235kg uusi maastaveto kymmenen toiston sarjaennätys

02.09.2023 - 11:17

Suunnitelmat muuttuivat tällä viikolla nopeasti ja vielä moneen kertaan. Minun oli tarkoitus käydä perjantaina normaaliin tapaan tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Täytyy kyllä sanoa että myöskin se mitä tein ja mitä olisin tehnyt olisi ollut ihan erilainen jos PTVGYM:lle olisin perjantaina mennyt. Olisin varmaankin tehnyt aikalailla sellaisen "normaalin" maastaveto treenin mitä PTVGYM:llä olen nyt tehnyt.

Toisaalta tein maanantaina lohko maastavedossa uuden ennätyksen 310kg joten olisin kyllä eräällä tapaa ottanut tuon huomioon. Viime viikolla maanantaina PTVGYM:llä tein maastavedossa 280kg kaksi toistoa ensimmäistä kertaa ikinä ja kun perjantaina kävin Vantaan Loaded:lla tekemässä vastaavaa treeniä niin 260kg kohdilla kroppa alkoi sanoa jo vastaan. Tuolloin perjantaina viikon toisessa maastaveto & selkätreenissä jo 260kg alkoi olemaan liikaa.

Suunnitelmat alkoivat muuttua nopeasti torstai-iltana kun olin saamassa penkki & olkapäätreeniä valmiiksi. Tuolloin aloin miettimään pitäisikö käydä lähisalilla jo huomenna kun jäsenyyteni aktivoituu kuukauden jäädytyksen jälkeen? Olin suunnitellut palaavani sinne vasta tulevana maanantaina mutta torstai-iltana aloin ajattelemaan että voisinkin käydä siellä jo perjantaina. 

Tässä kun on nyt muutenkin tullut käytyä PTVGYM:llä kolmisen viikkoa niin ajattelin että voisi olla ihan ok vaihtelua.Matkalla kotiin tulin siihen lopputulokseen että menen nyt perjantaina vain sinne lähisalille niin näkee mahdollisesti pitkästä aikaa tuttuja ja saa treeniin vähän erilaisuutta mitä PTVGYM:llä. Kotio päästyä laitoinkin sitten muutaman viestin ja tein viimeiset päätökset.

Perjantaina salille päästyäni en oikein tiennyt mitä odottaa. Olin vain kuulult että salilla olisi ruuhkaista mitä nyt ei ollut enkä myöskään tiennyt itse millaisen treenin tulen tekemään. Tiesin kyllä että teen maastavetoa ja selkätreeniä mutta millaisilla painoilla ja toistomäärillä niin sitä en. Olin kyllä suunnitellut että kun palaan lähisaleille treenaamaan niin siellä en vetäisi ihan niin kovaa vaan jättäisin kunnon treenit PTVGYM:lle. Tämä nyt jälkikäteen on helppo sanoa että ainakaan nyt ekalla kerralla tämä ei toteutunut.

Aloin tekemään maastavetoa ja tein siinä lämmittelyjä ja sarjoja ihan normaalisti. Jossain kohtaan sain sitten päähän piston että voisin tehdä 235kg kymmenen toistoa. Kesäloman alkuun tein uudeksi kymmenenton sarjaennätyksen 230kg painoilla. Tuo oli jo aikoinaan raskas mutta kyllä sen nyt ihan hyvin sain. Tuon jälkeen en tehnyt enkä hakenut noin pitkiä sarjoja mutta isommilla painoilla painoilla tuli tehtyä hieman pidempiä viiden - seitsemän toiston sarjoja.

Lopulta kun aloin tekemään tuota 235kg kymmenen toiston sarjaa niin täytyy kyllä sanoa että jo hyvin varhaisessa vaiheessa alkoi painamaan enemmän kuin silloin kun tein 230kg painoilla. En sitten tiedä olinko vain suhteessa väsyneempi nyt kuin silloin vai oliko ero tuo 5kg? No jokatapuksessa kun pääsin siihen johonkin kutosen kohdille niin tuntui sille että oliko tämä nyt tässä? 

Tiesin sen jo 230kg tehdystä kymmenestä toistosta että mitä pidempään pystyy tekemään toistoja toistojen perään ilman taukoa niin sen parempi. Kuitenkin kuudennesta toistosta eteenpäin jouduin ottamaan taukoja toistojen väliin ja toisto toistolta tekeminen tuntui raskaammalle. Lopun parit viimeiset toistot oli kyllä sellaista taistelua että huh huh mutta sain kun sainkin sen kymmenen toistoa. Tämän jälkeen olin ihan tööt ja olisin voinut myös lähteä suoraan pois mutta päätin tehdä vielä kevyet ylä- ja alataljat.

Mitä muuten tulee perjantain paluusta ketjusalille niin heti huomasi asioita mitä ei tapahtunut hirveästi kesälomalla Vammalassa saati kolmen viikon aikana PTVGYM:llä. Ensinnäkin helpoin oli huomata että kaikki teki ihan jumalattomilla painoilla jalkaprässiä  ja kyykkyä. Siis ihan liian suurilla painoilla taitoonsa nähden lyhyitä 1/4 tai 1/3 osaa liikeradasta nytkytyksiä. Nämä ovat kaksi asiaa on helpoiten kuvastavia asioita mitä ketjusaleilla näkee joka päivä verrattuna yksityisiin saleihin. 

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?