Lisää kokemuksia Quest Bar Chocolate Brownie & Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0

16.11.2016 - 12:06

Jätin tänään menemättä aamulenkille eilisen rinta- & ojentatreenin takia sillä ajattelin levon olevan paikallaan. Tätä asiaa tulin pohtineeksi eilen illalla jonkin aikaa ja vaikka kuinka olisin halunnut mennä aamulla juoksemana pystyin olemaan ilman aamulenkkiä. Satuin tänään kuitenkin heräämään yli puolituntia ennen herätyskelloa minkä olin asettanut hieman myöhemmäksi kun en ollut menossa aamulenkille. Heräsin kuitenkin tänään ihan itsekseni melkein niihin aikoihin kun olisin herännyt aamulenkkiä varten. Tekiessäni aamutoimia tulin vielä hieman miettineeksi aamulenkille menoa, mutta pysyttäydyin lopulta alkuperäisessä päätöksessä olla menemättä juoksemaan.

Katson nyt sitten viikonloppuna jos käyn juoksemassa kun en nyt tänään käynyt. Ainakin olen suunnitellut käyväni viikonloppuna kuntosalilla joko molempina tai toisena päivänä tekemässä viime viikkoiseen tapaan vatsoja sekä joitain muuta pientä aerobista treeniä. Saa nyt nähdä mikä on sitten fiilis treenata viikonloppuna ja muutenkin nyt olisi varmaan parempi pitää hieman lepoa sillä tällä viikolla tuli kuitenkin tehtyä sekä maastavetoon että penkkiin uudet ennätykset. Ennätyksien lisäksi nämä sekä muutkin viikon treenit olivat yleisesti raskaita.

Quest Bar Chocolate Brownie mikrotettuna

Tänään yritin ensimmäistä kertaa mikrottaa Quest Bar patukkaa. Vielä kun satuin ottamaan hyllystä Quest Bar Chocolate Brownie makuisen patukan niin halusin ehdottomasti kokeilla mikrotusta. Olen aikaisemmin hieman kirjoittanut Quest Bar kokemuksia ja juuri Quest Bar Chocolate Brownie maku oli huonoimmasta päästä. Kirjoitin aikaisemmin, että neljästä ostamastani patukasta Quest Bar Chocolate Brownie oli sitkein, "kovin" ja kuivin, mutta mikrotuksen jälkeen patukka muuttui paljon parempaan suuntaan. Käytännössä kaikki kyseiset huonoudet muuttuivat enemmän tai vähemmän parempaan suuntaan mikä teki koko patusta paljon paremman. Mikrotuksen ansiosta patukka muuttui pehmeämmäksi sekä kuivuus hävisi. Pidin patukkaa kaksikymmentä sekuntia mikrossa, mutta tuo taisi olla hieman liian vähän aikaa ja kymmenen - parikymentä sekuntia enemmän olisi voinut olla parempi.

[[{"fid":"454","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Quest Bar Chocolate Brownie","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Quest Bar Chocolate Brownie","field_folder[und]":"71"},"type":"media","attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengät testissä jalkaprässissä sekä bulgarialaisessa askelkyykyssä

Tänään tein muutamien viikkojen jälkeen yhden jalan jalkaprässiä, bulgarialaista askelkyykkyä sekä sumokyykkyä käsipainoilla. Nämä liikkeet olivat ihan harkitusta valittu tämän päivän treeniin paristakin eri syystä. Ensinnäkin halusin jalkatreeniin hieman vaihtelua kun olen tehnyt muutaman viikon nyt samoilla liikkeillä. Toinen syy oli se etten ollut tehnyt vielä jalkaprässiä sekä bulgarialaista askelkyykkyä uusilla Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengillä. Tänään oli vuorossa siis kokeilla Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kenkiä oikeastaan kolmessa uudessa liikkeessä. Tietenkin normaalin kyykyn tekeminen ja sumokyykyn tekeminen käsipainoilla on periaatteessa samaa liikettä niin tämän liikkeen tekemiseen minulla oli käytännössä jo kokemusta tehdä liikettä kengillä.

[[{"fid":"430","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 ","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 ","field_folder[und]":"71"},"type":"media","attributes":{"alt":"Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 ","title":"Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 ","height":375,"width":500,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Aloitin tämän illan jalkatreenin tekemisen normaalilla kyykyllä. Päädyin lopulta tekemään 150kg painoilla kolme kymmenen toiston sarjaa. Ajattelin aluksi tehdä jotain viiden - seitsemän toiston sarjoja, mutta huomasinkin jaksavani tehdä kymmenen toistoa. Kun tänään meni kolme kymmenen toiston sarjaa 150kg niin tämä oli hieman eteenpäin menemistä sillä aikaisemmilla viikoilla olen tehnyt viiden ja seitsemän toiston sarjoja kyseisillä painoilla. Tietenkin näiden kahden treenin ja tämän päivän erona oli se, että tein tänään vähemmän toistoja pienemmillä painoilla ennen 150kg jolloin 150kg painoihin jäi periaatteessa enemmän voimia.

Kyykyn jälkeen siirryin tekemään yhden jalan jalkaprässiä jolloin pääsin kokeilemaan Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kenkiä ensimmäistä kertaa jalkaprässissä. Mielestäni huomasin samanlaisen hyvän tuen kuin kyykyssäkin, mutta hieman vähempänä. Mielestäni huomaan kengissä olevan hyödyn siis paremmin kyykyssä kuin jalkaprässissä vaikka Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengät estivätkin paremmin sivuttaista liikkumista.

Yhden jalan jalkaprässin jälkeen vaihdoin kengät ja tein pohkeita istuen. Olisin voinut tehdä kyllä pohkeet Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kengillä, mutta halusin ottaa käyttööni hieman kevyemmät kengät sillä Reebokit alkoivat painaa jo jaloissa. Tietenkin olisin voinut löysätä Reebokin kengiä tehdessäni pohkeita, mutta ajattelin kenkien vaihdon olevan vain parempi ratkaisu. Toisaalta laitoin Reebokit jälleen jalkaan pohkeiden tekemisen jälkeen niin en tiedä oliko tuossa vaihtelussa sittenkään niin paljon järkeä. Pohkeiden jälkeen meinaan tein bulgarialaista askelkyykkyä käsipainoilla jossa kokeilin myöskin uusia kenkiä. Huomasin heti suuren eron normaalien ja Reebokin kenkien välillä tehdessäni bulgarialaista askelkyykkyä. Reebokeilla sain jalkoihin paljon paremman pidon ja tasapainon kuin normaaleilla kengilläni mikä helpotti liikkeen tekemistä. Mielestäni kengät olivat bulgarialaisessa askelkyykyssä jopa paljon hyödyllisemmät kuin yhden jalan jalkaprässissä. Bulgarialaisen askelkyykyn jälkeen tein vielä sumokyykyn käsipainoilla jossa jatkoin Reebok kenkien käyttämistä. Tämän päivän treeniin tuli siis kaksi "sessioo" käyttää Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 kenkiä kahdessa peräkkäisessä liikkeessä ja niiden välissä oli yhden liikkeen ajan normaalit kengät.

[[{"fid":"452","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Sumokyykyn jälkeen tein pitkästä aikaa pohkeita jalkaprässissä. En ole tehnyt pohkeita jalkaprässissä sitten vuosiin. En tiedä miksi päätin tehdä toisen pohjeliikkeen juuri jalkaprässissä vaikka alkuperäinen suunnitelma oli tehdä ne smith-laitteessa. Olen nyt huomannut, että jalkapäivänä kannattaisi tehdä kaksi pohjeliikettä, mutta yleensä olen jättänyt pohkeet "vain" yhteen liikkeeseen. Kahdella pohjeliikkeellä saa yleisesti paremman tuntuman pohkeisiin ja kahdella liikkeellä saa myöskin eri kohtiin kohdistettua pohjetta sillä jokainen pohjeliike ottaa erilailla pohkeeseen ja näin ollen vaikutus on eri riippuen liikkeestä. Itse kun teen pohkeet jalkapäivänä enkä erikseen kuten jotkut niin aina en vain jaksa tehdä kahta pohjeliikettä.

Toisen pohjeliikkeen jälkeen tein vielä etureidet etureisikoneessa. Tänään en jaksanut tehdä korotus- & tiputussarjaa vaan vain yhden jalan etureisiä. Ensimmäinen sarja oli kyllä korotussarja kun tein 5kg korotuksella 10kg:sta 50kg asti. Tämän jälkeen tein vielä kolme kymmenen toiston sarjaa 50kg painoilla.

Jalkatreeni

  • Kyykky 60kg x10, 100kg x10, 3x10 150kg
  • Yhden jalan jalkaprässi 3x10 150kg
  • Pohkeet istuen 4x10 125kg
  • Bulgarialainen askelkyykky käsipainoilla 4x10 20kg
  • Sumokyykky käsipainoilla 3x20 25kg
  • Pohkeet jalkaprässi 25kg x10, 50kg x10, 75kg x10
  • Yhden jalan etureidet 5kg korotus 7 toistoa 10kg -> 50kg, 3x7 50kg

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.