Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL kokemuksia

31.07.2023 - 10:45

Oli jo tarkoitus kauan sitten kirjoittaa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL kokemuksia kun äitini hankki sellaisen ja olen sitä jo monet kerrat käyttänyt. Itse hankin itselleni vuoden alussa kun palasin joulun vietosta kotiin niin Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin mistä olenkin jo kirjoittanut enemmän tai vähemmän asioita. Nyt vuorossa on enemmäkin vertailu mitä olen huomannut halvemman Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL ja kalliimman Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin väliltä.

Ensinnäkin sen huomaa miksi toinen on halvempi ja toinen on kalliimpi niin hyvässä kuin huonossa. Halvempi Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL on niin sanotusti karsitumpi malli minkä eron huomaa jo perus käytössä. Esimerkiksi kalliimmassa Philips HD9867/90 Premium Range XXL paistokori tulee ulos kiskon päällä kun taas halvemmassa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL paistokori tippuu suoraan pyödälle ellei sitä tajua pitää ylhäällä nostettuna. 

Itse olen vain tottunut tuohon kiskoon niin välillä paistokori meinaa tippua heti pöydälle. Myöskin jos airfyerilla tekee jotain sellaists ruokaa mikä on vain kätevä nostaa paistokorista niin silti kori pitää nostaa tai siirtää johonkin eikä sitä voi vain vetää kiskojen varaan. Tämä nyt on vain tottumis kysyms ja nyt kun olen taas tottunut käyttämään Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL airfyeriä enemmän niin se tulee taas luonnastaan, mutta silti mielestäni kisko on kätevämpi.

Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL

Toinen suurempi huomio oli se että halvemmassa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL airfyerissä on erilainen ja yksinkertaisempi paistokori kuin kalliimmassa Philips HD9867/90 Premium Range XXL. Tämä siis tarkoittaa sitä että paistokori on kokonaan kiinteä mikä toisaalta helpottaa eräällä tapaa pesemistä. Kun taas kalliimmassa Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerissä paistokorin saa moneen osaan minkä johdosta sen pesemiseen menee kyllä enemmän aikaa ja on vaivanloisempaa.

Kolmas asia on sitten käyttäminen eli asteet ja paistoaika. Jos vertaan suoraan halvempaa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL ja kalliimpaa Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyeriä niin on helppo sanoa että halvemmassa versiossa pitää käyttää paistoaikaa enemmän. Ihan mikä ruoka tahansa niin siihen paistoaikaan mitä olen kotona Philips HD9867/90 Premium Range XXL käyttänyt niin halvemalla Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL airfyerillä pitää lisätä minuutti tai kaksi. Tämä nyt ei ole mikään merkittävä ero mutta kuitenkin pieni ero.

Siihen onko paiston eroissa mitään eroavaisuuksia niin en osaa sanoa sillä Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL airfyerillä olen onnistunut tekemään ihan samoja ruokia kuin Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerillä. Tosiaaan ainoat suuremmat huomiot ovat juurikin tuo paistokori käyttöineen ja pesuineen sekä että olen joutunut käyttämään enemmän paistoaikaa. Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL airfyer on siis ihan hyvä airfyer ja se menisi kyllä minulla kyllä ihan kotonakin.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".