Kyykyssä 230kg x2 ja ensi kertaa 240kg ilman spotteria

03.07.2023 - 10:53

Keskiviikkona kun tein viikon ensimmäisen kyykky treenin niin minulla ei ollut oikein mitään suunnitelmia tai odotuksia treeniä kohtaan. Oikeastaan parempi niin sillä viime viikon lauantaina tain tehtyä ketjukyykyssä uuden ennätyksen kun sain tehtyä lauantaina PTVGYM:llä 220kg plus ketjut. Oikeastaan en edes muistanut sitä että tein edellisessä treenissä ennätyksen mikä oli vain hyväksi. Yleensä kun olen saanut tehtyä hyvän treenin tai jonkinlaisen ennätyksen niin sitä haluaa vain jatkaa siitä tai edes saada saman. Tällöin tulee yleensä yli yritettyä jotain vaikka päivän kunto ei siihen antaisi mitään merkkejä onnistumiseen.

Myöskin muutenkin viikko alkoi ei niin normaalisti kun kävin tekemässä maastaveto treenin PTVGYM:llä vaikka näin ei ollut tarkoitus. En siis ollut varma miten tuo treeni vaikutti sillä kuitenkin tuo maanantain treeni oli "suunniteltua" raskaampi niin en tiennyt miten se vaikutti esimerkiksi alaselkään. Toisaalta tuossa oli tiistain penkki treeni välissä eli rasitus ei ollut heti seuraavana päivänä mutta kuitenkin normaalia poikkeava viikko treenien osalta niin en tiennyt mitä odottaa.

Lopulta kaikki meni ihan hyvin ja jopa paremmin kuin kuvittelin mutta enhän kyllä suunnitellut mitään etukäteen. Menin vain päivän kunnon mukaan. Päädyin lopulta tekemään 230kg painoilla kahden toiston sarjan ilman spottia eli ihan hyvinhän se meni kun tuo 230kg ei ole mitään joka päiväistä minulle. Toisaalta kun sain tehtyä 220kg plus ketjut lauantaina niin toisaalta jotain tuollaista olisi ollut odotettavissa? No onneksi en miettinyt mitä tein viimeksi niin pääsin tekemään ihan rauhassa kyseistä kyykky treeniä.

Lauantaina kävin sitten testaaamassa PTVGYM Roihupellon missä oli vuorossa viikon toinen kyykky treeni. Jos keskiviikkona en oikein suunnitellut mitään etukäteen niin lauantaina vuorossa oli vielä epävarmempi tilanne. Uusi sali missä en ollut treenannut aikaisemmin mutta kuitenkin tuttu PTVGYM ympäristö. Tämän lisäksi ajamista salille tuli puolet enemmän ja ei niin tutuissa paikoissa kuin normaalisti lauantaisin kun menin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. En siis oikein tiennyt mitä odottaa ja paljonko tuo käynti PTVGYM Roihupeltoon verottaisi treeniä?

No päin vastoin siinä sitten kävi ja sain tehtyä todella hyvän treenin PTVGYM Roihupellossa. Kyykkääminen tuntui menevän alusta asti hyvin niin aloin miettimään sitten tulevia painoja päässäni. Päätin hyvin aikaisessa vaiheessa että jos keskiviikkona sain 230kg x2 tehtyä niin tänään tekisin sitten yhden toiston 240kg painoilla. Tuon pohjalta tein sitten nousut ja sarjat jotta olin valmis tekemään 240kg painoilla. Yksi asia minkä huomasin heti oli se että toisin kuin viikko sitten Pitäjänmäen PTVGYM:llä missä sain tehtyä 220kg painoilla plus ketjut niin jännitin ja tärisin loppua kohden. Tuollaista jännitystä ja tärinää ei tapahtunut tällä kertaa ollenkaan.

Päädyin lopulta tekemään 240kg painoilla kaksi toistoa minkä jälkeen lopetin treenin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein ikinä 240kg painoilla kyykkyä ilman spotteria sekä ensimmäinen kerta kun tein kaksi toistoa 240kg painoilla. Jäin kyllä miettimään että olisin saanut tehtyä kolme toistoa 240kg painoilla jos olisin lähtenyt yrittämään sekä olisin mahdollisesti saanut yhden toiston 245kg tai jopa 250kg painoilla. Kuitenkin olin jo päättänyt että teen 240kg painoilla ja hain yhtä toistoa mutta tein kaksi. Mietin pitkään tuon 240kg jälkeen jatkanko treeniä vai lopetanko oikeasti tähän mutta kun olin jo pidempään miettinyt juurikin tuota 240kg niin päätin etten tällä kertaa lähde hakemaan ihan liikaa.

Vaikka tosiaan en suunnittele treenejä hirveästi etukäteen niin siitä huolimatta minulla on sellaiset tietyt painot päässäni miten rakennan treenin. Kuitenkin se että olen valmistautunut henkisesti jotenkin treeniin niin vaikuttaa siihen mihin oikeasti lopulta menen. Tiesin kuitenkin että jo 240kg tekeminen ensimmäistä kertaa ilman spotteria on hyvä tulos ja jos nyt lähtisin vieläkin tekemään lisää niin se voisi kyllä lopulta myös kostautua. Toisaalta olisin saattanut olla siinä kunnossa että olisin saanut enemmän ja koska sitä tietää milloin seuraavan kerran saan tehtyä yhtä hyvän treenin?

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.