Syön päivän aikana vähemmän käydessäni aamulla aamulenkillä kuin kuntosalilla

16.11.2016 - 12:06

Väsymisen merkkejä taitaa olla ilmassa ensimmäistä kertaa tämän dieetin aikana tai sitten vain yritän hieman liikaa. Huomasin tämän tiistai-iltana kuntosalilla aloittaessani olkapäätreenin pystypunnerruksella käsipainoilla. Normaaliin tapaan otin sitten lämmittelyn jälkeen 45kg käsipainot suorilta. Tällä kertaa en ottanut aluksi edes 40kg käsipainoja vaan suoraan 45kg käsipainot joilla oletin saavani kolme kymmenen toiston sarjaa. Tämähän nyt feilas komeesti ja sain yhden kadeksan toiston sarjan minkä jälkeen otin ne 40kg käsipainot saadakseni kymmenen toiston sarjoja. En edes aina "normaalisti" jaksa 45kg käsipainoilla kolmea kymmenen toiston sarjaa, mutta oletin näin dieetillä olleessa tämän olevan mahdollista ja normaalia. Näin ei ollut ja joko väsyin tuosta enemmän tai olin jo muutenkin väsynyt sillä lopuissa liikkeissä huomasin väsymystä. Toisaalta heti pystypunneruksen jälkeen heti perään aloin tekemään pyramiidisarjoja sekä tiputussarjoja istuen vipunoistoissa sivuille. Tällä kertaa tähän tekemiseen osasin ottaa jo aluksi pienempää painoa toisin kuin viimeksi jolloin minulla oli ihan liian suuret painot kun tälläkin kertaa 5kg, 7,5kg ja 10kg painoilla oli jo tekemistä.

Tällä viikolla ei ole menossa tuplatreeniviikkoa kuntosalilta, mutta yleisesti on menossa "tuplatreenejä" kun olen käynyt aamuisin juoksemassa seitsemän kilometriä. Sinällään hieman ihmeellistä jos vertaan tuplatreenipäiviä juoksun & kuntosalin tai kahden kuntosalitreenin välillä on se, että syön vähemmän kun käyn juoksemassa aamulla. Syön siis niinä viikkoina yleisestikkin enemmän kun käyn aamulla kuntosalilla. Tähän asiaan vaikuttaa se, että syön ensimmäisen aamupalan ennen aamun kuntosalitreeniä. Vastaavasti ennen aamulenkkiä en syö käytännössä mitään. Yhdessä vaiheessa söin banaanin, mutta esimerkiksi tällä viikolla en ole syönyt mitään ennen aamulenkkiä. Olen vain juonut expressoa ennen aamulenkille lähtöä samoin kun olen tehnyt ennen aamun kuntosalitreeniä.

Menen suhteessa aikaisemmin aamulenkille kuin mitä menen aamulla kuntosalille. Tämä asia vaikuttaa myöskin siihen, että aamulla minulla on vähemmän aikaa kun menen juoksemaan kuin kuntosalille. Aamuisin minulla on siis jopa ylimääräistä aikaa kun olen valmistautumassa aamulla kuntosalille toisin kuin aamulle lenkille lähtiessäni ylimääräistä aikaa ei ole. Näin se on ollut aina ja olen pidättäytynyt tässä tyylissä. Olen lukenut kirjoituksia monesti siitä, että kannattaako syödä ennen aamutreeniä? Itse olen vain huomannut sen asian, että ennen aamulenkkiä ei välttämättä tarvitse syödä mitään toisin kuin ennen aamun kuntosalitreeniä. Jaksan juosta ihan hyvin vaikka aamulla olisikin nälän tunne sillä tuo nälän tunne lähtee aamulenkin aikana pois. Aamun kuntosalitreeni on taas ihan toinen juttu ihan jaksamisen kannalta. Itse en ainakaan jaksa treenata mitään normaalia kuntosalitreeniä tyhjällä vatsalla. Voimaharjoittelu tarvii mielestäni vain "hyvän" aterian alle, että jaksaa treenata.

Sinällään itse ainakin ihmettelen sitä asiaa, että kun teen aamulla enemmän kuluttavan treenin niin syön päivän aikana vähemmän. Tietenkin painoharjoittelu ja aerobinen harjoittelu on erilaista ja niistä palautuminenkin on erilaista. Sinällään treenin jälkeiset ateriat ovat samoja tekiessäni sitten aamulenkin tai aamulla kuntosalitreenin. Olen myös jättänyt ensimmäisen aamupalan lisäksi lisäravinteiden ottamisen pois niinä aamuina jolloin olen mennyt aamulenkille. Vaikka ateriat ovat muutoin samat niin lisäravinteista saadut proteiinit ja hiilarit ovat pois laskuista jolloin päivän aikana saatu yhteismäärä näiden osalta on pienempi. Tänä aamunakin suunnittelin tekeväni palautusjuoman, mutta en sitä sitten aamulla enään muistanut edes tehdä.

Kulutus on siis suurempi niinä päivinä ja viikkoina kun käyn aamulla aamulenkillä kuin että menisin aamulla kuntosalille. Varmaan pidemmällä aikavälillä huomasin vaikutuksia tämän asian suhteen, mutta tällä hetkellä nämä viikot ovat menneet sekaisin. Välillä olen käynyt aamuisin aamulenkillä ja välillä olen käynyt kuntosalilla. En osaa sanoa miksi olen nyt "vielä" kesää kohden käynyt aamuisin kuntosalilla kun yleensä se on ollut vain enemmän talven juttu. Kuitenkin aamulenkki plus illalla kuntosalille on virkistävämpi ja vaihtelevampi yhdistelmä kuin kaksi kertaa päivässä kuntosalilla olo. Olen kyllä nyt hieman pelännyt dieetin aikana tuota juoksemista ihan sen takia ettei se vetäisi minua ihan piippuun. Tämän takia olen välillä jopa välttänyt lenkille menoa, mutta ainakin tällä viikolla olen vain käynyt ahkerasti aamulenkeillä. Toivottavasti tämä ei nyt kostaudu pidemmän päälle ja minun pitääkin katsoa hieman etten innostu juoksemaan itseäni ihan piippuun.

Tiistai-iltana olkapäätreeniä

Illan olkapäätreenissä oikeastaan oli vain väsymystä mikä alkoi jo ensimmäisestä liikkeestä. Pystypunnerruksen tekeminen oli jo raskasta ja tämän jälkeen trendi vain jatkui vaikka otinkin hieman pienempää painoa heti käyttöön kun huomasin väsymyksen. Varsinkin muutamat erikoistekniikat olivat ihan surmaa ja väsymys iski todella nopeasti, mutta erikoistekniikoiden tarkoitus onkin tämä. Pystypunnerrus meni ihan normaaleilla sarjoilla minkä jälkeen tein osan liikkeistä erikoistekniikoilla ja osan normaaleilla sarjoilla. Erikoistekniikoita käytin tällä kertaa vipunostoissa sivuille sekä vipunostoissa takaolkapäille. Yleisesti lopuissa liikkeissä käytin normaaleita sarjoja kymmenen toiston sarjoilla ja kontrolloiduilla toistoilla.

Vipunostoja sivulle tein istuen missä aloitin pyramiidisarjalla. 5kg, 7,5kg sekä 10kg painoilla kymmenen toistoa putkeen alkaen ja päättyen 5kg painoihin. Katsoin tämän yhden pyramiidin olevan jo ihan kamalaa tappoa niin vaihdoin pyramiidin tekemisen sitten tiputussarjoihin joita taisin tehdä kaksi. 10kg, 7,5kg ja 5kg millä jokaisella kymmenen toistoa. Ehkä yksi erikoistekniikoilla ollut sarja olisi riittänyt minkä jälkeen olisi voinut jatkaa ihan normaaleilla sarjoilla ja pienillä painoilla.

Tämän jälkeen jatkoin erikoistekniikoiden käyttöä tekemällä vipunostoja takaolkapäille kahdella eri liikkeellä. Aluksi kymmenen toistoa ihan istuen minkä jälkeen kymmenen toistoa "seisten" siten, että pää oli tuettuna penkissä. Vaikka minulla oli tässäkin liikkeessä pienet painot käytössä niin painot olisivat voineet olla vieläkin pienemmät sillä tämä oli jo aika väsynyttä tuohoa. Väsynyt touhu olkapäiden tekemisessä kun karkaa helposti pois olkapäiltä jolloin tekeminen ei edes mene olkapäille vaan käsille.

Näiden parin erikostekniikoilla tehdyn setin jälkeen siirryin tekemään treenin loput olkapääliikkeet ihan yksittäisinä normaaleina sarjoina. Ajattelin vain yksinkertaistaa tekemistä kun huomasin olevani hieman väsynyt. Ei nyt ole muutoinkaan mikään pakko treenata treenejä supersarjoilla alusta loppuun vaan olen ottanut nyt supersarjat ja erikoistekniikat vain treenin avuksi millä saan erilaisuutta treeniin ja treenaamiseen. Myöskin nyt tulee hyvin selville miten erikoistekniikat toimivat itselleni dieetin aikana kun kerran dieettinikin on ensimmäinen laatuaan.

Olkapäätreeni

  • Pystypunnerrus
  • Vipunostot sivuille istuen
  • Supersarja Vipunostot takaolkapäille istuen + Vipunostot takaolkapäille pää tuettuna penkissä
  • Vipunosto eteen z-tanko tuettuna vinopenkissä
  • Vipunosto eteen 15kg levypaino
  • Takaolkapäälaite

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.