Ostetuimmat ruokatarvikkeet / ruoka-ainekset

25.12.2023 - 11:25

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Viisi ostetuinta ruokatarviketta / ruoka-aineksia rahallisesti:

  1. Valio A+ kreikkalainen luonnonjogurtti
  2. Valio raejuusto 400 g
  3. Fazer Lemppari kaura-vehnä rieska 12kpl
  4. Pirkka kananmunia 15 kpl
  5. Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä

Tämänkaltainen oli siis tämän vuoden ostetuimmat ruokatarvikkeet / ruoka-ainekset eikä tuo lista sinällään siis ole mitenkään yllättävä. Yksittäin eniten ostetuin ruokatarvike oli Valio raejuusto 400 g ja rahallisesti ostetuin oli Valio A+ kreikkalainen luonnonjogurtti. Nämä eivät yllätä minua yhtään sillä raejuustoa menee käytännössä aterialla kuin aterialla sekä Valio A+ kreikkalainen luonnonjogurtti kuuluu iltapalan smoothien "pohjaksi" minkä päälle rakennen smoothiet.

Se sinällään yllättää että kana tai jauheliha ei ollut rahallisesti viiden ostetuimmat ruoka-aineen joukossa mutta sinällään tuo ei toisaalta yllätä. Ostan kanaa ja jauhelihaa fiiliksen pohjalta puoliksi ja puoliksi tai sitten 40/60 suuntaan tai toiseen. Tämän lisäksi varsinkin kanassa ostan välillä suikaleita ja välillä fileitä mikä jakaa kanan osuutta eri ostoksiin. Myöskin kun ostan kanaa tai jauhelihaa niin ostaminen jakautuu myöskin ememmän eri tuotteisiin. Kanassa tulee ostettua eri kokoisia paukkauksia sekä eri valmistajien paketteja ihan sen mukaan mikä sattuu olemaan tarjouksessa. Sama koskee myöskin jauhelihaa mitä välilä tulee ostettua tiskistä ja pakkauksissa vaikuttaa myöskin mitä rasvaprosentin jauhelihaa tulee ostettua.

Kanaa ja jauhelihaa tulee kyllä ostettua rahallisesti eniten mutta se jakautuu tämän tyyppisessä listauksessa moneen eri tuotteeseen. Se että pihvit tai varsinkaan lohi ei ole päätynyt tälle listalle on hieman ihme mutta toisaalta vähensin niiden ostamista tänä vuonna. Varsinkin erilaisten pihvien hankinta jäi tänä vuonna vähemmälle ja sielläkin hankinta jakautuu niin monelle eri tuotteelle. Lohenkin kanssa ostokset jakautuvat ihan normaaliin loheen, savustettuun loheen sekä loimutettuun loheen. Näin vaikka rahallisesti käytänkin loheen rahaa niin se jakautuu kolmelle eri tuotteelle.

Näillä erilaisilla syillä minun pääsääntöinen ruoka ei siis pääse ostetuimpien ruoka-aineiden listalle vaikka lähes päivittäin syön joko kanaa tai jauhelihaa. Toisaalta tämä sitten sitten selittääkin miksi raejuusto on ostetuin ruokatarvike sillä syön sitten kanaa tai jauhelihaa niin raejuusto kuuluu ateriaan. Se miksi mikään muu mitä lounaalla kuuluu ateriaan niin ei ole ostetuimpien listalla johtuu siitä että tänä vuonna söin erilailla kuin viime vuonna.

Vielä viime vuonna olin enemmän kotona töissä jolloin söin kasviksia enemmän. Toisaalta viime vuonna siirryin normaaleista kasviksista pakastekasviksiin kesän jälkeen. Kuitenkin sitten kun aloin olemaan enemmän toimistolla kuin kotona niin se myöskin muokkasi minun ruokailua jälleen enemmän pelkistettyyn malliin. Kyllä aikoinaan kun kävin akviitisesti toimistolla niin mukana oli kasvikset mutta viime vuonna kun siirryin pakastekasviksiin niin niiden jälkeen paluu takaisin normaalihin kasviksiin oli todella pitkä.

Niimpä ei yllätä että usein välipalana olevat Fazer Lemppari kaura-vehnä rieska sekä Pirkka kananmunia 15 kpl ovat listalla korkealla. Välillä syön välipalaksi kyllä ihan muuta kuten karjalanpiirakkaa mutta silti siihen on kuulunut kananmunat. Välillä olen sitten jättänyt kananmunat pois mutta silloin olen syöynyt Fazer Lemppari kaura-vehnä rieska ja niiden kanssa jotain muuta.

Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä onkin sitten kuulunut jo pidempään aamupalan joukkoon minkä lisäksi olen niiten usein syönyt vielä extrana iltapalalla. Se että banaani ei ole ostetuimpien listalla onkin sitten kysymys erikseen kun Valio A+ kreikkalainen luonnonjogurtti on ensimmäisenä. Banaani kun kuuluu myöskin ilta smoothien "pohja" aineksiin kreikkalaisen jogortin kanssa mutta ilmeisesti banaani on sitten niin paljon halvempaa ja niitä menee suhteessa vähemmän kerralla niin se ei pääse viiden joukkoon.

Toisaalta tämä nyt kertoo vain siitä että syön aikalailla samankaltaisesti päivästä toiseen. Minulla on kyllä poikkeuksia ja varsinkin viikonloppuisin syön sitten eri tavalla. Varsinkin kun nykyään teen vähemmän töistä kotona jolloin teen taas ruuan valmiiksi toimistolle niin varsinkaan lounaaksi ei tule tehtyä mitään ihmeellistä useasti. Vielä silloin kun olin enemmän kotona niin söin lounaaksi useimmin erilaista ruokaa. Toisaalta nykyinen ruokavalio on toiminut treenien osalta hyvin niin miksi sitä sitten vaihtamaan? Myöskin välillä huomasin että kun syön lounaaksi erilaista ruokaa niin silloin se voi vaikuttaa helpommin illan treeneihin.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".

Jaksoin nyt kuvata sen minkä olen kirjoittanut täällä blogissani jo pari kertaa eli pekonin valmistusohje airfyerilla.