Kyykyssä 230kg x2 ja ensi kertaa 240kg ilman spotteria

03.07.2023 - 10:53

Keskiviikkona kun tein viikon ensimmäisen kyykky treenin niin minulla ei ollut oikein mitään suunnitelmia tai odotuksia treeniä kohtaan. Oikeastaan parempi niin sillä viime viikon lauantaina tain tehtyä ketjukyykyssä uuden ennätyksen kun sain tehtyä lauantaina PTVGYM:llä 220kg plus ketjut. Oikeastaan en edes muistanut sitä että tein edellisessä treenissä ennätyksen mikä oli vain hyväksi. Yleensä kun olen saanut tehtyä hyvän treenin tai jonkinlaisen ennätyksen niin sitä haluaa vain jatkaa siitä tai edes saada saman. Tällöin tulee yleensä yli yritettyä jotain vaikka päivän kunto ei siihen antaisi mitään merkkejä onnistumiseen.

Myöskin muutenkin viikko alkoi ei niin normaalisti kun kävin tekemässä maastaveto treenin PTVGYM:llä vaikka näin ei ollut tarkoitus. En siis ollut varma miten tuo treeni vaikutti sillä kuitenkin tuo maanantain treeni oli "suunniteltua" raskaampi niin en tiennyt miten se vaikutti esimerkiksi alaselkään. Toisaalta tuossa oli tiistain penkki treeni välissä eli rasitus ei ollut heti seuraavana päivänä mutta kuitenkin normaalia poikkeava viikko treenien osalta niin en tiennyt mitä odottaa.

Lopulta kaikki meni ihan hyvin ja jopa paremmin kuin kuvittelin mutta enhän kyllä suunnitellut mitään etukäteen. Menin vain päivän kunnon mukaan. Päädyin lopulta tekemään 230kg painoilla kahden toiston sarjan ilman spottia eli ihan hyvinhän se meni kun tuo 230kg ei ole mitään joka päiväistä minulle. Toisaalta kun sain tehtyä 220kg plus ketjut lauantaina niin toisaalta jotain tuollaista olisi ollut odotettavissa? No onneksi en miettinyt mitä tein viimeksi niin pääsin tekemään ihan rauhassa kyseistä kyykky treeniä.

Lauantaina kävin sitten testaaamassa PTVGYM Roihupellon missä oli vuorossa viikon toinen kyykky treeni. Jos keskiviikkona en oikein suunnitellut mitään etukäteen niin lauantaina vuorossa oli vielä epävarmempi tilanne. Uusi sali missä en ollut treenannut aikaisemmin mutta kuitenkin tuttu PTVGYM ympäristö. Tämän lisäksi ajamista salille tuli puolet enemmän ja ei niin tutuissa paikoissa kuin normaalisti lauantaisin kun menin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. En siis oikein tiennyt mitä odottaa ja paljonko tuo käynti PTVGYM Roihupeltoon verottaisi treeniä?

No päin vastoin siinä sitten kävi ja sain tehtyä todella hyvän treenin PTVGYM Roihupellossa. Kyykkääminen tuntui menevän alusta asti hyvin niin aloin miettimään sitten tulevia painoja päässäni. Päätin hyvin aikaisessa vaiheessa että jos keskiviikkona sain 230kg x2 tehtyä niin tänään tekisin sitten yhden toiston 240kg painoilla. Tuon pohjalta tein sitten nousut ja sarjat jotta olin valmis tekemään 240kg painoilla. Yksi asia minkä huomasin heti oli se että toisin kuin viikko sitten Pitäjänmäen PTVGYM:llä missä sain tehtyä 220kg painoilla plus ketjut niin jännitin ja tärisin loppua kohden. Tuollaista jännitystä ja tärinää ei tapahtunut tällä kertaa ollenkaan.

Päädyin lopulta tekemään 240kg painoilla kaksi toistoa minkä jälkeen lopetin treenin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein ikinä 240kg painoilla kyykkyä ilman spotteria sekä ensimmäinen kerta kun tein kaksi toistoa 240kg painoilla. Jäin kyllä miettimään että olisin saanut tehtyä kolme toistoa 240kg painoilla jos olisin lähtenyt yrittämään sekä olisin mahdollisesti saanut yhden toiston 245kg tai jopa 250kg painoilla. Kuitenkin olin jo päättänyt että teen 240kg painoilla ja hain yhtä toistoa mutta tein kaksi. Mietin pitkään tuon 240kg jälkeen jatkanko treeniä vai lopetanko oikeasti tähän mutta kun olin jo pidempään miettinyt juurikin tuota 240kg niin päätin etten tällä kertaa lähde hakemaan ihan liikaa.

Vaikka tosiaan en suunnittele treenejä hirveästi etukäteen niin siitä huolimatta minulla on sellaiset tietyt painot päässäni miten rakennan treenin. Kuitenkin se että olen valmistautunut henkisesti jotenkin treeniin niin vaikuttaa siihen mihin oikeasti lopulta menen. Tiesin kuitenkin että jo 240kg tekeminen ensimmäistä kertaa ilman spotteria on hyvä tulos ja jos nyt lähtisin vieläkin tekemään lisää niin se voisi kyllä lopulta myös kostautua. Toisaalta olisin saattanut olla siinä kunnossa että olisin saanut enemmän ja koska sitä tietää milloin seuraavan kerran saan tehtyä yhtä hyvän treenin?

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.