Noin viikossa kymmenen viikon dieetti "tuhottu"

06.01.2020 - 22:41

Parin viikon "loma" / reissu maalla Vammalassa takana ja paluu arkeen vaihtumassa. Tuon parin viikon aikana kymmenen viikon dieetti tuli käytännössä vedettyä vessasta alas sillä ainakin vatsa on turvonnut. Ei siinä mennyt kuin joku viikon verran kun huomasin salilla salivyön tekevän tiukkaa laittaa päälle. Sanoisin olevan parempi laittaa vyö yhden reiän löysemmälle, mutta silloin se olisi selvempi merkki lihomisesta, että tämä voi olla vaikeampi asia. Tällä hetkellä vyön laittaminen tekee välillä kyllä tiukkaa ja vatsa pitää oikeasti vetää ihan kunnolla sisään jotta saan vyön kiinni. Vyön ollessa kiinni minulla onkin sitten aika tunkkainen olo sillä vyö puristaa todella paljon, mutta tämä on kuitenkin henkisesti helpompaa kuin siirtää vyön paikka löysemmälle.

Kahden viikon aikana en syönyt paljoakaan ohi enkä nyt niin hirveästi suklaata. Tietenkin suklaata tuli jonkin verran syötyä mutta ei nyt niin ihan hirveästi kuin mitä sitä aikoinaan on tullut syötyä. Myöskin yleisesti ruuan suhteen menin aluiksi puolitoista viikkoa lähes jouluruuilla minkä jälkeen tai siinä välissä tuli syötyä yksi pizza sekä pari subia. Ei siis niin pahasti "huonolla" ruokavaliolla mitä painon nousu olisi kertonut. Huomasin kyllä sen puolentoista viikon jälkeen kun lopetin jouluruokien syömisen, että olotilani parani heti. Olotila muuttui heti päivässä jotenkin kevyemmän oloiseksi vaikka itse esimerkiksi salivyön laittamiseen päälle se ei merkinnyt mitään.

Söin päivän aikana vähemmän aterioita kuin yleensä mutta päivän kaksi ateriaa joilla söin erilaisia laatikoita olivatkin sitten suurempia. Söin päivässä kaksi kertaa aterian mikä sisälsi porkkanalaatikkoa, maksalaatikkoa, perunalaatikkoa sekä lanttulaatikkoa minkä lisäksi siinä oli muutama lihapulla sekä saatoin laittaa hieman raejuustoa sekaan. Ilmeisesti kyseiset laatikot sisälsivät vain paljon hiilareita sekä sokeria mikä aiheutti nopeahkon painon nousun sekä vatsan turpoamisen. Kuitenkin olin varautunut näihin pariin viikkoon, että en mene yhtään dieettilinjalla mutta kuitenkin se tuli yllätyksenä kuinka nopeasti 10 viikon dieetti meni tuhoon.

Vaa'alla en ole edes uskaltanut käydä eli ainoa mittari on ollut salivyö tähän mennessä. Dieetti jatkuu taas heti kun arki tästä lähtee käyntiin ja samalla olen suunnitellut aloittavani aamutreenit samalla kertaa. En tiedä kauanko tulen tätä jatkamaan ja varsinkin aamutreenejä mutta kuukausi pari tätä on tarkoitus tehdä. Huomasin sen asian, että mitä pidemmälle 10 viikon dieetti eteni niin sitä enemmän minulle tuli motivaatio ongelmia iltatreeneihin ilmeisesti treenien kamalasta määrästä. Aamutreeneissä ei ollut muuta ongelmia kuin herääminen mutta illalla oli hieman ongelmia motivaation kanssa lähinnä silloin kun ei tehnyt mitään suurempia liikkeitä vaan treeni oli enemmänkin pumppausta ja keskittymistä muihin liikkeisiin.

Tuon kymmenen viikon dieetin kokemuksesta osaan arvioida, että tulen pääsemään suhteellisen nopeasti kevyempään kuntoon jolloin salivyön laittaminen päälle tekee jo mukavampaa. Tähän kyllä menee vähintään parisen viikkoa ja minun pitää pysyä ruovalion suhteen järkevässä ja hyvässä linjassa koko ajan. Tähän on kuitenkin nyt motivaatiota sillä olen saanut syödä parin viikon aikana kyllä ihan tarpeeksi kaikenlaista mikä dieettiin ei kuulu. 

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.