Maastavetoa ketjuilla sekä boxi maastavetoa PTVGYM:llä

03.09.2022 - 11:02

Eilen Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuli tehtyä maastaveto treeni minkä tein kesän aikana ensimmäistä kertaa ikinä Tampereen Loaded:lla. Ensimmäiseksi tein normaalia maastavetoa ketjuilla ihan normaalisti niin paljon kuin jaksoin enkä säästellyt vaikka tiesin jatkavani maastavedon tekemistä boxien päältä. Olen näin myös tehnyt kerran pari räkkivedon kanssa minkä olen tehnyt maastavedon jälkeen. Tuo kesällä tehty treeni Loaded:lla oli kyllä hieman extemporeen päätetty valinta kun halusin kokeilla ATX:n boxeja vaikka olin jo tehnyt maastavedossa ketjuilla niin paljon kuin jaksoin.

Tällä kertaa boxi maastaveto oli hieman enemmän suunniteltu vaikka en sitä ollut päättänyt ennen kuin aloitin tekemään normaalia maastavetoa. En kyllä nyt oikein muista missä vaiheessa tuon suunnittelin mutta silloin kun sain tehtyä normaalin maastavedon niin tiesin mitä teen seuraavaksi. Tässä treenissä boxi maastavedon osalta minua auttoi kesällä tehty treeni Loaded:lla koska olin jo sellaisen tehnyt niin tälläkin kertaa tein ihan identtisen treenin sen osalta.

Tässä kyseisessä maastaveto treenissä kesti lämmittelyineen parisen tuntia mistä normaaliin maastavetoon kului suurin osa ajasta. Lämmittelyistä maastavedon tekemiseen ja tangon purkamiseen taisi mennä se tai ainakin lähelle puolitoista tuntia kun taas boxi maastavetoon meni puolisen tuntia. Normaalissa maastavedossa tuli tehtyä enemmän sarjoja ja käytettyä enemmän eri painoja kun nousin työsarjoihin. Tuossa vaiheessa kun olin tehnyt normaalin maastavedon ja siirryin tekemään boxi maastavetoa niin käytännössä liike ei vaihdu teknisesti hirveästi niin tällöin pitää enemmänkin vain keskittyä tekniikan vaihtumiseen. Tämän johdosta nousi viimeiseen painoon tai työsarjaan on nopeampaa sillä ainoa tekniikan vaihdon lisäksi pitää vain katsoa millä painoilla jaksaa tehdä.

Maastavedon jälkeen kun tekee räkkivetoja tai boxi maastavetoa niin en oikeasti suosittele tuota. Nämä liikkeet ovat juurikin sellaisia mitkä toimivat paremmin ja turvallisemmin kun ne tekee eri treeneissä. Varsinkaan jos tekee maastavetoa sillä tyylillä kuin itse eli alusta loppuun täysillä päivän kunnon mukaan. Maastavedon jälkeen kun kroppa ja selkä alkaa olemaan jo siinä kunnossa että räkkiveto tai boxi maastaveto alkaa tökkimään ja varsikin tekniikka alkaa kärsimään väsymyksestä. Itsellenikin näissä parissa maastaveto treenissä tuo boxi maastaveto on ollut hieman kysymysmerkki siinä mielessä miten jaksa sitä tehdä?

Tällä kertaa tein normaalissa maastavedossa 240kg painoilla plus ketjut x1, x2, x2 & x2 toistoa / sarjaa. Tuo ensimmäinen yhden toiston toisto oli vain päivän kunnon katsominen ja olisin ihan hyvin voinut tehdä heti kaksi toistoa. Kuitenkin katsoin ja mietin suurempiin painoihin menemistä mutta tällä kertaa päätin jäädä 240kg painoihin plus ketjut. Normaalin maastavedon jälkeen boxi maastavedossa tein samanlaisen treenin kuin kesällä Loaded:lla eli 50kg nousuilla ja kolmen toiston sarjoilla 70kg, 120kg, 170kg, 220kg sekä 270kg.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.