Neljässä ja puolessa viikossa kymmenen kiloa pois

19.07.2021 - 18:09

Siihen meni neljä ja puoli viikkoa kun sain kymmenen kiloa pois. En olisi uskonut tähän yhtään kun aloitin viitisen viikkoa sitten 30 päivän "hc" dieetin mitä olen nyt sitten jatkanut. Käytännössä tuon 30 päivän aikana sain hieman päälle yhdeksän kiloa pois ja siitä päivä pari niin sitten pääsin yli kymmenen kilon. Nykyisin parhaimmillaan aamupaino on ollut tasan 108kg. Suurempi ongelma nykyisin on se, että kiinteä ei tule enää joka päivä alas jolloin tämä näkyy myöskin vaa'alla.

Käytännössä kun olin saanut painon 108kg luokkaan eli kymmenen kiloa pois niin päivä tuon jälkeen kävin syömässä ensimmäisestä kertaa ruokaa eli hiilaria. Paikaksi valikoitui Kauppakeskus Triplan Luckiefun's mihin menin syömään buffet-lounaan. Siinä sitten kun en ollut syönyt hiilaria neljään ja puoleen viikkoon niin sen kyllä näki kaikella tapaa.

Aluksi minähän ladoin lautaselle kaikkea mitä ikinä siihen mahtui ja söinkin sen suhteellisen nopeasti. Tämän jälkeen olin niin innoissani varmaan syömisestä, että menin hakemaan toisen lautasen täyteen kaikkea mitä en ensimmäisellä kerralla ottanut kun halusin kokeilla kaikkia mahdollisia mitä oli tarjolla. Tämä sitten meni hyvin puoliväliin saakka kun ihan yhtäkkiä tuli lähes stoppi. Tämän jälkeen puikot alkoivat käymään hitaammin eikä syöminen ollut enää niin mukavaa kuin aluksi. Taistelin toisen lautasen tyhjäksi ja lähden tämän jälkeen pois jättäen jälkiruuat sun muut väliin.

Eipä mennyt kauaakaan kun olin päässyt takaisin toimistolle niin tiesin joutuvani menemään wc:hen ja tiesin, että nyt tulee vetenä kaikki alas. Niin kävi ja jouduin tekemään näin vielä pari kertaa uudestaan. Vatsa meni siis ihan sekaisin kun söin hiilaria käytännössä ensimmäistä kertaa neljään ja puoleen viikkoon. En ajatellut tämän tapahtuvan ihan näin, mutta jotenkin tiesin jotain olleen luvassa. Onneksi jätin burgerit ja pizzan nyt väliin sillä tiedän mitä siitä olisi seurannut. Valitsin sushin ihan tarkoituksella sillä illalla piti mennä vielä treenaamaan ja jos olisin jonkun rasvalätyn syönyt niin treenistä ei olisi tullut yhtään mitään.

Tuon jälkeen kaikki on ollut taas normaalia enkä ole kaivannut yhtään hiilaria lisää mutta toisaalta kyllä huomasin että tuollaisesta jopa yhden "kunnon" ruuan syömisestä vai jäädä tahti päälle kun haluaa vain lisää. Itselleni on vain nyt niin hyvä kuri päällä ja eritoten motivaatio päästä läskistä eroon niin tämä nykyinen tuntuu vain normaalille. Jotenkin on paljon mukavampi mennä treenaamaankin kun ei ole täyttä oloa ja oikeastaan tähän on niin tottunut, että harvoin tuntuu olevan nälkä ja halua syödä.

Viikon päästä alkaa kesäloma niin katsoo nyt sitten mitä tullee syötyä ja millä tavalla. En ole vielä miettinyt sitä mutta todennäköisesti en jatka tätä ruokalinjaa ainakaan koko lomaa. Vai jatkanko?

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.