Rinta & olkapää treeni Tampereen Loaded:lla ja vähän käsi treeniä loppuun

05.07.2024 - 17:19

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.

Eilen tiistaina en sitten edes miettinytkään muuta vaihtoehtoa kuin Tampereen Loaded:lle menemistä. Sinne on täältä Vammalasta kuitenkin kätevämpi mennä sekä minulla oli tosiaan vielä 10-kerran kortista kertoja jäljellä. Myöskin Tampereen Loaded:in laite valikoima on suurempi ja parempi kuin Tampereen PTVGYM:in ja kun olin menossa tekemään rinta- & olkapäätreenin niin tiesin mitä Tampereen Loaded:lla olisi tarjolla. Toisaalta en ole vielä tehnyt rinta- tai olkapäätreeniä Tampereen PTVGYM:llä niin en oikein tiedä mitä kaikkea siellä olisi rinta- / olkapäätreeniiin tarjolla?

Menin tälläkin kertaa hieman aikaisemmin Tampereen Loaded:lla treenaamaan niin kuin menin lauantaina Tampereen PTVGYM:lle vaikka nyt oli arki-ilta kun lauantaina oli juhannus. Kuitenkin tiesin jo kokemuksesta että vaikka Tampereen Loaded:lla olisi väkeä niin vapaapainoalue olisi kuitenkin tyhjä. Näin myös oli sillä vaikka Tampereen Loaded:lla oli paljon väkeä kun sinne pääsin niin kaikki treenaajat olivat "lasten alueella" ja vapaapaino alue oli käytännössä tyhjä. Ei siellä tainnut kuin yksi tehdä penkkiä, yksi vinopenkkiä, yksi oli räkissä sekä jotkut tekivät jotain laitteita siellä toisessa päässä.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta minulle Tampereen Loaded:lla kun miesten pukuhuone oli siirtynyt ja salille oli tullut oma suurempi cardio alue. Itselläni menikin hieman aikaa löytää miesten pukuhuone juuri silloin kukaan ei siellä päin liikkunut enkä mennyt tarpeeksi eteenpäin että sen olisin suoraan löytänyt. Suunta oli kyllä kokoajan oikea eikä mihinkään muualle olisi edes päässyt mutta en vain mennyt heti tarpeeksi pitkälle. No ei siinä nyt niin kauaa aikaa mennyt että löysin miesten pukuhuoneen mutta minulla oli vain hetken ajatus menenkö oikeaan paikkaan?

Muuten treeni Tampereen Loaded:lla meni ihan käsikirjoituksen mukaan että aluksi tein penkkiä ja sen jälkeen siirryin "lasten alueelle". Tämä oli nyt toinen kerta ikinä kun tein Tampereen Loaded:lla rinta- & olkapäätreeniä ja tällä kertaa tein hieman eri laitteita kuin viime kerralla. Käytin myös samoja laitteita kuin viime kerralla mutta tällä kerralla kaikki liike järjestykset menivät myös uusiksi. Lähinnä sen takia ettei minulla ollut mitään suunitelmia ja halusin vain tehdä useaa laitetta kun en tuon tapaisilla laittella päse normaalisti treenaamaan.

Myöskin siinä piti tehdä siinä järjestyksessä laitteita kun ne olivat vapaina sillä salilla oli vielä paljon enemmän treenaajia kuin mihin olen Tampereen Loaded:lla tottunut. Yleensä siinä vaiheessa kun tulen vapaapainoalueelta pois niin "lasten alue" on hiljentynyt. Kuitenkin kun menin "normaalia" aikaisemmin kuntosalille eikä siinä penkissäkään mennyt ihan niin kauaa aikaa kuin olisi voinut mennä. No toisaalta oli ihan kiva että salilla oli vielä treenaajia kun tulin laite puolelle treenaamaan niin näki millaista väkeä Tampereen Loaded:lla käy. Myöskin siinä on kyllä paljon mukavampi treenata kun vieressä tai siinä lähellä kuitenkin muutkin treenaavat.

Ei voi oikeasti kuin olla kateellinen Tampereen kuntosali tarjontaan näin espoolaisena kun Espoossa ei ole yhtään kunnon kuntosalia. Puitteet ovat loisto luokkaa niin Tampereen PTVGYM:llä kuin Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi tunnelma ja kanssa treenaajat ovat mukavia. Ei pääkaupunkiseudulla ole samanlaista tunnelmaa tai fiilistä kun menee treenaamaan sillä pääkaupunkiseudulla ei osata edes käyttäytyä. Olen jo tuosta käyttäytymisestä pääpaupunkiseudun kuntosaleilla kirjoitellut yllin kyllin ja aina kun käyn Tampereella treenaamassa niin siellä on vain niin paljon mukavampaa. En sitten tiedä paljonko asiaan vaikuttaa se että nuo treenit ovat vain yksittäisiä käyntejä paremmassa eikä arkea?  

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Lauantaina kävin tekemässä kyykky- & jalkatreenin Tampereen PTVGYM:llä hieman extemporeen ja itselleni poikkeuksellisen aikaisin. Tulin hyvin nopeasti siihen lopputulokseen että en jaksa täällä Vammalassa mennä paikalliselle kuntosalille tekemään jalkatreeniä kun se ei oikein keskiviikkonakaan sujunut. Toisekseen minulla oli vain aikaa niin miksi en sitten lähtenyt Tampereelle treenaamaan? Tällä kertaa myöskin halusin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä vaikka minulla on vielä muutama kerta 10-korttia jäljellä Tampereen Loaded:lle.