Pieni turvotuksen poisto "dieetti" projekti

03.07.2023 - 10:53

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois. Niin projekti myös alkoikin ja tein muutoksia mutta sitten tuli vappu.

Vapun jälkeen jatkoin siitä mitä ennen vappua aloitin. Tunnen olevani tyhjemmässä ja kevyemmässä olotilassa minkä myös huomaan salivyöstä mutta en niinkään vaa'alta. Oikeastaan jos pelkkää vaakaa katsoo niin paino on kyllä tippunut mutta se ei ole kuin sen 1kg tai ehkä ajoittain ehkä 2kg muuttunut. Kuitenkin se mitä tunnen on paljon enemmän mutta vaaka ei vain tunnu sitä samaa tarjoavan. Se on nyt kuitenkin tärkeämpi että tunnen saaneeni tuon turvotuksen pois ja tunnen salilla ollessa salivyön kanssa olevan parempi olo.

Se mitä tein oli hyvin yksinkertaista ja mitä olen tehnyt aikaisemminkin kun olen aloittanut dieetin. Kuitenkin nyt pidin asiat vielä siinä vaiheessa että tämä ei nyt vielä kunnon dieetille lähtenyt koska se ei ole tämän projektin tarkoitus. Ensimmäinen asia oli jättää kreatiini pois päivittäisestä käytöstä. Aloin käyttämään kreatiiniä pitkästä aikaa viime vuoden loppupuolella ja heti kun aloitin sen käytön niin painoni nousi ekan viikon jälkeen 2kg. Tunsin samalla eron kropassa ja siinä kuinka kroppa oli täydemmän oloisempi kuin ennen kreatiiniä.

Toinen asia minkä tein saman tien kun lopetin kreatiinin käytön oli se että otin takaisin aamu- sekä iltarutiinit. Alku- ja iltarutiinit tarkoittavat tässä tapauksessa pientä venyttelyä, liikkuvuusharjoitteita sekä lankutusta. Ensimmäisen viikon aikana tein minuutin lankutuksen aamulla sekä illalla. Toisella viikolla siirryin puoleen toista minuuttiin aamulla sekä illalla. En sitten tiedä onko minun core niin huonossa kunnossa, olenko liian painava vai mitä niin jo 10 sekunnin kohdalla alan tärisemään.

Aikoinaan keskityin lankutuksen tekniikkaan ihan että katsoin ruudulta reaaliajassa miltä tekniikka näyttää sillä haluan tehdä lankutuksen oikealla tyylillä että se ottaa kunnolla enkä päästä helpommalla. Sitä kun näkee niin kamalia tekniikoita lankutukseen salilla. Lähinnä perse on kaikilla ylhäällä tai sitten liian alhaalla. Myöskin ihmiset rämpäävät samaan aikaan puhelinta. Itse alan jo tärisemään siinä 10 sekunnin kohdalla se on sellainen tappelu puolentoista minuutin kohtaan. Näitä teen sitten aamuisin ja iltaisin.

Ruokailuun minun ei pitänyt tehdä paljon mitään muutoksia muuten kuin karsia ylimääräinen turha pois. Iltapalasta otin hieman pois mutta muuten olen mennyt samalla ruokavaliolla kuin koko alkuvuoden. Ruokailu puoli onkin ollut helpoin asia tässä pienessä projekissa millä ei ole oikein sen parempaa päämäärää kuin saada tuo turvotus pois

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.