Vuoden ensimmäinen ja yhteensä neljäs treeni Vantaan "Loaded:lla" enkä vieläkään saa tekemisen meininkiä

20.01.2023 - 11:10

Keskiviikko iltana tuli käytyä Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun keli sattui oleva sopiva sinne päin ajamiseen sekä halusin käydä siellä pitkästä aikaa. Viime kerta kun kävin Vantaan Loaded:lla oli avoimet ovet päivä ja kun katsoin omaa blogi kirjoitusta LOADED Experience Vantaa avoimet ovet niin tuo päivä oli 18.11. Siitä oli siis vierähtänyt näköjään tasan tarkkaan pari kuukautta sillä keskiviikko oli 18.1. Aika sattumaa että kävin edellisen kerran 18.11 ja nyt kun kävin niin oli 18.1. Ei niin kuin mitenkään suunniteltua enkä tajunnut asiaa kuin vasta nyt kirjoittaessa.

Tällä kertaa Vantaan Loaded:lle osui jalkatreeni ja vähän se takia halusin sinne mennä keskiviikko iltana kun en halunnut sitten sen enempää treenipäiviä sekoittaa keskenään vaikka lopulta ne nyt sitten sekottuivatkin heti torstaista alkaen. Vantaan Loaded:lla olin kerran tehnyt selkätreenin, kerran rintatreenin sekä viimeisin ennen keskiviikkoista niin rinta- & selkätreeni. Näin ollen tämä oli nyt ensimmäinen jalkatreeni Vantaan Loaded:lla vaikka Tampereen Loaded:lla niitä olen tehnyt vaikka kuin paljon.

Keskiviikkona Vantaan Loaded:lla oli nyt toiseksi eniten treenaajia sitten avoimien ovien. Odotin itse että salilla ei olisi ollut niin paljon väkeä kuin siellä oli. Väkeä ei ollut kuitenkaan ihan liikaa niin kuin lähisaleilla missä normaalisti käyn. Kuitenkin huomasin myös sen että mitä pidemmälle kello meni niin sitä hiljaisemmaksi sali muuttui. Aikalailla ennen kuin sain kyykyn tehtyä niin sali oli jo aika tyhjä. Sanoisin että ainakin 20:sta mennessä sali oli tyhjentynyt lähes kokonaan. Sitä en nyt muista mihin aikaan olimme salilla mutta olisiko kello ollut 19.30 kun pääsin aloittamaan salin puolella lämmittelyt?

Ensimmäisenä asiana huomasin kun olin saanut tehtyä lämmittelyn jalkaprässissä että kyykkääminen tuotti aluksi ongelmia. En ollut sinuiksi kyykky paikan kanssa. En niin räkin kuin alustankaan. Räkki taitaa olla sama Vantaalla mikä on Tampereella mutta kun en ole nyt Tampereellakaan kyykännyt aikoihin niin se otti hieman aikaa totutella räkkiin. Kolistelin heti ensimmäisessä lämmittely sarjassa turvakäysiä tai oikeastaan niiden pidikkeitä. Ongelma oli aluksi siinä että kyykkäsin liian lähellä räkkiä enkä mennyt räkin keskelle tekemään kun olen nyt viime aikoina tottunut tekemään aika lähellä räkkiä jolloin ei tarvitse peruuttaa tangon kanssa niin paljoa.

Myöskin kyykky alustan kanssa oli ongelmia sillä se tuntui hieman "liukkaalta" kyykky kenkien kanssa. Olin ihan ensimmäisessä Vantaan Loaded treenissä tehnyt maastavetoa kyseisellä alustalla mutta silloin tein tosiaan maastavetoa ja käytin eri kenkiä. Nyt vuorossa oli kyykky kenkien käyttäminen ja tuntui sille että alusta oli "liukas". Tampereen Loaded:lla on ihan erilainen alusta kyykky räkin alla kuin Vantaalla niin tämä vain entisestään vaikeutti tuntuman saantia kyykkyyn. Tampereen Loaded:in ja PTVGYM kyykky alustat ovat aikalailla samankaltaisia mutta verrattuna Vantaan Loaded:ille niin eroa oli todella paljon.

Toinen asia minkä huomasin ja asia minkä olen huomannut jo ensimmäisestä Vantaan Loaded treenistä asti on ollut se että en saa normaalia treeniä meninkiä päälle. En tiedä mikä se syy on mutta nytkään kun kyykkäsin ja vaikka pääsinkin kyykyssä 180kg painoihin plus ketjut niin tekemisen meininki ja tunne puuttui. Tämä on suuri miinus kun on salilla mutta se tekemisen meininki puuttuu. Tuota fiilistä ja meininkiä en ole siis nyt saanut neljään kertaan kun olen Vantaan Loaded:lla käynyt. Tampereen Loaded:lla sekä PTVGYM:llä puhkun intoa ja tekemisen meininkiä välillä jopa liikaa vaikka sali olisinkin tyhjempi ja jopa lähisaleilla saan yleisesti tekemisen meiningin päälle vaikka puhelimen rämplääjät eivät asiaa edes auta. En sitten tiedä onko ongelma että Vantaan Loaded on Vantaalla mistä en kaupunkina pidä vai onko se sali tai kenties kanssa treenaajat? Syytä en tiedä ja oikeasti aloin asiaa kyllä myös miettimään mutta olen kyllä niin fiilis pohjalla treenaaja että väkisin Vantaan Loaded:ia en paremmaksi treeni paikaksi saa.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.