Quest Bar kokemuksia sekä perjantain jalkatreeni

16.11.2016 - 12:06

Tuli tuossa vähän aika sitten ostettua Quest Bar proteiinipatukoita sekä Myprotein protein Pancake Mix pannukakkujauheita ja nyt yritän kirjoittaa Quest Bar kokemuksia ostamistani patukoista. Silloin kun tein tilausta niin Mass.fi:n valikoimista löytyi kuutta eri Quest Bar patukkaa. Nopealla laskemisella Quest barin sivuilta löytyy 36 erilaista makua joten Mass.fi:ssä oli todella suppea valikoima. Ostohetkellä yritin nopeasti lukea erilaisia ja näköisiä arvosteluja sekä kokemuksia erilaisista patukoista jonka pohjalta sitten ostin neljä erilaista patukkaa kuudesta olleesta. Samalla myöskin vertailin joidenkin paikkojen hintoja sekä valikoimaa niin tuntui nopeasti katsottuna siltä ettei monessakaan paikassa ollut mitään huimia valikoima. Näin ainakin 12 patukan laatikoita katselessa, mutta yksittäisissä näytti olevan parempi valikoima, mutta kuka nyt näitä alkaa ostelemaan yksittäin?

Muutama Quest Bar patukka lukemani perusteella sisältää jotakin "kiellettyä" ainesosaa Euroopassa joten tämän takia osaa Quest Barin valikoimasta ei tulla näkemään täälläpäin. Tämä siis kannattaa huomioida myöskin siltä varalta jos Quest Bar patukoita lähtee tilaamaan Euroopan ulkopuolelta, että ne voivat jäädä tulliin ja palautua joko lähettäjälle tai roskiin. Yleisellä tasolla sivustoilla ja blogeissa Quest Bar patukoita vain kehuttiin vai onko siinä vain se, että ihmiset kirjoittavat helpommin arvosteluja ja kommentteja tuotteista jotka saavat positiivisen arvostelun?

Quest Bar kokemukset

Mass.fi:ssä Quest Bar patukat maksavat tällä hetkellä 23,5€ / laatikko eli 12 kpl patukoita. Kun itse tein tilausta patukoiden hinta oli sama paitsi Banana Nut Muffin ja käytin vielä -20% alekupongin niin hintaa patukoille seuraavasti:

  • Quest Bar 12 x 60g Apple Pie 19,92 € (1,66€ per patukka) 
  • Quest Bar 12 x 60g Chocolate Brownie 19,92 € (1,66€ per patukka) 
  • Quest Bar 12 x 60g Banana Nut Muffin 22,32 € (1,86€ per patukka) 
  • Quest Bar 12 x 60g Peanut Butter & Jelly 19,92 € (1,66€ per patukka)

Apple Pie

Ennen tilausta minua mietitytti miten omenapiirakasta voisi saada toimivan proteiinipatukan ja minkä makuinen se todella olisi. Tämä oli ensimmäinen syömäni Quest Bar eli omat Quest Bar kokemukseni alkoivat Apple Pie maulla. Patukka oli hieman sitkea kuten loppujenlopuksi kaikki patukat olivat, mutta patukka ei ollut mitenkään kova. Patukka todellakin maistui sille kuin piti heti alusta alkaen ja olin positiivisesti yllättynyt yleisesti patukasta mikä oli lopulta paras näistä ostamistani Quest Bar patukoista.

[[{"fid":"443","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Quest Bar Apple Pie","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Quest Bar Apple Pie","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Quest Bar Apple Pie","title":"Quest Bar Apple Pie","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Chocolate Brownie

Kun proteiinipatukassa lukee suklaa niin käytännössä tämä tarkoittaa itselleni hyvää proteiinipatukkaa. Olin lukenut ennakkoon kyseisestä Chocolate Brownie patukasta hyviä sekä huonoja arvioita, mutta itse ajattelin ettei suklaa voi pettää. Patukassa maistoin sen mitä patukan kyljessä luki, mutta yleisellä tasolla olin pettynyt tähän patukkaan. Patukka oli näiden neljän patukan selväisti sitkein ja hieman kova minkä ohella patukka oli myöskin kuivin. Söin tämän patukan näistä neljästä viimeisenä ja huomasin heti kyllä selvän eron sitkeyden / kovuuden ja kuivuuden välillä. 

[[{"fid":"442","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Quest Bar Chocolate Brownie","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Quest Bar Chocolate Brownie","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Quest Bar Chocolate Brownie","title":"Quest Bar Chocolate Brownie","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Banana Nut Muffin 

Banana Nut Muffin mausta kanssa luin hieman heikompia arvioita, mutta yleisesti banaani ei ole oikein koskaan pettänyt minua. Fastin proteiinipatuikoissa sekä Mass:n Whey:ssä banaani on ollut hyvä valinta, mutta Quest Bar Banana Nut Muffin patukassa en edes oikein maistanut banaani vaan enemmänkin jauhon? Banana Nut Muffin on mielestäni enemmänkin jonkin jauhon kuin banaanin makuinen tai sitten siellä on hieman banaania, mutta en oikein erota sitä jauhon seasta. Muutoin patukka oli "löysin" eli patukka erosi muista selvästi olemalla vetelämpi eli pehmeä. Yleisesti patukka on kyllä syötävää ja makuunkin kyllä tottuu, mutta en osaa sanoa onko Banana Nut Muf vai Chocolate Brownie heikompi.

[[{"fid":"440","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Quest Bar Banana Nut Muffin","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Quest Bar Banana Nut Muffin","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Quest Bar Banana Nut Muffin","title":"Quest Bar Banana Nut Muffin","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Peanut Butter & Jelly

Peanut Butter & Jelly patukka yllätti minut täysin vaikka ensimmäiset palat tuntuivatkin hieman ihmeellisen makuiselta. Olin lukenut, että patukka olisi sitkeää ja kovaa, mutta omasta mielestäni ainoa "kova" patukka oli Chocolate Brownie. Muutenkin oli hieman yllättävä nähdä miten omat perus suosikki maut eli banaani ja suklaa hävisivät kirkkaasi normaalia erilaisemmille mauille.

[[{"fid":"441","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Quest Bar Peanut Butter Jelly","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Quest Bar Peanut Butter Jelly","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Quest Bar Peanut Butter Jelly","title":"Quest Bar Peanut Butter Jelly","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Quest Bar yhteenveto

Quest Bar patukat täyttivät ne odotukset mitä ehdin niistä hieman lukea. Mielestäni kaikki patukat olivat enemmän tai vähemmän makeita ja ennen kaikkea patukat erosivat toisistaan. Quest Bar patukat olivat mielestäni ihan sopivan sitkeitä sillä lähes kaikki patukat mitä olen maistellut ovat olleet sitkeitä paitsi syömäni Fastin proteiinipatukat. Quest Bareista myös huomasi sen, että uudet maut itselleni yllätti ja puolestaan vanhat tutut maut epäonnistuivat. Tästä onkin sitten hyvä jatkaa testaamista eli tarkoitus olisi kokeilla seuraavaksi mikrottamista jolloin patukasta tulee hieman pehmeämpi ja katsoa tuleeko niistä niin hyviä kun muutamat kirjoitukset antavat odottaa. Myöskin jotain Quest Bar reseptejä on tullut vastaan, mutta saa nyt nähdä jaksanko sellaisia alkaa kokeilemaan.

Periaatteessa en nyt osaa laittaa patukoita ihan sellaiseen järjestykseen vaan pelkästään sanoa, että patukoista Apple Pie ja Peanut Butter & Jelly olivat hyviä. Näiden jälkeen kummatkin Chocolate Brownie ja Banana Nut Muffin olivat pienoisia pettymyksiä enkä oikein osaa laittaa näitäkään järjestykseen. Chocolate Brownie patukassa maku oli mitä sen piti, mutta patukka oli sitkein ja samalla hieman kova sekä kuivempi. Banana Nut Muffin oli patukoista pehmein ja sillain mukanava, mutta maku ei ollut sitä mitä paperissa luki vaan enemmänkin jotain jauhoa. Tästä on sitten vaikea päättää mikä kriteeri laittaisi toisen patukan toista korkeammalle.

Perjantaille "vain" jalkatreeni kuntosalilla

Eilen aamupäivällä vielä ajattelin meneväni tänä aamuna aamulenkille, mutta suunnitelmat muuttuivat viimeistään eilen ilalla kuntosalilla. Käytännössä maanantaista asti olen hieman kropassa huomannut pieniä merkkejä siitä, että lepo voisi olla paikallaan. Onhan tässä tullutkin jo paukutettua raskaita treenejä isoilla raudoilla kuntosalilla ja siihen päälle aamulenkit sekä viikonloppuisin spinningit. Ajattelin jättää siis tämän aamun aamulenkin väliin ihan sen takia, että nyt voisi olla hyvä hetki pitää hieman rauhallisempaa tahtia treeneistä. AInakin siis nyt viikonlopun ajan eli pitää molemmat päivät välipäivinä ja sitten maanantaina taas jatkaa aamulenkki plus kuntosali. Yksi pienempi asia oli myöskin mikä vaikutti aamun päätöksiin oli eilinen timanttiliiga Rooma vaikka tämä oli nyt se minimaalinen asia. TImanttiliigan takia menin nukkumaan hieman myöhemmin, mutta en nyt sentään ihan niin myöhään kun pääsin nukkumaan 23 aikoihin.

Tänään piti mennä nyt ensimmäistä kertaa hieman aikaisemmin kuntosalille kun tänä vuonna perjantain kesäajaksi on laitettu vain kello 20.00. Aikaisemmin kesäajat ovat olleet 21.00 asti, mutta nyt kuntosali menee kiinni "jo" kello 20.00 mikä on huono asia. Ei tuo nyt sinällään vaikuta hirveästi mihinkään, mutta kun on tottunut menemään hieman myöhemmin kuntosalille niin aikatauluja pitää katsoa hieman. Lähinnä syönnin takia kun olen tottunut syömään vielä jotain pientä siinä kello 16 - 17 välillä niin nyt perjantain syönnit pitää olla syötynä kello 16 mennessä kun kuntosalille pitää lähteä 18 aikoihin. En halua jättää aikataulua liian tiukaksi niin vajaa kaksi tuntia on sopiva aika varata aikaa treeniin sekä saunaan. Sitä kun ei nyt koskaan tiedä kauanko treenissä menee ja sitten vielä sauna ja suihku siihen vielä päälle. Varsinkin kun nykyään olen hieman pidentänyt treenejä niin aikaa kannattaa varata hieman enemmän. Tällöin myöskin kun varaan koko "prosessiin" enemmän niin tällöin ei tarvitse edes katsoa kelloakaan missään vaiheessa.

Vaikka tuo kiinni meno perjantaisin kello 20.00 on ihan perseestä niin ei sille nyt mitään voi eikä tuo nyt sinällään häiritse ja haittaa omaa tekemisiäni. Kun menin tänään kuntosalile hieman 18.00 jälkeen niin kyllähän siellä jo tuolloinkin oli hiljaista, että eipä tuota tarvitse niin kamalasti ihmetellä. Itselleni vain tuo viime vuotinen kello 21.00 kiinni meno olisi vain parempi. Tänään muistin mennä aikaisemmin kuntosalille ja muistin vielä syödäkkin viimeistään kello 16 mennessä kaikki mitä ajattelinkin.

[[{"fid":"444","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Tein tänään lopulta aikalailla saman treenin kuin viime viikolla liikkeiden osalta. Ainoat asiat jotka erosivat viime viikkoon olivat lähinnä painot ja toistomäärät. Nämäkin olivat hyvin pieniä. Samalla tulin vain huomanneeksi tänään kuinka Reebok Crossfit Lifter Plus 2.0 kengät ovat olleet hyvä ostos. Tänään jälleen molempia kyykkyjä tehdessä huomasin kenkien hyödyn ja sen kuinka paljon tukevista kengistä on loppujenlopuksi hyötyä normaaleissa sarjoissa. Ajattelin tänään kokeilevani kenkien kanssa enemmänkin liikkeitä joissa olisin käyttänyt Reebokin kenkiä, mutta pohkeiden teon jälkeen en vain enään jaksanut vaihtaa jälleen kenkiä. Tein tänään pohkeet jälleen kolmantena liikkeenä johon olin vaihtanut Reebok Crossfit Lifter Plus kengät normaaleihin salikenkiini. Sumokyykky käsipainolla sekä bulgarialainen askelkyykky olivat mielessä sekä hieman myöskin yhden jalan jalkaprässi sillä en ole kokeillut vielä uusilla kengilläni jalkaprässiä. Ensi viikolla jalkatreeniin on tehtävä kyllä vaihdoksia ja normaalimmat kyykyt voisi vaihtaa sumokyykkyyn sekä yhden jalan jalkaprässiin jotta saan vaihtelua myöskin kyykky liikkeissä.

Jalkatreeni

  • Kyykky 60kg x10, 90kg x10, 120kg x10, 3x7 150kg
  • Zercher 3x10 60kg
  • Pohkeet istuen 3x10 130kg
  • Takareidet maaten 3x10 85kg
  • Etureidet: 5kg korotukset 7 toistoja, tiputus 10kg 7 toistoa alkaen 20kg päättyen 100kg

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.