Rinta- & ojentajatreeniä sekä GoPro vs Sony Action Cam

16.11.2016 - 12:06

Keskiviikkona oli luvassa ojentaja painotteinen treeni sekä muutama liike rinnalle. Tällä kertaa sarjat tehtiin kymmenellä tai viidellätoisto toistolla kun tiistain tuli käytettyä kuuden toiston sarjoja. Ihan tietoinen valinta siinä mielessä, että tulin tehneeksi viime viikon maanantaina ojentajia kuuden toiston sarjoilla ja mielestäni tuntuman saanti oli huono. Sama asia mitä olen huomannut hauistreenissä. Kuuden toiston sarjoilla tekeminen ei vain sovi itselleni ojentajia tehdessä kuten ei hauista tehdessä. En vain saa tuntumaa treenin aikana lihakseen. Jälkeenpäin kyllä saata huomata, että olen tehnyt jotain mutta pidemmillä sarjoilla ja pienemmillä painoilla tehtynä tuntuman saa jo treenin aikana.

Tällä kertaa rinnalle tehtiin peck-deck seisten sekä rintaprässi. Molemmissa liikkeissä tuli käytettyä viidentoista toiston sarjoja. Tämä oli myöskin ensimmäinen kerta kun tein kyseisellä peck-deck laitteella seisten. Viime viikolla kokeilin muutaman sarjan ihan testinä, että voiko kyseisellä peck-deck laitteella tehdä näin. Huomasin, että tekeminen kyllä onnistuu joten tällä kertaa liikettä tuli oikeasti kokeiltua. 

Pienet painot ja mahdollisimman laaja liikerata ja pieni pito edessä. Tällä tyylillä saa peck-deck liikkeestä paremmin irti. Liian suurilla painoilla tekeminen menee liian helposti käsiin eikä rinta tee töitä. Peck-deckissä mielesäni yksi tärkeimpiä kohtia on juuri viimeinen rutistus keskelle ja tätä ei oikein saa kun painot ovat liian isot. Liian usein näkee peck-deck tyylin olevan enemmän käsillä ja vähemmän rinnalla. Kuten itselläni alkuaikoina ja tämän vuoksi pidinkin peck-deckistä hieman taukoa kun en saanut sitä menemään oikein kunnolla rinnalle. Olen nyt viime vuosina huomannut peck-deckin olevan hyvä liike kun sen tekee oikein.

Toinen rintaliike oli rintaprässi mitä tehtiin hieman kapeammalla otteella kädet pystyasennossa. Toinen tapa tehdä tätä on hieman leveämpi ote ja normaali vastaote. Kyseisessä laitteessa on siis kahden käden sijat joista liikettä voi tehdä. Yleensä teen rintaprässiä tässä laitteessa leveämmällä otteella. Olen myöskin kokeilllut rintaprässiä tehdä seisten ja nytkin olisin saattanut tehdä seisten, mutta peck-deck tuli tehtyä juuri seisten niin tämän takia tuli tehtyä ihan normaalisti.

Ojentajat tuli aloitettua mukavalla supersarjalla dipillä plus kevennetyllä kapealla penkillä eli punnerruksilla smith-laitteessa. Tein tätä supersarjaa noin viisi - kuusi kertaa minkä jälkeen ojentajat tuntuivat olevan todella väsyneet. Oikeastaan tein tätä niin paljon kun melkein vain jaksoin eli ensimmäisellä liikkeellä ojentajat väsyneeksi. Tämä kyllä tuntui treenin lopuissa liikkeissä ja varsinkin ranskalaisessa punnerrussa mikä oli aika raskasta.

Tämän supersarjan jälkeen tuli tehtyä ranskalaista punnerrusta maaten. Aluksi kolme - neljä sarjaa viidentoista sarjoilla minkä jälkeen pari sarjaa erikoisesti. Aluksi sarja kymmenellä toistolla siten, että alasviennit viisi sekuntia ja tämän jälkeen sarjat missä alhaalla pito viisi sekuntia. Omasta mielestäni viiden sekunnin alasvienneillä tekeminen oli raskaampaa kuin viiden sekunnin alaspidoilla.

Treenin kolmas ojentajaliike oli triplasarja ojentajapunnerrusta tanko, naru, tanko vastaote tyylilllä. Olen kyseistä triplasettiä tehnyt aiemmin korotuksien kera, mutta tällä kertaa sarjat tuli tehtyä ihan kymmenen toiston sarjoilla. Kolme ensimmäistä settiä tuli tehtyä tuettuna ja kaksi viimeistä ihan seisaaltaan. 

Treeni päättyi päivän neljänteen ojentajaliikkeeseen mikä oli ojentapunnerrus narulla niskan takaa seisoen missä tuli käytettyä ihan viidentoista toiston sarjoja. Näitä tuli tehtyä joku kolme neljä sarjaa minkä jälkeen pari sarjaa tein vähintään viidentoista toiston sarjoiksi. Toistomäärät eivät tästä kyllä hirveästi enään yli viidentoisa nousseet.

Ojentaja- & rintatreeni

  • Supersarja 5x Dippi + kevennetty kapea penkki
  • Ranskalainen punnerus 
  • Peck-deck seisten 5x 15
  • Triplasetti 5x Ojentajapunnerrus tanko + Ojentajapunnerrus naru + Ojentajapunnerrus tanko vastaote
  • Rintaprässi 5x 15
  • Ojentajapunnerrus niskan takaa naru 5x15

GoPro vs Sony Action Cam

Muutamia vuosia sitten juuri ennen GoPro Hero 4 julkaisua aloin ensimmäistä kertaa miettimään GoPro action kameran ostoa. Sillä hetkellä GoPro kameroita oli kolmea erilaista ja mallina oli GoPro Hero 3. Silloin kyllä mietin ettei oli enään mitään järkeä ostaa GoPro Hero 3:sta kun huhuja GoPro Hero 4 tulemisesta oli. Ei ollut vain tietoa koska Hero 4 tulee, mutta se oli tulossa lyhyen ajan sisällä. Sittemmin oma ajatukseni GoPro kameran hankinnasta lopahti kun aloin tarkemmin miettimään käyttöä ja juuri tällöin mietin käytön kallista suhteessta GoPro Hero 4 hintaan.

Viime kesänä asia nousi taas uudestaan mieleen kun olin alkanut ottamaan video kuvaa kuntosalitreeneistä. IPhonella kuvaaminen kyllä onnistui hyvin ja lopulta ostin hyvin pian puhelimelle kolmijalan. Tämän avulla pystyin kuvaamaan itse ettei tarvinnut säätää puhelinta ihme virityksillä kiinni tai aina pyytää jotain tuttua kuvaamaan. Kun aloin ottamaan enemmän videota treeneistä niin samalla aloin miettimään GoPron ostamista. Oikeastaan kahdesta syystä mitkä oikeastaan ovat käytännössä samat. Ensinnäkin ei tarvitsisi puhelimella kuvata milloin puhelin vapautuisi vain laukkuun sekä voisin kuunnella kokoajan musiikkia treenatessa. Puhelimella kun ei voi kuvata videota ja kuunnella musiikkia samaan aikaan. Välillä on ärsyttänyt se, että on halunnut kuvata videota ja kuunnella musiikkia kun on tehnyt treeniä. Myöskin GoPro olisi pienemmän kokoinen mikä auttaisi kameran sijoittelussa ja olisi muutenkin huomaamattomampi.

En välitä siitä, että joku voi ihmetellä välillä minun konttaamista maassa kun olen asetellut kameraa, mutta tämäkin olisi kätevämpää kun olisi pienempi kamera. Samalla voisin siis kuunnella myöskin musiikkia ja yleisesti puhelimen akkukin kestäisi pidenpään kun ei tarvitsisi kuvata puhelimella. Itsellä kun on käynyt monta kertaa niinkin, että akku on vain mennyt niin vähiin ettei ole voinut joko kuvata lisää tai kuunnella musiikkia.

Kesäloman lopussa kun aloin miettimään GoPro:ta uudemman kerran niin törmäsin myöskin Iphonen kameran linsseihin. Erityisesti aloin miettimään Olloclip linssiä sillä se toi iPhonen kameraan laajakuvan sekä hinta oli mielestäni hyvä. Aloin miettimään sitä, että iPhonen linssillä saisin uutta ulottuvuutta iphonen kameraan jolloin minun ei "tarvisisi" ostaa GoPro kameraa. Yksi syy tähän mietintään oli myöskin hinta mikä oli yksi neljäs osaa GoPro kameran hinnasta.  Ainakin siis kun lopulta ostin Olloclip linsin Saksan Amazoonista noin 60€ hintaan. Verkkokauppa.com tarjosi samaa linssiä mukavaan noin 100€ hintaan minkä katsoin olevan hieman liikaa iPhonen kameran linssistä. Linssin kanssa samaan aikaan Saksan Amazonista ostin uuden paremman kolmijalan Joby GorillaPod tripods.

Olloclip iPhone linssillä sekä Joby GorillaPod tripods kameran jalalla aloin sitten tekemään mahdollisia videoita ja jätin GoPro mietinnän. Olloclip linssi tarjosi juuri sitä mitä olin toivonut. Laajakuvalinssi minkä johdosta puhelinta ei tarvisisi viedä kuvattavasta kohteesta niin kauas. Asia minkä takia olin miettinyt GoPro:ta sillä puhelinta oli välillä huono viedä kauas ilman laajakuvalinssiä. Myöskin edellinen kolmijalka oli hieman huono, mutta huomasin tämän asian vasta paremmin silloin kun olin saanut Joby GorillaPod jalan. Lähinnä ostin Jobyn sen takia, että vanhempi kolmijalka oli menossa hieman rikki, mutta tämä maksoikin vain jotain 10€ - 15€.  Jobyn taittuvat jalat tajosivat paremman kulman sekä paremman kiinnistyksen hieman epätasaisempiin paikkoihin mikä ei onnistunu hyvin vanhammalla kolmijalalla.

Vantaan puolimaratonin jälkeen kun aloitin taas tuplatreenit niin tulin jälleen huomanneeksi yhden alkuperäisen ongelman. Musiikin kuuntelu ja videon kuvaaminen. Aamulla olisin halunnut kuunnella musiikkia kun treenasin, mutta samalla tulin kuvanneeksi suhteellisen paljon. Juuri sen takia kuvasin hieman enemmän sillä aamuisin kuntosalilla oli vähemmän väkeä jolloin oli parempi kuvailla ja säätää rauhassa. Black Fridayn aikoihin minulle palasin jälleen GoPro asia pohtimaan sillä Gigantissa oli GoPro Hero 4 Silver tarjouksessa. Kävin muutenkin tuolloin Gigantissa hakemassa muuta ja samalla siellä vielä silloinkin mietin GoPron ostamista, mutta en lopulta GoPro:ta ottanut mukaani.

Jälleen joulun aikoihin aloin miettimään GoPron hommaamista kun huomasin GoPro Hero Session hinnan laskeneen noin 400€ hinnasta 219€ hintaan. Ajattelin aluksi, että tuolla hinnalla kyseinen kamera voisi olla hyvä ostos. Kameran etu oli kameran pieni koko, mutta puute näytti olevan kameran kuvanlaatu. Mitä tarkemmin asiaa mietin ja Youtube videoita katselin niin kuvanlaatu näytti olevan hieman huono. Samalla videon tallennus muodot näytti olevan hieman puutteelliset niin päädyin lopulta siihen ettei kyseinen kamera ollut minulle hyvä.

En nyt taas muista miten tai miksi viime viikon aikana jälleen eksyin miettimään GoPro:n ostamista. No jostain syystä päädyin jälleen katselemaan GoPron hintoja sekä joitakin vertailu videoita. Sana action cam / action kamera tuo minulle aina mieleen vain GoPro. Ihan sama kun yleisesti kuvankäsittely on photoshop tai siis sanotaan suoraan photosop eikä kuvankäsittely. Tuo kuva on photoshopattu eikä tuo kuva on kuvankäsitelty niin GoPro on melkein kuin action kamera ja action kamera on yhtä kuin Gopro. Tästä syystä en ollut aikaisemmin edes miettinytkään muiden valmistajien vastaavia laitteita kun ajattelin GoPron olevan vain suvereeni.

Taisin jostain Youtube videon kommentista nähdä kirjoituksen missä kehuttiin Sonyn action kameroiden kuvanlaatua. Tästä sitten aloinkin aluksi etsiä Sonyn action kameroiden hintoja sekä tietoa miltä ne näyttävät ja millaisia ne ovat. Yritin katsoa tuotetietojen mukaan GoPro Hero 4 Silver kameraa vastaavan Sonyn mallia ja katsoa hieman hintaa. Lopulta päädyin sitten etsimään Youtubesta Sonyn action kameroiden vertailuvideoita. Tämän jälkeen aloin hieman kartoittamaan minkä Sonyn kameran voisin hankkia minkä jälkeen aloin  katsomaan GoPro vs Sony vertailuvideoita.

Yllätyin kun näin GoPro:n ja Sonyn kameran kuvan samassa kuvassa vierekkäin. Omasta mielestäni Sonyn kuva näytti paremmalta. Näin siis ainakin omaan silmääni. Tämän jälkeen meninkin sitten katsomaan arvosteluja muutamasta Sonyn kamerasta. Arvostelut sanoivatkin sitten kuvanlaadusta hyvää, mutta muutoin kamerat näyttivät häviävän GoPro:lle. Lopulta päädyin Rajala Pro Shopin sivuille ja huomasin siellä yhden Sonyn kameroista olevan tarjouksessa mikä oli yksi niistä mitä olin miettinyt. Tämän jälkeen aloin katsomaan uudestaan vertailu videoita juuri tästä mallista mikä oli Sony AS200V. Kuvanlaadullisesti tykkäsin Sonyn kamerasta, mutta GoPro Hero 4 Silverin lcd-näyttö oli jotain mikä puuttui Sonysta. Olisko lcd-näyttö asia mitä tarvisin? Pitäisikö minun maksaa melkein puolet enemmän jotta saisin GoPron?

Tämä oli viikonloppu kun tutustui näihin kameroihin. Maanantaina sitten pähkäilin tämän asian kanssa. Hakea kamera vai ei? Tätä asiaa pohdin jälleen ja ties kuinka monetta kertaa. Lopulta työpäivän aikana päädyin siihen tulokseen että käyn hakemassa Sonyn kameran tällä viikolla Helsingin Rajala Pro Shopista. Olin kuitenkin menossa viimeistään viikonloppuna keskustaan elokuviin joten ajattelin käydä tällöin hakemassa kameran. Lopulta pääädyinkin hakemaan kameran heti maanantaina treenin jälkeen kun suuntasin suoraan kuntosalilta bussilla keskustaan.

Sony HDR-AS200V

Keskiviikkona halusin kokeilla uutta Sonyn kameraani ensimmäistä kertaa. Olin ladannut iPhoneen kameraan liittyvän äppsin jolla sain yhteyden kameraan wifin avulla. Iphonen äppsillä pystyy hallitsemaan Sonyn kameraa ihan täysin. Äppsin avulla onnistuu niin asetuksien vaihtaminen kuin kuvaaminenkin. Juuri iPhonen äppsillä asetin kameran kuvaamaan oikeaa kohtaa kun kamerassa itsessään ei ole lcd-näyttöä. Puhelimen äpps näyttää pienellä viiveellä kameran kuvan ja äppsin kautta toimii myöskin record-painikkeen painaminen joten kuvauksen aloittaminen ja päättäminen onnistuu puhelimella.

Tämä onkin kätevä sillä kameran voi pitää yhdessä kohtaa ja puhelimme vain hoitaa toiminnot. Tietenkin tämä tyyli tarkoittaa, että puhelin on oltava mukana se siinä pitää olla akkua jotta käyttö onnistuu. Samalla Sonyn kamerassa pitää olla myöskin wifi päällä jotta kommunikointi puhelimen kanssa onnistuu mikä tarkoittaa akun nopeampaa kulutusta. Muutenkin kuin Sonyn akun kesto on arvosteluiden mukaan noin kaksi tuntia ilman wifiä niin wifin ollessa päällä sen pitäisi laskea johonkin tuntiin ja neljään kymmeneen minuuttiin.

Kuvauksien jälkeen puhelimen äppsillä onistuu videoiden sekä kuvien tuonti puhelimeen todella helposti. Ei siis tarvitse mitään johtoja tässäkään kohtaan. Ainoasaan wifi päällä kummassakin laitteessa ja tiedostot siirtyvät. Tietenkin tämä vie edelleen Sonyn akkua mikä voi olla hävissä kuvausten jälkeen joten kamera on kuitenkin laitettava ainakin lataukseen kuvauksien jälkeen. No itselleni tämä ei ole mitään uutta kun olen nyt kuitenkin joutunut melkein päivittäin lataamaan niin iPhonea kuin langattomia Beats By Dr. Dre kuulokkeita.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.