Vatsanympärysmitta ja paino kulkevat samassa suhteessa toisiinsa nähden

05.12.2019 - 09:10

Pari vuotta sitten kun pidin dieettiä katsoin aktiivisesti aamupainon sekä vatsan ympärysmitan maanantaisin sekä torstaisin. Tuolloin huomasin, että vatsanympärysmitta sekä paino liikkuivat käsikädessä. Kun paino oli laskenut yhden kilon niin vatsan ympärysmittaus oli laskenut noin sentin. Ajattelin tämän asian liittyneen juuri sen hetkiseen painoon ja ruumiin rakenteeseen, mutta kyllä ne edelleenkin pitävät paikkaansa. Näin ollen keskikehossa ei ole tapahtunut sen perusteella sen ihmeellisempiä muutoksia puoleen tai toiseen vaikka muutoin kropassa olisikin eroja näiden parin - kolmen vuoden takaisen dieetin välillä.

En sitten tiedä pitäisikö minun kehittää enemmän keskikroppaa? Enemmän coretreeniä ja vatsalihaksien tekemistä? Ainoa ongelma on siinä, että minun pitäisi lähteä aikalailla nollista sillä aina kun olen tehnyt viimeaikoina vatsalihaksia niin ne ovat alkaneet kramppaamaan hyvinkin nopeasti. Tein sitten vatsoja laitteella tai ihan vatsapenkissä niin tulos on sama. Yhtäkkiä vain alkaa kramppaamaan ja silloin tietää tehneensä liikaa ja huvittavintahan on se, että tämä tapahtuu hyvinkin nopeasti.

Sitä miksi näin tapahtuu niin en osaa sanoa sillä olen aikoinaan tehnyt todella pitkiäkin coretreenejä / vatsatreenejä ja suhteellisen paljonkin. Onko syy vain se, että viimeaikoina en ole tehnyt niitä enää niin paljon vai osaanko vain nykyään tehdä vatsaliikkeet vatsalihaksilla? Kun huomaa päivittäin kuinka paljon paremmin osaan tehdä normaaleja liikkeitä niin sama on tietenkin vatsojenkin kanssa. Aikoinaan tein varmaan vatsat ei niin vatsalihaksilla vain myös muilla osin kun nykyään teen samat liikkeet enemmän vatsalihaksilla? En tiedä syystä, mutta minun on kyllä tarkoitus aloittaa tehdä coretreeniä hieman useammin jälleen kerran.

Viimeaikoina aamupainoni on ollut siinä 114.5kg - 115.5kg luokkaa parhaimmillaan ja vastaavasti vatsan ympärysmitta on ollut 105cm. Kun paino oli siinä 116kg tietämillä niin vatsan ympärysmitta oli siinä 106cm luokkaan ja kun aloitin dieetin niin paino oli siinä 119kg luokkaan ja vatsan ympärysmitta siinä 109cm luokkaa. Tämä vain kertoo sen asian, että minulla yksi kilo merkitsee yhtä senttiä vatsan ympärysmitassa. Tämän hetkisen kehonkoostumuksen mukaan 110kg painolla olisin siinä 100cm vatsan ympärysmitassa ja alle 110kg paino merkitsisi alle 100cm vatsan ympärysmittaa.

Yritin alkaa muistelemaan miten mitat olivat noin kolme ja puolivuotta sitten kun pääsin 95.5kg painoon parhaimmin dieettini aikana ikinä. Minulla oli tulokset ylhäällä puhelimessa mutta nyt niitä en enää löytänyt. Voi olla, että voisin saada ne vanhasta puhelimesta kaivettua mutta toisaalta onko sillä mitään merkitystä? Voisin kuvitella, että vyötärön ympäryysmitta samoissa lukemissa kuin nyt mutta paino oli vain eri. Näin ollen 100cm vyötärön ympäryysmitta tarkoitti silloin 100kg omaa painoa sillä kun pääsin 95.5kg painoon niin nykyisen suhteen mukaan vatsan ympäryysmitta olisi pitänyt 90cm. Tuskin nyt ihan näin alas olisin päässyt? Tämän pitäisi näkyä siinä, että minullahan pitäisi olla kaapissa ihan jumalattoman pieniä vaatteita mutta näin ei ole. Tällä hetkellä 100cm vyötärön mitta tarkoittaa noin 100kg painoa kuin kolme ja puolivuotta sitten se tarkoitti 100kg painoa tai ainakin näin luulen. Tuosta kolmesta ja puolesta vuodesta oma kropan koostumus ja varsinkin treenien painot ovat nousseet merkittävästi eli kai sitä lihasta on sitten kehittynyt?

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.