Kyykyssä 230kg x2 ja ensi kertaa 240kg ilman spotteria

03.07.2023 - 10:53

Keskiviikkona kun tein viikon ensimmäisen kyykky treenin niin minulla ei ollut oikein mitään suunnitelmia tai odotuksia treeniä kohtaan. Oikeastaan parempi niin sillä viime viikon lauantaina tain tehtyä ketjukyykyssä uuden ennätyksen kun sain tehtyä lauantaina PTVGYM:llä 220kg plus ketjut. Oikeastaan en edes muistanut sitä että tein edellisessä treenissä ennätyksen mikä oli vain hyväksi. Yleensä kun olen saanut tehtyä hyvän treenin tai jonkinlaisen ennätyksen niin sitä haluaa vain jatkaa siitä tai edes saada saman. Tällöin tulee yleensä yli yritettyä jotain vaikka päivän kunto ei siihen antaisi mitään merkkejä onnistumiseen.

Myöskin muutenkin viikko alkoi ei niin normaalisti kun kävin tekemässä maastaveto treenin PTVGYM:llä vaikka näin ei ollut tarkoitus. En siis ollut varma miten tuo treeni vaikutti sillä kuitenkin tuo maanantain treeni oli "suunniteltua" raskaampi niin en tiennyt miten se vaikutti esimerkiksi alaselkään. Toisaalta tuossa oli tiistain penkki treeni välissä eli rasitus ei ollut heti seuraavana päivänä mutta kuitenkin normaalia poikkeava viikko treenien osalta niin en tiennyt mitä odottaa.

Lopulta kaikki meni ihan hyvin ja jopa paremmin kuin kuvittelin mutta enhän kyllä suunnitellut mitään etukäteen. Menin vain päivän kunnon mukaan. Päädyin lopulta tekemään 230kg painoilla kahden toiston sarjan ilman spottia eli ihan hyvinhän se meni kun tuo 230kg ei ole mitään joka päiväistä minulle. Toisaalta kun sain tehtyä 220kg plus ketjut lauantaina niin toisaalta jotain tuollaista olisi ollut odotettavissa? No onneksi en miettinyt mitä tein viimeksi niin pääsin tekemään ihan rauhassa kyseistä kyykky treeniä.

Lauantaina kävin sitten testaaamassa PTVGYM Roihupellon missä oli vuorossa viikon toinen kyykky treeni. Jos keskiviikkona en oikein suunnitellut mitään etukäteen niin lauantaina vuorossa oli vielä epävarmempi tilanne. Uusi sali missä en ollut treenannut aikaisemmin mutta kuitenkin tuttu PTVGYM ympäristö. Tämän lisäksi ajamista salille tuli puolet enemmän ja ei niin tutuissa paikoissa kuin normaalisti lauantaisin kun menin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. En siis oikein tiennyt mitä odottaa ja paljonko tuo käynti PTVGYM Roihupeltoon verottaisi treeniä?

No päin vastoin siinä sitten kävi ja sain tehtyä todella hyvän treenin PTVGYM Roihupellossa. Kyykkääminen tuntui menevän alusta asti hyvin niin aloin miettimään sitten tulevia painoja päässäni. Päätin hyvin aikaisessa vaiheessa että jos keskiviikkona sain 230kg x2 tehtyä niin tänään tekisin sitten yhden toiston 240kg painoilla. Tuon pohjalta tein sitten nousut ja sarjat jotta olin valmis tekemään 240kg painoilla. Yksi asia minkä huomasin heti oli se että toisin kuin viikko sitten Pitäjänmäen PTVGYM:llä missä sain tehtyä 220kg painoilla plus ketjut niin jännitin ja tärisin loppua kohden. Tuollaista jännitystä ja tärinää ei tapahtunut tällä kertaa ollenkaan.

Päädyin lopulta tekemään 240kg painoilla kaksi toistoa minkä jälkeen lopetin treenin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein ikinä 240kg painoilla kyykkyä ilman spotteria sekä ensimmäinen kerta kun tein kaksi toistoa 240kg painoilla. Jäin kyllä miettimään että olisin saanut tehtyä kolme toistoa 240kg painoilla jos olisin lähtenyt yrittämään sekä olisin mahdollisesti saanut yhden toiston 245kg tai jopa 250kg painoilla. Kuitenkin olin jo päättänyt että teen 240kg painoilla ja hain yhtä toistoa mutta tein kaksi. Mietin pitkään tuon 240kg jälkeen jatkanko treeniä vai lopetanko oikeasti tähän mutta kun olin jo pidempään miettinyt juurikin tuota 240kg niin päätin etten tällä kertaa lähde hakemaan ihan liikaa.

Vaikka tosiaan en suunnittele treenejä hirveästi etukäteen niin siitä huolimatta minulla on sellaiset tietyt painot päässäni miten rakennan treenin. Kuitenkin se että olen valmistautunut henkisesti jotenkin treeniin niin vaikuttaa siihen mihin oikeasti lopulta menen. Tiesin kuitenkin että jo 240kg tekeminen ensimmäistä kertaa ilman spotteria on hyvä tulos ja jos nyt lähtisin vieläkin tekemään lisää niin se voisi kyllä lopulta myös kostautua. Toisaalta olisin saattanut olla siinä kunnossa että olisin saanut enemmän ja koska sitä tietää milloin seuraavan kerran saan tehtyä yhtä hyvän treenin?

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.