sitten menin saunan kautta töihin. Töihin päästyäni hieman mietin oliko tässä nyt taas järkeä? Onko treenaamisessa oikeastaan yleisesti niinkään järkeä? Tuntui vain sille ja on mielestäni välillä tuntunut tuplatreenipäivinä, että oliko tuossa aamutreenissä nyt järkeä. Lähinnä tämä tunne on tullut sellaisen aamutreenin jälkeen jolloin en ole tehnyt mitään "erikoista" tai treeni on muuten tuntunut "kevyelle". Tuntunut oikeastaan sille, että olen vain mennyt salille että olen saanut tuplatreenipäivän menemällä aamulla vain kuntosalille.

Luulisin tämän johtuneen vain siitä, että hain maanantain sekä tiistain treeneihin erilaisuutta ja tein asioita mitä en välttämättä ole tehnyt vähään aikaan. En halunnut tehdä sellaista treeniä kun aina teen ja halusin kuitenkin "säästää" sen "paremman" treenin lihasryhmän iltatreeniin. Haluan treenata erilailla treenejä ja haluan tehdä myöskin "tylsempiä" treenejä sillä kyllä samanlaiset treenit alkavat kyllästyttämään pidemmän päälle. Tylsä treeni ei silti sanoa ja kerro kaikkea sillä oikeasti tylsä treeni voi mennä hyvin perille ja paikkoihin joihin normaali treeni ei ota. Myöskään kaikki treenit eivät voi olla aina onnistuneita ja mielenkiintoisia vaan osa treeneistä voi olla tylsiä.

Aamulla tuli myöskin napattua pitkästä aikaa selästä kuva sillä halusin katsoa onko siellä mitään tapahtunut. Selässä ei ole pahemmin mitään tapahtunut vain samat ongelmat siellä näkyvät. V-muotoa pitäisi saada mutta sitä ei vain tule mikä johtuu yksin omaan kropasta. Vyötärölle ei mahda oikein mitään muutakuin vyötärön rasvoille mitä on vain vaikea saada poltettua pois. Toinen asia on hartialinja mikä pitäisi olla tässä tapauksessa leveämpi jotta v-muotoa saisi. Tämäkin on mahdotonta ja tässä tapauksessa tarvittaisiin isompia olkapäitä. Selän kanssa mennään vain siten kun on menty pidempään eli selkä tuntuu vain paksunevan eikä levennystä tunnu syntyvän millään tavalla.

Yritin pitää nyt maanantaina sekä tiistaina aamutreenit maksimissaan 40 minuutissa ja illalla en katsonut sen pahemmin kelloa maananatain mutt tiistain käsitreeni taisi kestää 35 minuuttia minkä jälkeen lopetin treenin. Katsoin noin puolen tunnin riittävän käsitreeniin sillä sain sen menemään taas alusta asti perille. Tiistain käsitreeni sisälsi kaksi supersarjaa hauikselle sekä kaksi supersarjaa ojentajille ja se oli siinä. Sarjamääristä en tiedä sillä tein vain sarjoja toisten jälkeen kunnes en oikein enään jaksanut tehdä. Käsille mielestäni toimii hyvin se tyyli että hakkaa ennemmin vähäisillä liikemäärillä enemmän toistoja kun hakea liikkeitä ihan vain sen takia, että saa tehtyä paljon. Oikeasti paljonko hauiskääntö oikeasti ottaa erilailla lihakseen eri liikkeessä? Tässä kun ei tarvitse niinkään alkaa viilaamaan käsiä niin tarkkaan että pitäisi saada kohdistettua liikkeitä niin tarkasti. Kuitenkin kyseisillä supersarjoilla katsoin nyt sen, että hain hieman eri kulmia ja tyylejä sillä kyllähän kaksi supersarjaa sisältää jo neljä liikettä.

Tiistaiaamuna tuli hakattua olkapäitä vipunostojen erilaisilla variaatioilla. Tein vipunostoja niin eteen kuin sivuille seisten, istuen sekä levypainolla. Alkuun hieman pyramiidia minkä jälkeen tien käytännössä supersarja tyylisesti mutta en kuinkaan supersarjoina liikkeitä. Tein nimittäin vipunostoja eri tyyleillä vuorotellen kahden liikkeen välillä mutta pidin liikkeiden välissä kuitenkin taukoja. Näin ollen tekeminen ei ollut ihan supersarjoja vaikka se melkein olikin.

Maanantai-iltana rintatreenissä tuli kokeiltua kanssa erilaisia asioita. Rintatreeni alkoi 50 toiston giant setillä missä tuli smith-laitteessa tehtyä jyrkkää vinopenkkiä, vinopenkkiä sekä penkkiä pyramiidisarjana. 10 toistoa per liike alkaen jyrkästä vinopenkistä minkä jälkeen normaali vinopenkki ja penkki. Tämän jälkeen jälleen vinopenkki ja päättäen setti jyrkkään vinopenkkiin. Jotta treenistä ei tullut saman toistoa ja tylsä niin tämän jälkeen tuli tehtyä ensin jyrkkää vinopenkkiä failureen mitä seurasi penkin tekeminen failureen. Ensiksi siis pyramiidisarja minkä jälkeen tekeminen muuttui suoriksi sarjoiksi.

Jotta rintatreenistä tuli vieläkin ihmeellisempää ja muuttuvampaa niin tämän smith-laitteessa tekemisen jälkeen vuorossa oli normaali penkki. Tämä oli aivan kamalaa sillä sillä kädet alkoivat jo haahuilla ties minne ja voimat olivat tässä vaiheessa jo melkein hävinneet. Itse jaksoin muutaman sarjan jälkeen 110kg painoilla itse joku viisi toistoa ja sarja piti ottaa loppuun pakkotoistoilla. Tämän jälkeen piti jälleen tehdä 80kg painoilla jotta sain tehtyä itse enemmän toistoja ilman pakkotoistoja.

Penkkiä seurasi rintaprässi missä tuli tehtyä vuoron perään vaaka- sekä pystyotteella. Tätäkin tuli tehtyä tietenkin suorilla sarjoilla aina failureen asti x määrää ja niin isolla romulla kun vain jaksoin. Rintaprässiä sitten seurasi ristikkäistalja missä yritin kanssa käyttää samaa taktiikkaa eli mahdollisimman isoja painoja ja failureen asti tekemistä.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.