Maastavetoa 270kg ja räkkivetoja 280kg 2x2

09.07.2022 - 11:58

Viime viikolla tein kaksi maastaveto treeniä viikon sisällä mitä en ole tehnyt nyt aikoihin sillä yleensä teen maastaveto treenin sekä räkkiveto treenin. Kuitenkin kun viime viikolla olin maalla niin siellä on on huonot puitteet tehdä räkkivetoja niin tein kaksi maastaveto treeniä. Tämän johtosta päätin tällä viikolla tehdä räkkiveto treenin sillä en sitä viime viikolla tehnyt ja nyt tulevan loman aikana ne tulevat olemaan kiven alla. Ensi viikolla pääsen tekemään vielä ihan hyvin räkkiveto treenin mutta sen jälkeen saapa nähdä?

Maalla salilla on kaksi räkkiä mutta kummassakaan niistä turvarautoja ei saa tarpeeksi alas. Toisessa ei ole vain reikiä tarpeeksi alhaalle ja toisessa turvarautoja ei saa tarpeeksi alas sillä siellä on tukiraudat. Näin ollen jos haluaa tehdä räkkivetoja niin tangon alapuolelle pitää rakentaa koroke joko painoista tai spettereistä. Painoja joutuisi käyttämään todella paljon sillä salilla ei ole bumbereita ja spettereillä alusta tuntuu kyllä tietyllä tapaa heppoiselta vaikka kyllä stepperi minua kestääkin. Kuitenkaan en saa sitä samaa tunnetta tai varmuutta räkkivedon tekemiseen stepperin päällä kuin normaalisti lattialla.

Osittain omat ongelmani tässä tapauksessa on painot joten tämä ei ole niinkään kaikkien ongelma. Nyt varsinkin kun olen saanut räkkivedossa 300kg muutaman kerran ja yleisesti saan tehtyä toistoja ja sarjoja treenistä toiseen 260kg - 290kg painoilla niin se tuottaa ongelmia. Siis jos tekisin räkkivetoja lähempänä 200kg painoilla niin silloin stepperin päällä tekemisellä ei olisi niinkään ongelmia mutta kun painot alkavat olemaan lähempänä 300kg niin se on suuri ero. Myöskin kun jalkojen alla olevan tuen pitää oikeasti olla tukeva ja järeä, että nostoja pystyy tekemään ilman ajatusta kestääkö stepperi? Myöskin stepperi alkaa joustamaan tietyn paino kuorman jälkeen eli se ei ole tehty 300kg räkkivedoille.

Tuon asian johdosta tein siis viime viikolla kaksi maastaveto treeniä missä kummassakin treenissä sain vedettyä maastavetoa 260kg painoilla. Tämän viikon maanantaina kun tein maastavetoa niin en tuntenut samanlaista fiilistä oikeastaan missään vaiheessa. Muutenkin toistot tuntuivat jotenkin raskaille kun taas viime viikolla kaikki toistot tuntuivat helpolle ja lähdin tekemään toistoja heti enkä jäänyt alas miettimään. Maanantaina edes lämmittelyt tai siis alkunostot eivät myöskään tuntuneet ihan niin kevyelle. Menin kuitenkin ihan normaalin rutiinin painojen kanssa mutta nyt tällä kertaa 220kg painojen jälkeen jouduin hieman miettimään.

Päädyin tekemään 250kg painoilla sillä tosiaan päivä ei tuntunut niin hyvälle mutta kuitenkin viime viikkoiset 260kg painoivat päässä. Viime viikolla sain tehtyä kahdessa maastaveto treenissä 260kg painoilla helppoja toistoja kun nyt taas tuntui painavan jo pienemmillä painoilla. Kuitenkin 250kg jälkeen päädyin tekemään lopulta 270kg painoilla minkä sain myös nostettua mutta mikä ei kuitenkaan ollut mikään helppo toisto. Kuitenkaan en ollut maastavetänyt 270kg painoilla pitkään pitkään aikaan.

Torstaina oli sitten luvassa räkkivetoja mitkä alusta tuntui, että tänään ei suju. Jopa ensimmäinen lämmittely 120kg painoilla tuntui sille, että ei tästä tule mitään. Kuitenkin jatkoin treeniä ihan normaalisti ja tein normaalisti poiketen useamman sarjan pienemmillä painoilla aina ennen kuin siirryin suurempiin painoihin. En nyt muista tarkkaan millä painoilla tein vastustusnauhoilla mutta siirryin tekemään niillä 180kg sekä 220kg painojen sarjat. Olin varmaan suunnitellut tuossa välissä että tekisin 240kg tai 250kg painoilla myös vastustusnauhoilla mutta koin etten ole siinä kunnossa. 220kg painojen jälkeen otin nauhat pois käytöstä ja tein 260kg jälkeen kaksi toistoa mitä seurasi sitten 280kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa.

Räkkivedot menivät lopulta hyvin ja tuo oli sarjaennätys tehdä kaksi kahden toiston sarjaa. Olin aikoinaan tehnyt vain kerran aikaisemmin kaksi vai oliko kolme toistoa 280kg painoilla, mutta se että tein useamman sarjan 280kg painoilla oli ennätys. Katsoin videolta kaikki sarjat sen jälkeen kun olin ne tehnyt. Lähinnä siksi sillä jokainen sarja tuntui niin raskaalle. Kuitenkin videolta näytti hyvin kuinka toistot liikkuivat kokoajan eikä ne jäänyt laahaamaan missään vaiheessa. Tämä antoi aina uskoa ja halua jatkaa treeniä eteenpäin. Juuri tuon takia siirryin 280kg painoihin ja juuri sen takia tein myös tuon toisen kahden toiston sarjan 280kg painoilla vaikka jo eka tuntui että en jaksa.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.