Airfyer pannari

03.07.2023 - 10:53

Toissa viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa ikinä pannukakkuja airfyerillä. Minun oli alunperin tarkoitus tehdä ihan normaaleita lettuja paistinpannulla mutta sitten päätinkin tehdä pannukakkuja airfryerillä. Se miksi päädyin tähän ratkaisuun niin halusin vain kokeilla miten se onnistuu? Minun piti myös hieman miettiä etukäteen että mitä minun pitäisi ottaa huomioon mutta eihän niitä asioita ollut kuin oikeasti yksi. Miten teen pannukakut airfyerillä kun minulla ei ole airfyeriin mitään leivonnais lisäosaa?

Tuli vain mieleen että mittaan airfryerin koon ja ostan sinne sopivan foliovuuan. Sellaisen foliovuuan millä olen tehnyt aikoinaan esimerkiksi mustikkapiirakkaan. Sen lisäksi minun piti hieman miettiä millä sen voitelen ja siihen ajattelin hankkia ihan vain suihkutettavaa oliiviöljyä. Näin myös tein ja huomasin myös että sopivan kokoinen foliovuoka löytyi. Ainoa asia mitä piti tehdä oli nostaa reunat ylös sillä vuoka oli muuten sopivan kokoinen airfyeriin mutta reunojen kanssa se oli sitten liian iso.

Pannukakku ohjeen otin ihan normaalista pannukakku ohjeista. Tämän jälkeen taittelin foliovuuan airfyeriin ja voitelin sen suihkutettavalla oliiviöljyllä. Annoin vielä pannukakku taikinan hieman aikaa turvota minkä jälkeen kaadoin sopivan verran taikinaa airfyerissa olevaan folioon. Tämän jälkeen olikin sitten vaikein osuus tietää oikea lämpötila sekä aika. Yritin Googlettaa asiaa mutta en löytänyt mitään hyvää ohjetta joten laitoin lämmöksi vain 200 astetta ja laitoin x-määrää aikaa minkä jälkeen vain avasin airfryeriä ja katsoin pitääkö aikaa lisätä.

Sain pannukakku taikinasta kaksi annosta ja ensimmäinen meni siten että lisäsin aikaa, katsoin, lisäsin aikaa ja katsoin. Jälkimmäinen menikin sitten että laitoin suoraan 15 minuuttia muistaakseni ja katsoin oliko se hyvä? Mielestäni tuo 200 astetta oli sopiva mutta ajasta en tiedä ja se riippuu ihan siitä millainen airfyer sinulla on käytössä sekä kuinka paksua pannari olet tekemässä. Lopputulos oli kuitenkin hyvä mutta ainoa vaikeus oli saada pannukakku pois foliovuuasta vaikka olin sen öljyllä kastellut.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".

Jaksoin nyt kuvata sen minkä olen kirjoittanut täällä blogissani jo pari kertaa eli pekonin valmistusohje airfyerilla.

Kesällä loman aikana innostun jostain syystä tekemään ja kokeilemaan uusia asioita varsinkin ruokailun puolella.  Viime kesänä yllätyksekseni vedin koko loman käytännössä puhtaalla ruokavaliolla kun luulin että kävisin ulkona syömässä sekä hakisin Kotipizzasta pizzan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kehitin siinä sitten puhtaan ruokavalion minkä runkoa olen vieläkin käyttänyt. Ajan myötä olen tehnyt tuohon ruokavalioon muutoksia mutta pääsääntöisesti viime kesän loman ruokavalio on vieläkin käytössä.

Oli jo tarkoitus kauan sitten kirjoittaa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL kokemuksia kun äitini hankki sellaisen ja olen sitä jo monet kerrat käyttänyt. Itse hankin itselleni vuoden alussa kun palasin joulun vietosta kotiin niin Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin mistä olenkin jo kirjoittanut enemmän tai vähemmän asioita. Nyt vuorossa on enemmäkin vertailu mitä olen huomannut halvemman Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL ja kalliimman Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin väliltä.

Kirjoittelin tuossa airfyer pekonin valmistus ja siitä että kokeilin tehdä sitä folion kanssa. Ensimmäisen kerran kun tein pekonia airfyerilla niin huomasin että se onnistui todella hyvin ja helposti mutta rasvan siivoaminen oli työlästä. Tuntui sille että vaikka kuumalla vedellä siinä yritin rasvaa putsata että siirtelisin rasvaa vain oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Seuraavalla kerralla kokeilin sitten laittaa folion airfyerin korin alle

Olen nyt tehnyt viisi kertaa pekonia airfyerilla ja ajattelin jakaa kokemuksiani. Olen ostanut kolme pakettia pekonia jotka ovat sisältäneet 10 pekonia per paketti ja olen tehnyt viisi pekonia kerralla. Ensimmäisellä kahdella kerralla tein pekonia arifyerilla kuten mitä tahansa muutakin ruokaa. Yritin löytää pekonin tekemisen ohjeen airfyerille mitä en oikein löytänyt niimpä normaaliin tapaan katsoin pekonin valmistusohjeet uunilla minkä jälkeen sovelsin