Aamulla tuli ehkä virhe juosta viikon toinen intervalli treeni

16.11.2016 - 12:06

Valitsin tänään ehkä väärän aamutreenin kun juoksin intervalitreenin. Tämä oli toinen intervalli tälle viikolle ja muutenkin raskas kuntosalitreeni edellisenä iltana pohjalla ei auttanut asiaa. Valitsin juosta 1200m vetoja 400m kävelyllä ja jo ensimmäisellä vedolla huomasin treenistä tulevan vaikea. Ensimmäinen 1200m veto meni 6.03min aikaan ja toinen veto meni 6.12min jolloin tiesin, että en pysty vetämään 4-5 vetoa kunnolla vaan päätin lopettaa vedot kolmeen. Ajattelin toisen vedon jälkeen viimeisen menevän vieläkin huonommin, mutta viimeinen veto menikin sitten ajallisesti parhaiten 5.35min. Kolme vetoa oli toisaalta vähän verrattuna 1200m matkaan ja alkuperäinen suunnitelma juosta 5-6 vetoa olisi ollut se optimi. Tänään tein sen minkä pystyin ja enempää en olisi jaksanut.

Kaksi intervallitreenia viikkoon on paljon ja intervallitreenistä palautuminen on välillä hidasta. Tänään minulla painoi ainakin eilinen kuntosalitreeni, mutta en tiedä kuinka paljon maanantain intervallitreeni painoi vai painoiko se ollenkaan. Aamulla minun juokseminen ei ole yhtä kevyttä kuin iltapäivällä / illalla juokseminen sekä varsinkin kun intervallitreenin tekee aamulla seitsemän aikaan niin se ovat raskasta. Illat olen varannut kuntosalille menemiseen joten aamulla minun on tehtävä juoksutreeninit kun en ala käymään aamulla kuntosalilla. Toisaalta tykkään käydä aamulla juoksemassa ainakin hallissa, koska siellä ei ole paljoa porukkaa niin voi juosta rauhassa eikä tarvitse ohitella kokoaikaa muita juoksijoita. Aamukuntosalitreeniä voi miettiä kyllä jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä ei taida olla sen aika.

Vaikka aamun juoksu meni miten meni niin illan kuntosalitreeni meni paljon paremmin. Mietin aamulla miten aamun juoksutreeni vaikuttaa illan kuntosalitreeniin, mutta kuntosalille mentäessä en ollut enään miettinyt mitään sellaista vaan aloin tekemään treeniä ihan normaalisti.

Olkapää & hauistreeni

  • Pystypunnerrus käsipainoilla 1x10 20kg, 2x10, 1x6 45kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla istuen 3x10 17,5kg
  • Vipunosto sivulle (jalat yhdessä) 3x12 12,5kg
  • Hauiskääntö maaten alataljassa 3x12 40kg
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 2x10 20kg, 1x10 15kg
  • Yhden käden vipunosto ristitaljassa takaolkapäille kaapelilla maaten 1x30 15kg
  • Hauiskääntö z-tanko (jalat yhdessä) 3x12 37,5kg
  • Pystysoutu tangolla 3x10 50kg

Viime viikon sunnuntaina ajattelin aluksi pitäväni ihan täyden lepopäivän ja niin se näyttikin menevän aina iltaan saakka. En meinaan jaksanut edes lähteä päivällä tekemään normaalia päiväkävelyä minkä vähintään olen sunnuntaisin tehnyt. Tämä saattoi myöskin johtua siitä että aloin tekemään sununtaina aamupäivällä extemporeen paikkojen järjestelyä sekä siivousta. Sinällään tämä ei ollut ihan niin extempore sillä kävin hakemassa perjantaina Laajalahden JYSK:stä uuden kirjahyllyn kun olin matkalla PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. 

Viime viikolla kun julkaistiin Hullut Päivät tarjoukset ja kun huomasin että siellä olisi Apple Watch Ultra tarjouksessa niin aloin miettimään pitäisikö minun ostaa Apple Watch Ultra? En muista mikä versio silloin oli Apple Watchista menossa kun mietin sen ostamista oikeasti kunnolla ja kävin niitä liikkeessäkin katsomassa. Tuon silloisen innostuksen jälkeen en Apple Watchia ole miettinyt hankkivani ja elokuussa 2021 hankin tämän nykyisen Garmin Venu 2:sen. Kuitenkin kun näin Apple Watch Ultra Hullut Päivät tarjouksen niin sen jälkeen asiaa aloin miettimään ja mitä lähemmäksi Hullut Päivät tuli niin sitä enemmän asiaa mietin.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.