Wasp Network (2019) - Netflixin hieman parempaa tuotantoa

22.07.2020 - 13:15

Jossain vaiheessa kesäkuun loppua käydessäni katsomassa mitä uutta lukemista AVForums:lla olisi niin huomasin Netflixin Wasp Network arvion. AVForums antoi elokuvalle 7 arvion minkä johdosta päättelin ettei elokuva ole ihan niin huono kuin mitä Netflixin nykyinen tuotanto on. Kun Netflix alkoi aikoinaan tuottaa omaa tuotantoaan niin silloin laatu oli yleensä ihan katseltavaa mutta nykyisin se ei ole edes sitä. Tietenkin välillä mutta nykyään vain todella harvoin Netflix onnistuu tuottamaan jotain hyvääkin ja omasta mielestäni Wasp Network kuuluu näihin vaikka elokuvalla on ongelmansa.

Itse huomasin Wasp Network elokuvan ensimmäistä kertaa tosiaan AVForumsin arviosta minkä jälkeen huomasin elokuvassa näyttelevän Penélope Cruz sekä Ana de Armas. Tämä oli itselleni sitten varmuus nähdä elokuva sillä olen ollut Penélope Cruz:n fani jo 2000 luvun alusta asti ja Ana de Armas on ollut minulle uudempi tuttavuus minkä elokuvat on vain nähtävä. Näin ollen en en tiennyt mihin Wasp Network elokuva oikeasti perustuu sillä en lukenut AVForumsin arviota ihan niin tarkkaan.

Wasp Network (2019) - Netflixin hieman parempaa tuotantoa

Kuitenkin nyt tänä aamuna päädyin katsomaan Wasp Network netflixistä ja yllätyin ettei elokuvav ollut ihan niin huono kuin Netflixin tuottamat tuotannot ovat olleet. Wasp Network ei ole mikään klassikko ja siinä on puutteensa, mutta se myöskin toimii siinä mielessä, että se avaa Kuuban tilannetta -90 luvulla. Wasp Network elokuvassa on huomattavissa sellaista samaa ongelmaa kuin muissakin Netflixin tuotannoissa ja tietyissä elokuvissa, että ajassa hypitään edestakaisin ja välillä ei ole mitään tietoa kuinka paljon aika on kulunut. Ruutuun saattaa tulla neljä vuotta sitten ja niiden kohtauksien jälkeen ruutuun ilmestyy nykyhetki, mutta ainakaan minulla ei ollut mitään tietoja milloin tuo nykyhetki oli? Myöskin elokuvan kulussa on välillä todella vaikea hahmottaa kuinka paljon aikaa on kulunut esimerkiksi kuinka paljon eri asioiden välillä aikaa mennyt?

Wasp Network on kohtalainen elokuva minkä katsoo mielellään mutta mikä ei jää niinkään mieleen. Jos Kuuban sijoittuva agentti, vakooja & poliittiset vangit aiheinen elokuva kiinnostaa niin tämä on kyllä sinulle. Myöskin Netflixin 4K kuvanlaatu oli hyvä ja varsinkin Kuubaan sijoittuvat kohtaukset olivat värimaailmaltaan juuri sen väriä kun olen ajatellut Kuuban olevan. Myöskin lentokone kohtaukset meren päällä ovat tarkkoja sekä meri näyttää selvälle. Ääniraita on selkeä mutta ei mitenkään kovin ihmeellinen sillä elokuva ei kuitenkaan sisällä mitään ihmeellisiä action-kohtauksia.

Siis miksi Netflix pilasi nyt käyttökokemuksen? Ongelma on nyt Netflix-tilin jakaminen mikä itsellä koitui nyt sellaiseksi käyttökokemuksen tuskailuksi että eihän tämän pitäisi oikeasti liittyä siihen. Katsoin eilen illalla Netflixiä ihan normaalisti olohuoneesta Apple TV:llä kunnes päätin siirtyä makuuhuoneeseen ja jatkaa sieltä katselua. No mitä sitten tapahtuikaan kun avasin Netflixin LG:n television äppsistä? En voinut katsoa Netflixiä.

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen