Kuntosalille paluu oli paljon parempi asia kuin aluksi kuvittelin

22.04.2020 - 20:36

Siitä on nyt parisen viikkoa kun aloin käymään kuntosalilla ja täytyy kyllä sanoa kuinka paljon "normaalia" elämää se muutti näin korona aikaan. Ennen ensimmäistä salitreeniä minulla oli ajatuksia ja epäilyksi tuleeko treenaamisesta mitään niin henkisesti kuin fyysisesti. Näin parin viikon jälkeen voinkin sanoa, että lähes kaikki asiat joita mietin ennen kuntosalille palaamista aikalailla toteutui. Ilman että menisin kaverin kanssa kuntosalille niin siitä ei kyllä tulisi yhtään mitään. Kun minulla oli neljän viikon tauko treenaamisesta niin tämä on ensinnäkin näkynyt kaikeissa niin treenipainoissa kun liikkeiden yleisessä tekemisessä. Tämän lisäksi kun elämme Korona aikaa niin siihen päälle vielä kaikki henkiset vaikutus tekijät päälle.

Olen nyt käynyt itselleni uudella kuntosalilla missä en ollut aikaisemmin käynyt. En siis ole tietoinen paljonko kuntosalilla käy normaalisti ihmisiä, onko nyt salilla olevat ihmiset normaaleja salilla kävijöitä siellä vai onko se vaikuttanut myös heidän asioihinsa ja kuinka paljon ihmisiä on kulloinkin salilla. Se on ollut aina sellainen eräänlainen "jännitys" tekijä kuinka paljon salilla on ihmisiä? Ei niinkään Koronan takia vaan sen takia, että kuinka hyvin voi treenata ja mitkä paikat ovat vapaina. Sen on nyt hyvin huomannut, että sellainen vakioporukka siellä tuntuu käyvän ja siihen päälle joskus jotain randomeita. Mitä ikään tulee niin lähes kaikki ovat todella nuoria ihmisiä.

Jos pelkäisin Koronaa niin en nyt edes kuntosalille lähtisi mutta mielestäni Korona ei niinkään ole näkynyt kuntosalilla muutoinkin väkimäärässä. Ainoa asia mitä olen tehnyt nyt eri tavalla kuin normaalisti on vain puhdistaa välineet mitä on käyttänyt tarkemmin. Mitään kokoaikaista käsidesirallia en ole harrastanut, mutta ennen treeniä olen käsidesiä laittanut käsiini. En edes tiedä kuinka paljon käsidesi vaikuttaa negatiivisesti pidon kanssa mutta luulisin käsistä tulevan liukkaammat mitä enemmän käsidesiä käyttää. Tämän takia en ole laittanut käsidesiä kuin ennen treeniä sekä treenin jälkeen.

Mitä tulee taas sitten yleisesti nykytilaan niin salilla käynti on parantanut mielialaa todella paljon. Kuitenkin kun tässä tekee töitä kotona niin olen ollut käytännössä kotona 23 tuntia päivästä. Ainoa tunnin poissa olo on ollut kun olen käynyt lenkillä. Jonain päivinä olen käynyt kaupassa sun muuta mutta yleisesti kaikki menot pois kotoa ovat olleet todella minimaalisia. Jo se, että pääsee pois kodista parista tunnista kolmeen tuntiin on ollut iso mielen piriste. Tietenkin kun on päässyt treenaamaan normaalisti eikä pitänyt yrittää tehdä kotitreenejä niin on myöskin piristävä tekijä. Kuitenkin minulle suurin asia on ollut palauttaa elämään jotain normaalia ja olla poissa kotoa. Aloin huomaamaan asian heti ensimmäisien treenien jälkeen minkä jälkeen tajusin kuntosalille olleen yksi parhaimmista asioista joita olen nyt nyt Koronan aikana.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.