Älä kuulu 90% luovuttajien joukkoon

27.01.2024 - 10:56

Viikko toisensa jälkeen kuntosalille on itsensä löytänyt vähemmän ja vähemmän treenaajia. Tämä on normaali merkki siitä että uuden vuoden lupaajat luovuttavat. Toisaalta tämä on hyvä asia itselleni ja niille monille muille ketkä eivät oikein välitä näistä lupaajista vaan tykkäävät olla hieman rauhallisemmalla salilla treenaamassa. Tammikuussa kun kuntosalille on sinällään ei niin mukava aina mennä kun se voi olla niin täynnä ettei siellä mahdu tekemään mitään tai voi joutua odottamaan todella pitkäänkin.

Varsinkin kuntosalien cardio-laitteet ovat olleet täynnä kuin viimeistä päivää. Miksi ihmiset eivät voi mennä esimerkiksi ulos käveleen? No se kännykän rämplääminen onnistuu helpommin cardio-laitteella kuin pihalla kävelemässä. Se on sinällään ihmeellistä että kun ihminen haluaisi pudottaa painoaan niin painon pudotuksen sijaan hän keskittyy sosiaalisen mediaan. Kuitenkin cardio-alueella on ollut sen verran tilaa että olen myös itse tehnyt pitkästä aikaa cardiota kuntosalilla. Varsinkin alkuviikosta kun ulkona oli todella liukas niin katsoin olevan turvallisempaa jättää kävelyt väliin ja tehdä cardion kuntosalilla.

Samalla kun aktivoiduin tekemään cardiota kuntosalilla niin aktivoiduin myös tekemään treenin päätteeksi hieman vatsoja. Riippuen nyt millä kuntosalilla olin niin käytin kyseisen kuntosalin joistain vaihtoehdoista yhtä ja yleensä jotain muuta kuin mitä olin toisaalla käyttänyt. Tein vain yhden 20 - 30 sarjan vatsoja treenin päätteeksi sillä tiedän jo kokemuksesta että jos lähden tekemään yhtäkkiä yhtään enempää niin se tietää vaikeuksia. Minulla meinaan hyvin helposti vatsa alkaa kramppaamaan kun teen hieman yhtään enempää toistoa vatsoille kuin mihin olen tottunut.

Samalla nyt kun aloitin tekemään kuntosali treenin päätteeksi yhden sarjan vatsoja niin lisäsin lankutuksen takaisin aamu- sekä iltarutiineihin. Teen siis aamuisin sekä iltaisin venyttelyä ja liikkuvuusharjoittelua mihin nyt lisäsin lankutuksen. Tein lankutusta vielä viime vuoden puolella näissä rutiineissa mutta jossain vaiheessa jätin sen pois. Siirryn tuolloin tekemään vatsoja vallan kuntosalilla mutta sitten jossain vaiheessa se sitten jäi. Samalla jäi myös koko vatsojen tekeminen.

Kuitenkin nyt halusin itse poistaa joulukuussa tulleet 4-5kg pois painostani missä muuten myös onnistuin. Muutamassa viikossa sain pois 4kg omasta painostani niillä muutoksilla mitä aloin tekemään ja ne muutokset olivat pieniä eikä massiivisia. Suurin osa niistä 90% ihmisistä jotka luovuttavat uuden vuoden lupauksen niin tekevät liian suuria muutoksia ja se on turmio epäonnistumiseen. Itse siis otin lankutuksen aamu- sekä iltarutiineihin ja aloitin ihan minuutin lankutuksella. Tämän lisäksi ellen käynyt päivällä tekemässä 20 - 25 minuutin kävelyä niin tein kymmenen minuutin cardion kuntosalilla.

Minuutti plus minuutti on kaksi minuuttia minkä lisäksi 10 minuuttia tekee yhteensä 12 minuuttia. Lisäsin siis vain 12 minuuttia päivään että teen kaksi minuutin lankutusta ja yhden 10 minuutin kevyen cardion. Ei se ole niin paha eikä varsinkaan ajallisesti. Jos ajattelee sitä niin että cardio olisikin puolet tai kolme kertaa pidempi eli 20 minuuttia tai 30 minuuttia niin kysymykseni on vain se että jaksaako ja tuleeko sitä tehtyä pidempään? Samalla kun cardio on muutenkin sellainen asia että periaatteessa sitä pitäisi myös pystyä tehostamaan painon pudotus mielessä niin 20 - 30 minuutista sitä on vaikeampi tehdä ellei vain ala lisäämään tehoja. 10 minuutista ja kevyestä vastuksesta millä itse olen nyt tehnyt niin suuntia voi olla kaksi: pidempi aika tai / ja tehokkaampi vastus.

Tiedän jo itseni niin hyvin että 30 minuutin cardio varsinkaan kuntosalilla ei toimisi minulla. Se toimii kun menen ulos kävelemään mutta ei kuntosalilla cardio-laitteella. Voisin sitä tehdä kerran tai muutaman kerran mutta en kyllä viikkoa pidempään. Sama asia olisi jos olisin aloittanut aamun sekä illan lankutukset suoraan parilla minuutilla mitä aikoinaan tein. Alan jo nyt tärisemään hyvissä ajoin ennen kuin kello näyttää minuuttia niin missä tilassa sitä olisinkaan jos olisin aloittanus suoraan parilla minuutilla. Varmaan olisin jo lopettanut parin päivän päästä.

Eihän se yksin omaan ole ollut tuo cardio ja lankutukset mitkä ovat edes auttanut saamaan pois tuon 4kg muutamassa viikossa. Se pääsyy on ollut ruokailu. Olen ottanut käyttööni jälleen kerran minun "normaalin" ruokavalion mikä on suhteellisen kevyt ja terveellinen. Ruokavalio on ollut se juttu ja nuo kävelyt / cardio tekeminen sekä vatsaliikkeiden tekeminen on vain sitä tukenut. Uuden vuoden lupaajat eivät vain sitäkään aina tajua että tulokset tehdään keittiössä eikä siellä kuntosalilla cardio-laitteella. Tuntuu sille että se mitä siellä kuntosalilla yritetään polttaa niin otetaan takaisin keittiössä. Se on sellainen ikuinen silmukka mikä johtaa vain siitä että tulos on sama.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?