Airfryer hankinta: Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing

18.01.2023 - 09:05

Airfryer on termi ja tuote mikä on tullut vastaan monia kertoja useamman vuoden ajan. Itselleni airfryer on tullut enemmän vastaan Citymarketeissa elektroniikan alehyllyistä missä erilaisia airfryer tuotteita on ollut tarjouksessa useasti. Myöskin Youtubessa sekä blogeissa ja artikkeleissa airfryer on tullut tutuksi sillä monet ovat sitä hehkuttaneet. Itse en tiedä ketään kenelle olisi tai muuten tullut ilmi että joku käyttäisi airfryeria niin sen kaltaista kokemusta tai tietoa ei ollut. Aina siitä asti kun näin airfryereitä tarjouksessa niin sitä tuli mietittyä useasti pitäisikö sellainen hankkia?

Ranskalaiset. Ranskalaiset olivat asia mikä ensimmäisenä tuli ja tulee esille kun etsii airfryeriä. Ranskalaisten lisäksi vain yleisesti sanotaan että sillä voi tehdä lähes kaikkea. Tuo lähes kaikkea on hieman liian laaja käsite sekä hieman väärä sillä airfryer:lla ei voi tehdä kaikkea. Itse ajattelin vuosien ajan kun vastaan on tullut airfryer ja sen hankkimista olen miettinyt niin mihin sitä tarvitsen?

Kun mietin omaa ruuan laittoa niin uunia en niin hirveästi käytä. Airfryer kun on niin sanotusti uunin korvike mutta kun uunia en ole muutenkaan niin hirveästi käyttänyt niin mihin airfryer käyttäisin? Airfryer olisi aivan liian kallis pelkkien ranskalaisten tekemiseen enkä niitäkään nyt niin useasti paista. Muutenkin teen paistinpannulla niin paljon ruokaa vain kun pystyn sillä syystä tai toisesta olen välttänyt uunin käyttöä vaikka uunin juuri uusin keittiöremontissa parisen vuotta sitten.

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing

Tänä vuonna aloin oikeasti enemmän miettimään airfryeriä ja kesällä sen meinasin jo ostaa sekä black fridaynä mietin airfryeriä jälleen kerran. Nyt joululomalla tulin taas sitä miettineeksi kun Citymarketissa oli jälleen niitä tarjouksessa. Kuitenkin tällä kertaa olin jo enemmän valmistautunut miettimään airfryer hankintaa tarjouksesta kun olin Youtuesta katsonut mitä airfryer:lla voi tehdä ja miksi airfryer kannattaisi ostaa?

Tällä kertaa tulin tajunneeksi sen että voisin kalan paistaa airfryer:ssä uunin sijaan sillä kalaa tulee tehtyä viikottain. Tietenkin mietin vielä lisää asioita mitä voisin airfryer:lla tehdä sillä pelkkien ranskalaisten sekä lohen paistaminen ei olisi ihan tarpeeksi airfryerin hankintaan. Kuitenkin sitten kun sain töistä Verkkokauppa.comiin lahjakortin niin ajattelin oikeasti airfryerin hankintaa ja mikä airfryer minun kannattaisi hankkia?

Citymarketin tarjouksissa olen nähnyt käytänössä vain Philipsin airfryereita mutta nyt kun aloin asiaa tutkimaan niin huomasin kuinka paljon eri valmistajien airfryer laitteita on tarjolla. Tämän jälkeen pitikin sitten vain alkaa tutkimaan eri airfryerien eroja mutta huomasin hyvin nopeasti että suuresta osasta airfryereita ei ole mitään arvioita saatavilla. Airfryer arvioita oli saatavilla vain pienestä osasta merkkejä ja malleja ja edes merkkien eri mallien välisiä eroja oli vaikea löytää. Myöskin se että mitä kaikki ominaisuudet ja erot olivat niin en löytänyt ihan sitä kaikkea tietoa mitä olisin halunnut. 

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing nousi monessa arviossa esille sekä olin siitä muutaman Youtube videon nähnyt. Philips HD9867/90 Premium Range XXL ainoita negatiivisia asioita olivat hinta sekä iso koko mutta toisaalta iso koko oli myös positiivinen asia sillä voi tehdä suuremman määrän ruokaa. Arvioissa tuli vastaan myös muut Philipsin mallit sekä muita malleja. Kaikkien kohdalla huomasin saman asian että jokaisessa mallissa oli positiiviset sekä negatiiviset asiat eikä mistään mallista puuttunut negatiivisia asioita. Tämän vuoksi minun oli hyvin vaikea valita airfryeria minkä ostaisin. 

Philips HD9867/90 Premium Range XXL Smart Sensing

Päädyin lopulta hyvin yksinkertaiseen vertailuun Philips HD9252/70 sekä Philips HD9867/90 Premium Range XXL väliltä. Philips HD9252/70 oli pitkään voittamassa valintaa halvemman hintansa ja pienemmän kokoansa johdosta mutta toisaalta Philips HD9867/90 Premium Range XXL oli parempi rasvan poisto sekä suurempi kapasiteetti puolsivat sitä. Pienempi koko ihan siltä kannalta että se mahtuisi paremmin keittiöön sekä saisin sen paremmin piiloon ja halvempi hinta jos en käyttäisi airfryeriä niin paljoa. Philips HD9867/90 Premium Range XXL sen puolesta että saisin tehtyä enemmän ruokaa kerralla sekä siinä olisi parempi rasvan poisto sekä toisaalta minulla on kyllä tilaa keittiössäni.

Se kumman ostaisi oli ihan siitä kiinni koska minulta kysyisi minkä airfryerin ostaisin? Olin kuitenkin nyt tullut siihen päätökseen että ostan airfryerin Verkkokauppa.comista samalla reissulla kun palaan kotiin. Näin ollen ostan sellaisen airfryerin mitä Pirkkalan Verkkokauppa.comissa on hyllyssä. Se rajasi jotain vaihtoehtoja pois mutta Philips HD9252/70 sekä Philips HD9867/90 Premium Range XXL malleja oli hyllyssä. Sitä vastoin Philips HD9252/70 suurempaa xl-mallia Philips HD9270/96 ei näyttänyt olevan nettisivujen mukaan varastossa niin tuota mallia en sitten miettinyt sen kauempaa.

Kun lopulta lähdin kotiin paluu reissuun ja pääsin Pirkkalan Verkkokauppa.comiin niin hyvin nopeasti löysin airfryerit. Niitä oli kaiken lisäksi todella hyvin siinä esillä niin näki paikan päältä mille laite näyttää. Siinä tein vielä harkintoja ihan sen perusteella mille laite näytti. Olin siinä vaiheessa kun astuin Verkkokauppa.comiin kallistumassa kalliimpaan Philips HD9867/90 Premium Range XXL mutta hyvin nopeasti myös huomasin xl-mallia Philips HD9270/96 olevan hyllyssä mitä nettisivujen mukaan ei pitänyt olla. Ihan yhtäkkiä aloin sitten uudestaan tekemään nopeita mietintöjä asian suhteen uudestaan. Ostaisinko sittenkin xl-mallin?

Siinä sitten sattui tulemaan myyjä kysymään minulta että tarvitsenko apua? Siinä sitten sanoin asiani ja myyjä ehdotti pysymään kalliimman Philips HD9867/90 Premium Range XXL puolella. Tietenkin myyjät aina yrittävät myydä kalliimpaa tuotetta mutta hän sanoi omista kokemuksistaan sen että se kypsentää ruuan tasaisemmin ja siinä on muutenkin paremmat osat kuin halvemmassa mallissa. Tuosta tasaisemmin paistamisesta kyllä taisin lukea mutta en nyt muistanut koskiko se kaikkia malleja vai tuota kalliimpaa. Kuitenkin loppujen lopuksi pidättäydyin Philips HD9867/90 Premium Range XXL:n valinnassa minkä sitten lopulta myös ostin.

Kesällä loman aikana innostun jostain syystä tekemään ja kokeilemaan uusia asioita varsinkin ruokailun puolella.  Viime kesänä yllätyksekseni vedin koko loman käytännössä puhtaalla ruokavaliolla kun luulin että kävisin ulkona syömässä sekä hakisin Kotipizzasta pizzan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kehitin siinä sitten puhtaan ruokavalion minkä runkoa olen vieläkin käyttänyt. Ajan myötä olen tehnyt tuohon ruokavalioon muutoksia mutta pääsääntöisesti viime kesän loman ruokavalio on vieläkin käytössä.

Oli jo tarkoitus kauan sitten kirjoittaa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL kokemuksia kun äitini hankki sellaisen ja olen sitä jo monet kerrat käyttänyt. Itse hankin itselleni vuoden alussa kun palasin joulun vietosta kotiin niin Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin mistä olenkin jo kirjoittanut enemmän tai vähemmän asioita. Nyt vuorossa on enemmäkin vertailu mitä olen huomannut halvemman Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL ja kalliimman Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin väliltä.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

Toissa viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa ikinä pannukakkuja airfyerillä. Minun oli alunperin tarkoitus tehdä ihan normaaleita lettuja paistinpannulla mutta sitten päätinkin tehdä pannukakkuja airfryerillä. Se miksi päädyin tähän ratkaisuun niin halusin vain kokeilla miten se onnistuu? Minun piti myös hieman miettiä etukäteen että mitä minun pitäisi ottaa huomioon mutta eihän niitä asioita ollut kuin oikeasti yksi. Miten teen pannukakut airfyerillä kun

Kirjoittelin tuossa airfyer pekonin valmistus ja siitä että kokeilin tehdä sitä folion kanssa. Ensimmäisen kerran kun tein pekonia airfyerilla niin huomasin että se onnistui todella hyvin ja helposti mutta rasvan siivoaminen oli työlästä. Tuntui sille että vaikka kuumalla vedellä siinä yritin rasvaa putsata että siirtelisin rasvaa vain oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Seuraavalla kerralla kokeilin sitten laittaa folion airfyerin korin alle