Pieni turvotuksen poisto "dieetti" projekti

03.07.2023 - 10:53

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois. Niin projekti myös alkoikin ja tein muutoksia mutta sitten tuli vappu.

Vapun jälkeen jatkoin siitä mitä ennen vappua aloitin. Tunnen olevani tyhjemmässä ja kevyemmässä olotilassa minkä myös huomaan salivyöstä mutta en niinkään vaa'alta. Oikeastaan jos pelkkää vaakaa katsoo niin paino on kyllä tippunut mutta se ei ole kuin sen 1kg tai ehkä ajoittain ehkä 2kg muuttunut. Kuitenkin se mitä tunnen on paljon enemmän mutta vaaka ei vain tunnu sitä samaa tarjoavan. Se on nyt kuitenkin tärkeämpi että tunnen saaneeni tuon turvotuksen pois ja tunnen salilla ollessa salivyön kanssa olevan parempi olo.

Se mitä tein oli hyvin yksinkertaista ja mitä olen tehnyt aikaisemminkin kun olen aloittanut dieetin. Kuitenkin nyt pidin asiat vielä siinä vaiheessa että tämä ei nyt vielä kunnon dieetille lähtenyt koska se ei ole tämän projektin tarkoitus. Ensimmäinen asia oli jättää kreatiini pois päivittäisestä käytöstä. Aloin käyttämään kreatiiniä pitkästä aikaa viime vuoden loppupuolella ja heti kun aloitin sen käytön niin painoni nousi ekan viikon jälkeen 2kg. Tunsin samalla eron kropassa ja siinä kuinka kroppa oli täydemmän oloisempi kuin ennen kreatiiniä.

Toinen asia minkä tein saman tien kun lopetin kreatiinin käytön oli se että otin takaisin aamu- sekä iltarutiinit. Alku- ja iltarutiinit tarkoittavat tässä tapauksessa pientä venyttelyä, liikkuvuusharjoitteita sekä lankutusta. Ensimmäisen viikon aikana tein minuutin lankutuksen aamulla sekä illalla. Toisella viikolla siirryin puoleen toista minuuttiin aamulla sekä illalla. En sitten tiedä onko minun core niin huonossa kunnossa, olenko liian painava vai mitä niin jo 10 sekunnin kohdalla alan tärisemään.

Aikoinaan keskityin lankutuksen tekniikkaan ihan että katsoin ruudulta reaaliajassa miltä tekniikka näyttää sillä haluan tehdä lankutuksen oikealla tyylillä että se ottaa kunnolla enkä päästä helpommalla. Sitä kun näkee niin kamalia tekniikoita lankutukseen salilla. Lähinnä perse on kaikilla ylhäällä tai sitten liian alhaalla. Myöskin ihmiset rämpäävät samaan aikaan puhelinta. Itse alan jo tärisemään siinä 10 sekunnin kohdalla se on sellainen tappelu puolentoista minuutin kohtaan. Näitä teen sitten aamuisin ja iltaisin.

Ruokailuun minun ei pitänyt tehdä paljon mitään muutoksia muuten kuin karsia ylimääräinen turha pois. Iltapalasta otin hieman pois mutta muuten olen mennyt samalla ruokavaliolla kuin koko alkuvuoden. Ruokailu puoli onkin ollut helpoin asia tässä pienessä projekissa millä ei ole oikein sen parempaa päämäärää kuin saada tuo turvotus pois

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.