300kg ensimmäisen kerran, uusi räkkiveto ennätys 300kg

03.05.2022 - 22:53

Kirjoitin tuossa pari päivää sitten kuin viikko sitten olin saanut tehtyä uuden räkkiveto ennätyksen 295kg, mutta nyt kirjoitan jälleen räkkivedosta kun sain vedettyä 300kg räkistä. Näin ollen räkkiveto ennätykseni on nyt 300kg. Tälläkin kertaa en suunnitellut treeniä niinkään etukäteen mutta tällä kertaa olin suunnitellut räkkivedon kun viimeksi 295kg päivänä en. Kaikki tuntui menevän vain hyvin ja kun pääsin isoihin painoihin niin silloin minun oli päätettävä mitä teen. Aloitin 120kg:sta minkä jälkeen tein 170kg:lla mistä siirryinkin 220kg. Tuon 220kg aloin jo miettimään tarkemmin nousuja sillä olen monesti mennyt ilman suunnitelmaa jolloin olen tehnyt nousuja liikaa kuluttaen voimia turhaan.

Päädyin 220kg jälkeen tekemään 260kg painoilla vaikka aluksi mietin 270kg painoja. Vielä tuossa vaiheessa en miettinyt 300kg enkä sen suuremmin mihin painoihin menen. Ajattelin aluksi 260kg jälkeen 280kg nostamista mistä voisin sitten mennä mahdollisesti 300kg. Mietin myöskin 270kg tekemistä mistä olisin mennyt 300kg. Menin kuitenkin ensiksi 260kg painoilla millä sain helpon noston. Tuon jälkeen sitten mietin menenkö 280kg kautta 300kg vai suoraan 300kg? Menin 260kg jälkeen suoraan 300kg.

Kun laitoin tankoon 300kg niin minua alkoi jälleen kerran jännittämään ja yritin olla katsomatta tankoa sekä miettimättä sen suuremmin mitään. Tiesin kuitenkin, että olin noin viikko ennen saanut tehtyä 295kg noston mutta tuo ei ollut mikään kovin helppo nosto. Olinkin todella epävarma sillä olen nyt muutamia kertoja laittanut 300kg tankoon mutta se ei ole liikkunut mihinkään. Tällä kertaa tein kaikki nostot apinaotteella myöskin 300kg noston kun yleensä olen käyttänyt apinaotetta niin suurissa painoissa en ole aina sitä enää käyttänyt vaan vaihtanut normaaliin otteeseen.

Tällä kertaa 300kg nousi mikä on samalla uusi räkkiveto ennätys ja samalla ensimmäinen kerta kun nostan missään liikkeessä 300kg ilman apuja. Myöskin 300kg nousi suhteellisen helpon oloisesti ja mielestäni paljon helpommin kuin viikko sitten 295kg.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan