Philips hue liiketunnistin sekä Philips hue tap dial kytkin ensi kokemuksia

24.02.2024 - 13:06

Kirjoittelin tuossa viime viikon sunnuntaina Powerin Philips Hue -30% tarjouksesta ja että päätin sitten ostaa sieltä Philips hue lamput eteiseen sekä pari kappaletta Philips hue liiketunnistinta sekä Philips hue tap dial kytkintä. Oliko se nyt tiistaina kun paketti saapui noudettavaksi ja tiistai yönä sitten ne asentelin paikoilleen. Tein sitten vielä enemmän hieno säätöjä keskiviikkona ja oikeastaan koko loppuviikon. Oikeastaan vasta oikeassa käytössä huomasin sitten ongelmia säädöissäni mitä olin laittanut Philips hue liiketunnistimiin. Ongelmat koskivat siis ainoastaan Philips hue liiketunnistinta kun vasta oikeasssa käytössä huomasin sitten ongelma kohtia.

Jos aloitetaan ihan alusta niin kaikki meni todella helposti. Aluksi purin paketit sitä mukaan mitä olin tekemässä. Aluksi aloitin lampuista mitkä laitoin eteisen valaisimeen. Muistin että siihen olisi mennyt kolme lamppua mutta siihen menikin kaikki neljä mitkä tilasin mikä oli ihan hyvä vain ettei minun tarvinnut keksiä yhdelle lampulle mitään käyttöä. Kun lamput olivat valaisimessa kiinni niin laitoin valokatkaisimen päälle ja menin Philips hue äppsistä lisäämään uusia lamppua. 

Hetken aikaa siinä meni että äppsi tunnisti kaikki lamput sillä se oli aika pitkään tunnistanut aluksi vain yhden. Kuitenkin kun odottelin hetken aikaa niin se tunnisti viisi lamppua. Olin hieman aikaa ihmeissäni kun asensin vain neljä lamppua. Huomasin sitten että jostain syystä Philips hue tunnisti myös keittiön led nauhan mikä on ollut käytössä siitä asti kun sen asentelin. No ei siinä mitään sillä asensin sen nyt sitten hieman eri tavalla mitä olin aikoinaan sen yhdistänyt Philips hue järjestelmääni.

Philups hue tap dial kytkin

Tässä kohtaan on hyvä vielä kertoa se vinkki että Philips hue lamppuja kannattaa yhdistää Philips hue äppsiin valaisin kerrallaan. Kun asensin neljä lamppua niin nuo kyseiset neljä lamppua pitää ryhmitellä yhdeksi kokonaisuudeksi. Lamppujen nimet kun ovat lampun tyyppi ja sitten numero siinä järjestyksessä missä Philips hue ne lukee. Nyt kun Philips hue tunnisti minulla viisi lamppua mutta neljä niistä oli saman nimiä numeroilla eroteltuina ja yksi oli led nauha niin ne oli helppo yhdistää siten kuin ne halusin eli yhdeksi neljän lampun kokonaisuudeksi ja erilliseksi valonauhaksi.

Tämän jälkeen sitten oli vuorossa kaksi Philips hue tap dial kytkin yhdistämistä ja nekin onnistuivat todella helposti. Menin äppsistä vain asetuksiin ja sieltä löytyi kohta yhdistä lisälaite. Tämän jälkeen vain valittiin minkä lisälaitteen olin lisäämässä. Sen jälkeen tulikin selvät ohjeet mitä piti tehdä. Philips hue tap dial kytkimen tunnistaminen tapahtui nopeasti minkä jälkeen äppsi tarjosi heti asetuksien säätömahdollisuuden eli mitä toiminnallisuuksia haluan Philips hue tap dial kytkimeen.

Philips hue tap dial kytkimeen on helppo valita mitä sillä haluaa tehdä. Minulla meni pieni hetki tajuta mitä minun piti valita että sain hallittua niitä lamppuja joita halusin. Kaikki riippuu siitä miten olet Philips hue järjestelmäsi luonut eli oletko käyttänyt huoneita ja vai alueita. Kuitenkin minulle itselleni oli helpoin tapa valita kaikista Philips hue järjestelmään tunnistetuista lampuista halutut. Tuossa listassa oli kuitenkin kätevästi lamppujen kohdella tieto siitä mihin valaisimeen ne olen yhdistänyt huone tiedoilla. Valinnalla mikä näyttää kaikki Philips hue lamppuni kun on vain lampun tyyppi ja numero oletuksena niin ei siitä voi tietää että missä valaisimessa mikäkin lamppu on. Kuitenkin kun olen laittanut lamput "huoneittain" eli valaisimittain niin esim keittiö, keittiön pöytä, olohuone on helpompi löytää.

Ongelmani aluksi oli siis kun yritin valita huoneen niin oli se että silloin pystyin ohjaamaan Philips hue tap dial kytkimellä vain kyseistä huonetta eli valaisinta. Tarkoitukseni oli hallita neljää eri valaisinta kummallakin Philips hue tap dial kytkimellä. Ensimmäisellä Philips hue tap dial kytkimellä minun oli tarkoitus hallita keittiön led nauhaa, keittiön valaisinta, ruokapöydän valaisinta sekä olohuoneen valaisinta. Toisella Philips hue tap dial kytkimellä minun oli tarkoitus hallita makuuhuoneen kahta valaisinta sekä eteisen valaisinta mihin nyt ostin neljä lamppua.

Philips hue liiketunnistin

Philips hue tap dial kytkimellä voi hallita esimerkiksi yhtä valaisinta niin että kaikki neljä nappia on määriteltyä tietytki värimaailmaksi tai yleisesti yhtä valaisinta määritellään eri tavalla yhdellä Philips hue tap dial kytkimellä. Itselläni oli kuitenkin alunperin tarkoitus hallita useampia eri valaisimia yhdellä Philips hue tap dial kytkimellä ja ostin sitä varten kaksi Philips hue tap dial kytkintä jotta pystyn hallitsemaan kahdella kytkimellä kaikkia valaisimia. Kyllähän siis Philips hue äppsillä onnistuu kaikki ja jopa enemmän kuin Philips hue tap dial kytkimellä mutta katsoin Philips hue tap dial kytkimen olevan yleisesti järkevämpi vaihtoehto.

Nyt pystyn hallitsemaan kaikkia valaisimia kahdella Philips hue tap dial kytkimellä ja minun ei tarvitse missään vaiheessa sitten kun huomaan että joku valaisin on jäänyt päälle niin alkaa etsimään Ipadiä tai kaivamaan puhelinta. Tämä on helpottanut asioita varsinkin silloin kun on lähdössä kotoa ja huomaan että esimerkiksi keittiön led nauha on jäänyt päälle. Nyt voin vain katkaista virrat Philips hue tap dial kytkimellä minkä olen asentanut itselleni kätevään paikkaan ulko-oven lähettyville. Myöskin kun Philips hue tap dial kytkin on myös irrallinen niin sitä voi kätevästi siirrettä ja pitää mukanaan.

Philips hue liiketunnistin olikin sitten sellainen mitä piti ja on pitänyt säätää hieman enemmän. Asentaminen oli yhtä helppoa ja toimi ihan samalla tavalla kuin Philips hue tap dial kytkin. Myöskin asetuksien laittaminen oli samankaltaista ja kun olin juuri asentanut pari Philips hue tap dial kytkintä niin Philips hue liiketunnistimen asennus oli käytännössä samanlainen. Ainoa ero olikin siinä että painikkeiden sijaan piti määrittää kellon aikoja. Esimerkiksi mitä tapahtuu silloin kun liiketunnistin tunnistaaa liikettä kello 18.00.

Juuri tässä minulle tuli hieman sellaisia asioita mitä minun piti miettiä ja säätää sillä sain monesti valot päälle silloin kun en niitä halunnut. Aamulla kaikki toimi ihan hyvin ja sain liiketunnistimella keittiön valot päälle kun olin herännyt. Kuitenkin siinä aamupäivän aikana sitten kun olin sammuttanut keittiön valon Philips hue tap dial kytkimellä niin kävellessäni makuuhuoneeseen niin keittiön valot menivät taas päälle. Näin ollen jouduin ne sammuttamaan uudestaan. Tämä sama tapahtui myöskin illalla kun olin lähdössä kuntosalille niin sain keittiön valot päälle silloin kun en niitä halunnut.

Ongelmani tässä kohtaan oli se että laitoin Philips hue liiketunnistimen eteiseen kun halusin aamulla keittiöön valot päälle kun olen herännyt sekä myöskin illalla kun tulen treenaamasta. Ongelma vain sitten on se kun se on eteisessä niin sain ne sitten helposti myös päälle silloin kun en niiden halunnut olevan päällä. Toisen liiketunnistimen minun on tarkoitus laittaa parvekkeelle mutta kun sille ei ole nyt käyttöä niin olen sitä kokeillut makuuhuoneessa ja siellä se on toiminut paremmin. Makuuhuoneeseen laitoin sellaiset asetukset että aamulla ja illalla tiettyihin kellon aikoihin kun se tunnistaa liikeen niin makuuhuoneen valot menevät päälle. Myöskin se liikettä ei tapahdu lyhyen ajan sisään niin valot sammuvat. Tässä tapauksessa siis tuo toinen liiketunnistin toimii paremmin kun sen käyttö on erilaista.

Philips hue liiketunnistimessa olen kyllä huomannut sellaisen ongelman että en saanut tehtyä sillä sellaista toiminta mitä olisin halunnut. Makuuhuoneessa olevaan Philips hue liiketunnistimeen olisin halunnut tehdä sellaisen toiminnon että se olisi katkaissut keittiön lamput jos ne olisivat olleet päällä. Mitä olen nyt ymmärtänyt niin Philips hue liiketunnistimella ei voi hallita kahta erilaista ominaisuutta tuolla tavalla miten olisin sen toivonut toimivan.

Ostin kuukausi sitten kaksi Philips Hue liiketunnistinta sekä Philips Hue tap dial kytkintä Powerin -30% tarjouksesta. Kirjoitin jo Philips hue liiketunnistin sekä Philips hue tap dial kytkin ensi kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa hieman lisää kuukauden käytön jälkeen. Kummatkin tuotteet ovat olleet minulla päivittäisessä käytössä minkä johdosta en ole käyttänyt Philips Hue sovellusta juuri ollenkaan. Lyhykäisyydessään voikin helposti sanoa että kummatkin ostokset ovat olleet hyviä ja helpottavia hankintoja mutta ei kuitenkaan mitään ihan täydellisiä.

Philips hue. En olekaan kirjoittanut Philips Hue:sta mitään vuosiin vaikka käytän Philips Hue lamppuja päivittäin. Minulla on tällä hetkellä lähes kaikissa lampuissa Philips hue lamput minkä lisäksi minulla on keittiössä sekä parvekkeella led nauhat. Käytän eli hallitsen Philips hue lamppuja Iphonen sekä Ipad:in äppsillä minkä lisäksi olen ohjelmoinut muutaman lampun toimimaan ajastuksella. Kaikki toimii ilman ongelmia mutta kun hallitsen kaikkia lamppua äppsin avulla niin minulla pitää olla aina puhelin tai pädi lähettyvillä.

Philips Hue sai "Connect from anywhere" toiminnallisuuden eli suomeksi etäkäytön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voi halutessasi ottaa käyttöön etäkäyttö mahdollisuuden jolloin sinun ei tarvitse olla samassa wlan-verkossa Philips Hue Sillan kanssa. Connect from anywhere toiminnallisuus pitää ottaa erikseen käyttöön jolloin luodaan Philips Hue tunnus minkä avulla kirjaudutaan palveluun mihin on yhdistetty Philips Hue järjestelmä. Connect from anywhere

Sain lopulta tällä viikolla asennettua keittiöön Philips Hue Lightstrips valonauhan kokonaisuudessaan. Viime viikolla minulle tuli Saksan Amazoonista tilaamani Philips Hue Lightstrips jatkopalat. Heti viikonloppuna sain ne jo asennettua mutta paikoilleen laittamisessa käytin normaalia teippiä mikä lopulta ei ollut hyvä ratkaisu sillä se ei pitänyt eikä ollut muutenkaan niin siisti. Hain keskiviikkona kaksipuolista teippiä millä asennus sujui helpommin ja

Tuli tuossa parisen viikkoa sitten päähän yhtäkkiä sellainen ajatus, että hankkisin Philips Hue järjestelmän. Ajatus lähti alunperin siitä liikkeelle kun olen alkanut katsomaan enemmän televisiota makuuhuoneessa ennen nukkumaan menoa ja makuuhuoneen ainoat valot ovat kattolamput. Makuuhuoneessa ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia yölamppuja niin yöpöydällä kuin sängyssäkään vaikka siihenkin on mahdollisuus. Näin ollen kun menee nukkumaan niin valot on täytynyt